Schoolreis Kopenhagen

Kleurrijk, duurzaam, kunst

Boek je duurzame schoolreis Kopenhagen

Kopenhagen is één van onze schoolreisfavorieten. De stad staat wereldwijd bekend als dé meest fietsvriendelijke stad. Fiets samen met je leerlingen langs iconische bezienswaardigheden zoals de Kleine Zeemeermin, het kleurrijke Nyhavn en de indrukwekkende kastelen.

De sterke focus op duurzaamheid in Kopenhagen biedt je leerlingen unieke leerkansen. Neem deel aan workshops bij de Verenigde Naties over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen of doe mee aan een schoonmaakactie per kano. Voor kunstliefhebbers zijn er fantastische kunstmusea. 

Zin in een uitstapje buiten de stad? Bezoek het historische Roskilde om de Vikinggeschiedenis te ontdekken of steek over 'the Bridge' naar Zweden oen ontdek Malmö. 

 

Offerte aanvragen
Bezoek Nyhavn op schoolreis naar Kopenhagen

Waarom naar Kopenhagen voor jou als docent?

Focus op duurzaamheid met volop educatieve kansen

Historische Viking Geschiedenis voor een uitstapje buiten de stad

Kunststad met veel creatieve hubs

Op schoolreis in Kopenhagen

Een aansprekende stad voor jouw leerlingen

Kopenhagen biedt jou als docent een unieke kans om jouw leerlingen op een educatieve manier kennis te laten maken met één van Europa's meest dynamische steden. Naast de thema's als kunst en duurzaamheid vind je in Kopenhagen onder andere het bekende Tivoli-pretpark en het indrukwekkende Christiansborg-paleis en het Experimentarium. Voor ieder wat wils. Samen met jou zoeken we naar de perfecte balans tussen cultuur, educatie en plezier. Juist dat maakt Kopenhagen zo bijzonder.

Waarom naar Kopenhagen

Vivian vertelt ....

Lees het blog

Praktische informatie

De bus is het ideale vervoermiddel voor een schoolreis naar Kopenhagen. Dit is de voordeligste optie voor groepen en is tevens comfortabel en milieubewust. Je hebt dan in Kopenhagen je eigen bus ter beschikking, wel zo praktisch voor je programma. Zowel binnen als buiten de stad is de bus te gebruiken en zo kan je gemakkelijk het land verkennen.
Je steekt met de ferry over van Puttgarden naar Rodby, een leuke onderbreking van je reis! 

Een alternatief is een vliegreis naar Kopenhagen. Vanaf Schiphol Airport zijn er verschillende vliegtuigmaatschappijen die naar de stad vliegen, zoals KLM en Scandinavian Airlines.

Accommodatie
We raden jeugdhostels voor groepen zeker aan in Kopenhagen om binnen een passend budget een schoolreis te organiseren. Je hebt keuze uit vele hostels in de verschillende wijken van de stad om zo een perfecte uitvalsbasis voor je reis aan te bieden.

Wil je met een grote groep richting Kopenhagen? Dan adviseren wij de accommodatie voor je schoolreis tenminste 6 maanden (liever nog eerder) van te voren te boeken.

Heb je interesse in een schoolreis naar Kopenhagen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Na je offerte aanvraag nemen wij contact met je op. We bespreken graag jouw reiswensen zodat wij de perfecte schoolreis voor je kunnen samenstellen. Vervolgens gaan we aan de slag met jouw wensen. Afhankelijk van jouw aanvraag gaan we vrijblijvend op zoek naar vervoer, accommodatie, restaurants en eventueel een programma ter plaatse. Denk aan educatieve bezoeken, excursies of een impactvol topic. Binnen 5 werkdagen ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst. And that’s it. Voordat je het weet staat jouw schoolreis Kopenhagen op de planning.

Vivian Termaat Projectleider impactvolle schoolreizen

Kan ik je inspireren?

Voor mij was Kopenhagen de bestemming van mijn allereerste schoolreis in mijn eerste jaar middelbare school. We keken naar de wisseling van de wacht, bezochten Nyhavn met een rondvaart en bezochten vele musea. Zo leuk, dat ik jou nu als docent kan ondersteunen en inspireren met een mooie reis naar deze stad met bijzondere herinneringen voor mij.