De kracht van een buitenlandse schoolreis


Kinderen leren ontzettend veel op buitenlandse schoolreis. Verhalen komen los. Leerlingen leren zich open te stellen voor het onbekende! Verborgen talenten komen naar boven. Ook voor docenten voelt het bevrijdend. Ze kunnen zich van een andere kant laten zien
Zomaar een greep uit docentenreacties over de kracht van schoolreizen.


In onze publicatie in Werkweek Magazine lees je uitgebreid over onze visie over de kracht van schoolreizen. De belangrijkste conclusies vatten we samen: 

 

  • Streetwise in de buitenlandse grote stad

Veel kinderen komen voor het eerst in zo’n grote stad. Leerlingen stappen onder de indruk uit de bus en ervaren de stad als imponerend. Het is mooi om te zien wat een omgeving met de kinderen doet. Leerlingen worden European streetwise in de grote stad!

 

  • De hechte groep na terugkeer

Na de schoolreis keert een andere groep terug. Er onstaan vriendschappen. De relatie tussen docent en leerling verandert blijvend. Moeilijke leerlingen kunnen op reis opeens veel makkelijker zijn. Docenten profiteren na terugkeer blijvend van de veranderde band. Er is meer wederzijds begrip tussen leerling en docent. Samen reizen schept een band voor het leven.