Terug naar overzicht

Inreisbeperkingen op onze top bestemmingen schoolreizen

Steeds meer landen schalen coronamaatregelen af. Andere landen zijn wat voorzichtiger en bouwen gefaseerd af. Feit blijft dat op onze top schoolreisbestemmingen, waaronder Londen, Parijs en Berlijn, de regels stevig versoepeld zijn. We zetten de huidige maatregelen voor je schoolgroepen op een rij. De veranderingen volgen elkaar in snel tempo op. We verwijzen altijd naar de website van Nederland Wereldwijd voor de meest recente up to date informatie. 

Verenigd Koninkrijk

Goed nieuws: in het Verenigd Koninkrijk vervallen alle inreisbeperkingen vanaf 18 maart. Dat betekent dat iedereen naar Engeland kan reizen zonder test of vaccinatiebewijs. Daarmee is Engeland direct de meest toegankelijke reisbestemming in Europa. Iedereen is welkom, mits je een geldig paspoort kunt overhandigen bij de grens! Ook de quarantaine en aanmeldverplichting vervalt. In Engeland zelf gelden geen coronabeperkingen meer.  Engeland is volledig open, zonder mondkapjes en afstandregels. Tip: Houd er wel rekening mee dat als je via Frankrijk of België naar Engeland reist, de inreisregels voor deze landen tijdens je doorreis nog wel gelden.

Frankijk

Om Frankrijk in te reizen heb je nog altijd een geldig corona certificaat nodig. In Frankrijk betekent dat kort samengevat: 

  • Een geldig vaccinatiebewijs conform de richtlijnen van Frankrijk . 18+ jongeren gelden pas als volledig gevaccineerd als zij binnen 9 maanden na de laatste vaccin dosis een booster hebben gekregen.
  • Een herstelbewijs tussen de 11 en 180 dagen oud
  • Een geldig testbewijs uiterlijk 24 uur voor vertrek afgenomen.

Eenmaal in Frankrijk zijn nagenoeg alle maatregelen sinds 14 maart vervallen en geldt geen toegangsbewijs meer tot vrijetijds- en culturele instellingen. Wel is het dragen van een mondkapje nog verplicht in het OV.

Duitsland

Sinds begin maart is Nederland geen hoog risicogebied meer voor Duitsland. Dat betekent dat de aanmeld- en quarantaine verplichting is vervallen. Ook voor het inreizen van Duitsland is nog altijd een geldig corona certificaat nodig. De meest up to date informatie vind je op de website het Duitse ministerie van gezondheid of op de website van het Duitsland Instituut.  Beknopt zijn de huidige Duitse inreisregels:

  • Een geldig vaccinatiebewijs maximaal 9 maanden oud. Is je vaccinatie ouder dan 9 maanden, dan is een booster verplicht.
  • Een herstelbewijs tussen de 28 en 90 dagen oud.
  • Een geldig testbewijs van maximaal 48 uur oud.

De meeste beperkende maatregelen in Duitsland komen per 20 maart te vervallen. De besmettingen in Duitsland zijn relatief hoog. Deelstaten kunnen er zelf voor kiezen om via een overgangsregeling langer vast te houden aan de beperkingen. Deze overgangsperiode loopt tot 2 april. Daarmee kunnen de deelstaten 2 weken langer vasthouden aan de huidige beperkende maatregelen. Na 2 april kunnen de deelstaten voor een bepaalde regio de regels aanscherpen als de besmettingen oplopen. Duitsland noemt dit de zogenaamde Hot-Spot regeling. Houd de regels van deelstaat Berlijn in de gaten. In Duitsland zijn medische mondkapjes nog altijd verplicht in winkels en het OV.

Terugreis naar Nederland

Goed nieuws: vanaf 23 maart vervallen alle inreisbeperkingen als je terug naar Nederland reist. Je hebt geen test-, herstel of vaccinatiebewijs meer nodig als je als EU burger naar Nederland terug reist. Ook als je als EU-burger van buiten de EU naar Nederland reist, vervallen alle inreismaatregelen. Je hebt dan nog wel een gezondheidsverklaring nodig. Dit geldt onder andere voor je terugreis vanuit Engeland.