Gastgezinnen Berlijn

Gastgezinnen Berlijn

Leben wie ein Berliner!

Gastgezin Berlijn

Laat jouw leerlingen kennis maken met de Duitse cultuur en kies voor een verblijf in gastgezinnen in Berlijn. Bereid de leerlingen goed voor op de Duitse cultuur en het verblijf in gastgezinnen. Niet alle gezinnen zijn gelijk aan elkaar en het kan dus heel anders zijn dan wat de leerlingen thuis gewend zijn. Dit maakt het verblijf in gastgezinnen juist een leerzame ervaring!

Praktische informatie

  • De leerlingen worden met 2 tot 4 personen in een gastgezin geplaatst.
  • Jongens en meisjes worden in aparte gastgezinnen ondergebracht.
  • De avonden blijven de kinderen bij de gastouders met uitzondering van maximaal 1 avond voor een avondprogramma met de groep.
  • In het gastgezin wordt Duits gesproken. De meeste gezinnen spreken ook wel een beetje Engels.

Wijken Berlijn

In Berlijn bieden we schoolgroepen verblijf in verschillende wijken, waaronder: Hohenschönhausen, Buckow, Mitte en Müggelheim. Iedere wijk heeft zijn eigen karakteristieken. Voor je schoolreis Berlijn kun je een voorkeur voor een gastgezinnenwijk opgeven. De garantie op verblijf in je voorkeurswijk kunnen we niet geven. Veelal ontvangen we de wijkindeling ongeveer 3 maanden voorafgaand aan je vertrek.

Een contactpersoon ter plaatse

Op de bestemming maken wij gebruik van een één aanspreekpunt: onze plaatselijke vertegenwoordiger. De lokale contactpersoon is ter plaatse verantwoordelijk en is het eerste aanspreekpunt tijdens het verblijf. Hij/zij is dagelijks aanwezig op het ontmoetingspunt. Zij kennen de gezinnen en ondersteunen bij vragen of problemen.

Accommodatie voor docenten

Een bijkomend voordeel aan het verblijf in gastgezinnen is dat je als docent je nachtrust weer terug hebt! Voor jou en je collega’s kan er een hotel geboekt worden in de wijk van de gastgezinnen. Verblijf je liever zelf ook bij een gastgezin? Natuurlijk is dat mogelijk en vaak ook een voordeligere optie.

Verzorging maaltijden

De leerlingen verblijven op basis van vol pension bij het gastgezin. Voor de lunch krijgen de leerlingen een lunchpakket mee. De maaltijden omvatten minimaal:

  • Ontbijt: brood met vlees, kaas, jam en/of honing, cornflakes/melk/yoghurt of een ei, thee/koffie.
  • Lunchpakket: brood met vlees/kaas, 1 stuk fruit, 1 drankje.
  • Diner: vlees of vis met groentes, warm/koud dessert of fruit/ kaas, koude drank, thee/ koffie.

Gastgezin Duitsland

Een verblijf in een gastgezin in Duitsland is altijd een bijzondere lokale ervaring of je nou in Berlijn verblijft of juist in de kleinere steden buiten de hoofdstad.

In Duitsland bieden we onder andere gastgezinnen in Bavaria (ondermeer in Augsburg, Chiemsee), Baden-Württemberg (ondermeer in Freiburg en Heilbronn) voormalig Oost-Duitsland (Dresden, Erfurt, Fulda), Noord-Duitsland (Hannover en Lübeck) en het Rijnland (Bad Neuenahr, Bonn, Aachen, Mönchengladback, Koblenz, Wiesbaden en Mainz).

Het voordeel van een verblijf in gastgezinnen buiten de hoofdstad is een kortere reistijd van en naar de gastgezinnen vanaf het centrum van je locatie. Bovendien is er veel vraag naar gastgezinnen in Berlijn. Een verblijf in een gastgezin biedt vaak meer interactie met het gastgezin.