Terug naar overzicht

De favoriete bestemming van Monique

Vanaf jongs af aan had ik de droom om in Parijs te gaan wonen. Toen ik tijdens mijn studie de mogelijkheid kreeg om te kiezen voor een buitenlandstage, was de keuze snel gemaakt. Na een aantal maanden voorbereiding was het zo ver: ik pakte mijn spullen en vertrok. Direct toen ik de stad binnen reed, voelde ik de energie en levendigheid die deze stad uitstraalt!

De eerste weken begon ik met de highlights bezoeken. Hoe vaak je ook al langs bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe of het Grand Palais bent gelopen, het blijft indrukwekkend. Parijs is zo veelzijdig en net wanneer je denkt dat je het allemaal wel zo’n beetje gezien hebt, verrast de stad je opnieuw. Naast de highlights is het ook leuk om Parijs op een andere manier te ontdekken. Door een wandeling te maken door de stad kom je veel verborgen binnentuinen, verrassende tentoonstellingen of verborgen overdekte passages tegen die zeker een bezoekje waard zijn! 

In de stad van de mode kan een middag winkelen natuurlijk niet ontbreken. Naast de dure winkelstraten zoals Avenue des Champs-Élysées en Place Saint Germain des Près, zijn er natuurlijk ook genoeg leuke betaalbare plekjes te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe Forum des Halles of Rue de Rivoli. Hier vind je vooral de grote winkelketens zoals Zara en H&M. Wanneer je opzoek bent naar exclusieve boetiekjes ben je in de wijk Le Marais op het juiste adres.  

Le Marais is veruit mijn favoriete wijk. Le Marais ligt in het 3e en 4e arrondissement aan de linkeroever van de Seine. De wijk is van oorsprong een Joodse wijk en daarom vind je er veel synagogen en Joodse specialiteiten. Je vindt hier bijvoorbeeld de allerlekkerste falafel. Tegenwoordig staat de wijk bekend om de diversiteit aan trendy cafés, restaurants, winkeltjes en galeries. Je vindt er de leukste terrasjes op iedere hoek van de straat. Het is een overzichtelijke, kleine wijk met een gezellig en sfeervol karakter. Gelukkig heeft het massatoerisme deze wijk nog niet ontdekt.

Over leuke wijken gesproken, Quartier Latin komt bij mij zeker op een gedeelde eerste plaats. Al eeuwen lang staat Quartier Latin vooral bekend als studentenbuurt. Toch heeft deze wijk zoveel meer te bieden. Tegenwoordig zijn er ook veel artiesten en schrijvers gaan wonen. Quartier Latin is een bruisende buurt vol met winkels, boetiekjes, restaurants, bistro's en cafés. Veel restaurantjes bieden een driegangenmenu aan voor een leuk prijsje. Deze restaurants vind je bijvoorbeeld in de straten Rue Saint-Séverin en Rue de la Huchette. Je kunt Parijs niet bezoeken zonder l'escargots gegeten te hebben. Natuurlijk sluit je het diner af met een heerlijk kaasplankje. Wist je dat er meer dan 400 Franse kazen bestaan?!

Daarnaast is het in Parijs ook geen enkel probleem wanneer je de Franse taal niet goed beheerst. Hiermee kan ik ook gelijk het vooroordeel over de Fransen van tafel vegen. Wanneer je iets op een vriendelijke manier vraagt, is bijna iedereen enorm bereidwillig je te helpen. Dan merk je ook meteen hoe trots ze zijn op de stad.

Heb ik je al enthousiast weten te maken over Parijs? Ik hoop dat je een aantal van deze tips kan gebruiken bij het samenstellen van het programma van de schoolreis. Graag zou ik je nog een laatste tip meegeven: pak een keer de bus in plaats van de metro. Je ziet veel meer van de stad en komt vaak op leuke onverwachte plekjes uit. En als je toch voor de metro kiest, zorg er dan voor dat je de metrokaartjes niet bewaart bij je telefoon of muntgeld. Dit zorgt ervoor dat de magneetstrip niet meer werkt.

Op schoolreis naar Parijs? Bezoek onze pagina over Parijs of vraag direct een offerte aan!