Gastgezinnen Londen

Gastgezinnen Londen

Stap in het leven van een Engelsman!

Gastgezin Londen

Laat jouw leerlingen kennis maken met de Britste cultuur en kies voor een verblijf in gastgezinnen in Londen. Bereid de leerlingen goed voor op de Britse cultuur en het verblijf in gastgezinnen. Niet alle gezinnen zijn gelijk aan elkaar en het kan dus heel anders zijn dan wat de leerlingen thuis gewend zijn. Dit maakt het verblijf in gastgezinnen juist een leerzame ervaring!

Praktische informatie

  • De leerlingen worden met 2 tot 4 personen in een gastgezin geplaatst.
  • Jongens en meisjes worden in aparte gastgezinnen ondergebracht.
  • De avonden blijven de kinderen bij de gastouders met uitzondering van maximaal 1 avond voor een avondprogramma met de groep.
  • In het gastgezin wordt Engels gesproken.

Wijken Londen

Zowel ten noorden als ten zuiden van Londen bieden we gastgezinnen aan in onder andere de wijken: Bexleyheath, Morden, Harrow, Catford, Eltham, Bromley/Orpington, Mottingham, Plumstead, Twickenham, Welling.

Een contactpersoon ter plaatse

Op de bestemming maken wij gebruik van een één aanspreekpunt: onze plaatselijke vertegenwoordiger. De lokale contactpersoon is ter plaatse verantwoordelijk en is het eerste aanspreekpunt tijdens het verblijf. Hij/zij is dagelijks aanwezig op het ontmoetingspunt. Zij kennen de gezinnen en ondersteunen bij vragen of problemen.

Accommodatie voor docenten

Een bijkomend voordeel aan het verblijf in gastgezinnen is dat je als docent je nachtrust weer terug hebt! Voor jou en je collega’s kan er een hotel geboekt worden in de wijk van de gastgezinnen. Verblijf je liever zelf ook bij een gastgezin? Natuurlijk is dat mogelijk en vaak ook een voordeligere optie.

Verzorging maaltijden

De leerlingen verblijven op basis van vol pension bij het gastgezin. Voor de lunch krijgen de leerlingen een lunchpakket mee. De maaltijden omvatten minimaal:

  • Ontbijt: corn flakes, fruit drank, toast, vleeswaren, chocolade spread, thee/koffie.
  • Lunchpakket: 2 sandwiches, 1 stuk fruit, chips, chocolade biscuit, 1 drankje.
  • Diner: vlees of vis met groentes, warm/koud dessert of fruit/ kaas, koude drank, thee/ koffie.

Gastgezin Engeland

Een verblijf in een gastgezin in Engeland zorgt altijd voor een bijzondere ervaring. De herinneringen zitten vaak juist in de kleine verschillen. Hoe douche je als er alleen een bad is? En wat doe je als je een stevig Engels ontbijt krijgt voorgezet?

Naast een verblijf in de buitenwijken van Londen bieden we in een groot aantal plaatsen gastgezinnen aan, zowel in het Zuiden, Midden als Noorden van Engeland, Schotland en Wales. Het voordeel van verblijf in gastgezinnen in de kleinere steden in Engeland is een kortere reistijd van en naar de gastgezinnen van het centrum van de stad waar je verblijft. Daarnaast is de vraag naar gastgezinnen in de omgeving van Londen zo groot dat veel gezinnen overvraagd worden. Juist op de kleinere bestemmingen is meer interactie met het gastgezin mogelijk.

In het Zuidoosten van Engeland bieden we onder andere verblijf in Ashford, omgeving Brighton, Eastbourne, Folkestone, Hastings en Tonbridge.
Verder naar het Zuiden kunnen schoolgroepen ook terecht in onder andere Chichester en Portsmouth.
Meer richting het Westen is een verblijf in Bath, Briston, Cornwall en Salisbury populair.
In centraal Engeland blijven Oxford en Cambridge erg populair. Daarnaast bieden we ook Stratford en Hemel Hempstead aan.
Verder naar het Noorden verblijven onze schoolgorepen in Colchester, Birmingham, Liverpool en York.
Denk ook eens aan Wales, Edinburgh, Stirling, Aberdeen, Belfast, Cork of Dublin.