Live like a local op Terschelling

Trossen los: het eilandavontuur begint

Live like a local op Terschelling

Weg van het vaste land ervaren de leerlingen het eilandleven met klasgenoten en eilandbewoners. Trossen los en genieten van het eilandavontuur. Dit programma staat garant voor een unieke ervaring off the beaten tracks. Een programma vol afwisseling en voor iedereen een bijzondere ervaring. 

Dag 1: Trossen los! Het eilandavontuur begint

Het eilandavontuur begint op de boot als je wegvaart van het vaste land. Bij aankomst spring je op de fiets: het vervoersmiddel op Terschelling. De bagage volgt met een kar. Tijd om gelijk het eiland te verkennen met een speelse en actieve GPS-tocht. In kleine teams gaan jullie over het eiland en beantwoorden eilandvragen. Natuurlijk bouwt het wedstrijdelement de spanning op. 
Je sluit de dag af in stijl met een gezellig groot kampvuur met marshmallows en wat te drinken op het strand. Is het een heldere avond? Dan zie je oneindig veel sterren. 

Dag 2: Lekker jutten

De groep splitst vandaag in twee groepen op voor een intensieve ervaring. 

Groep 1 start met het programma Plastic Soup en leert wat je doet met aangespoeld afval op het strand. Jutters gebruiken dit als mooie grondstof voor hergebruik. Samen met deze jutters zoekt de groep op het strand naar afval om daarna mooie creaties te maken. Jaarlijks spoelt zo'n 15.000 kilo (plastic) afval aan op Terschelling. Mooie bijkomstigheid: de groep helpt direct mee met opruimen. 

Groep 2 start met het programma Wildpluk. Samen met een eilander gaat de groep het Wad op of bos in om eilandlekkers te zoeken. Denk aan kokkels, zeewier, cranberry's, paddestoelen en mosselen. Na deze 'wildpluk' maken jullie met elkaar een maaltijd. 

Na de zelfgeplukte juttersmaaltijd wordt de groep op het eiland in bos, duin of strand gedropt. Met behulp van een GPS punt moet je je weg zien terug te vinden in het pikkedonker ... 

Dag 3: Zeehonden, verse vis en Jutkamp

Vandaag fietst de groep naar de haven waar een oude viskotter klaar ligt. Eenmaal aan boord vaart de groep naar de zeehondenbank. Ondertussen worden de visnetten over boord gegooid en met sleepnetten vangen jullie vis en andere onderwaterdieren. Wat wordt de 'Catch of the Day'? De kapitein laat het zien. De vers gevangen Hollandse garnalen worden direct gekookt en gegeten. 

Wie is een echte eilander geworden? Dat ontdekt de groep tijdens het Jutkamp. In teams doorlopen jullie activiteiten die een eiland-element hebben zoals Brandaris bouwen, drenkeling, eiland trots en navigeren. Welk team verdeint de meeste punten en wint? 

Dag 4 terugreis

Op schoolreis naar Terschelling

Op dag 4 gaat de groep terug naar het vaste land. Vanzelfsprekend kunnen we met gemak een vijfde dag aan het eilandleven plakken. Er valt nog zoveel te beleven. Je kunt voor verblijf in tenten kiezen of in een groepsaccommodatie. Kies je voor kamperen? Dan regelen we het materiaal en aankleding zoals overkappingen, tafels & banken, vuurtonnen en verlichting. Informeer naar jullie mogelijkheden of vraag direct je offerte aan.