Gastgezin Parijs

Gastgezinnen Parijs

Stap in het leven van een Fransman!

Gastgezin Parijs

Kies voor een verblijf in gastgezinnen in Parijs en laat jouw leerlingen kennis maken met de Franse cultuur. Bereid de leerlingen goed voor op de Franse cultuur en het verblijf in gastgezinnen. Niet alle gezinnen zijn gelijk aan elkaar en het kan dus heel anders zijn dan wat de leerlingen thuis gewend zijn. Dit maakt het verblijf in gastgezinnen juist een leerzame ervaring! Vivre comme un Parisien!

Praktische informatie

  • De leerlingen worden met 2 tot 4 personen in een gastgezin geplaatst.
  • Jongens en meisjes worden in aparte gastgezinnen ondergebracht.
  • De avonden blijven de kinderen bij de gastouders met uitzondering van maximaal 1 avond voor een avondprogramma met de groep.
  • In het gastgezin wordt Frans gesproken, maar de meeste gastgezinnen spreken ook wel een beetje Engels.

Wijken Parijs

De meeste gastgezinnenwijken liggen ten zuiden van Parijs in en rond onder andere Bretigny. Maar ook Versailles behoort tot de mogelijkheden. Reken wel op een gemiddelde reistijd van 1,5 uur om vanuit de gastgezinnen in het centrum van Parijs te komen.

Een contactpersoon ter plaatse

Op de bestemming maken wij gebruik van een één aanspreekpunt: onze plaatselijke vertegenwoordiger. De lokale contactpersoon is ter plaatse verantwoordelijk en is het eerste aanspreekpunt tijdens het verblijf. Hij/zij is dagelijks aanwezig op het ontmoetingspunt. Zij kennen de gezinnen en ondersteunen bij vragen of problemen.

Accommodatie voor docenten

Een bijkomend voordeel aan het verblijf in gastgezinnen is dat je als docent je nachtrust weer terug hebt! Voor jou en je collega’s kan er een hotel geboekt worden in de wijk van de gastgezinnen. Verblijf je liever zelf ook bij een gastgezin? Natuurlijk is dat mogelijk en vaak ook een voordeligere optie.

Verzorging maaltijden

De leerlingen verblijven op basis van half pension bij het gastgezin; dit betreft het ontbijt en diner. De maaltijden omvatten minimaal:

  • Ontbijt: brood met vlees, kaas, jam en/of honing, cornflakes met melk/yoghurt of een ei, thee/koffie.
  • Diner: vlees of vis met groentes, warm/koud dessert of fruit/ kaas, koude drank, thee/ koffie.

Gastgezin Frankrijk

Een verblijf in gastgezinnen in Frankrijk is een bijzondere ervaring. Gegarandeerd een herinnering die bij blijft. Naast de buitenwijken van Parijs bieden we gastgezinnen in Normandië (Caen en Rouen), het zuiden van Frankrijk (Nice en Montpellier), Avignon, Angouleme , Tours,  Nantes en Chartres aan. Of lekker dichtbij huis in Lille.

Voordeel van verblijf in de kleinere steden is een kortere reistijd van en naar de stad vanaf de gastgezinnen. Daarnaast zijn de Parijse gastgezinnen vaak overvraagd en vind je juist op de kleinere bestemmingen meer persoonlijk contact.