Error: Content unknown - Reference: 13401054

Benut onze buitenlandse schoolreistips
Tips organiseren buitenlandse schoolreis
Terug naar overzicht

Benut onze buitenlandse schoolreistips

Met het openen van grenzen en scholen komen de schoolreiskriebels ook weer boven. Met ruim 100 jaar professionele ervaringsjaren in huis weten wij inmiddels waar je op moet letten om jouw buitenlandse schoolreis succesvol te maken! Nu scholen weer volop plannen maken, delen wij graag onze tips met je. Zo wordt jouw schoolreis een succes!

Programma

- Waar begin je?
Wat ons betreft start iedere reis met 'het waarom' van de reis. Met onze speciale methodiek ontwerp je stapsgewijs een mooie ervaring. Daarbij hebben we samen altijd het einde voor ogen. Wat is de centrale leervraag van de reis? En hoe verwerken we dat in een prikkelend en vakoverstijgend programma? Meer weten? Mail met Ellen

- Betrek je leerlingen bij ontwikkeling van programma. 
Hoe betrek je je leerlingen al in een vroeg stadium bij hun reis. We hebben daar toffe ideeën over. Zo wordt het jullie gezamenlijke schoolreisavontuur. Bekijk ons filmpje over het ontwerpen van je eigen schoolreisavontuur met en door leerlingen. 

- We starten met een ruwe schets, wees flexibel. 
Je hebt het ideale programma voor ogen. Dit moet het worden! De grootte drukte in de steden vraagt een stukje flexibiliteit. Vertrouw erop dat ook wij het beste willen voor jouw leerlingen. Die ruwe schets wordt vanzelf een krachtig programma! En ben je eenmaal op reis? Beloon positief gedrag van je leerlingen met een mooie afsluitende (vrije) midag of feestavond. 

- Gebruik onze educatieve opdrachten op je online reispagina.
Een museum bezoeken kan zoveel interessanter worden als je interactie creëert. Benut onze vele digitale musea opdrchten ter plaatse. Wist je dat wij ruim 800 educatieve opdrachten klaar hebben staan voor jou? Allemaal gratis te downloaden vanaf je persoonlijke reispagina. Heb jij al gekeken?

-
Sta open voor creativiteit, maak je schoolreis een avontuur.
We zien vaak overvolle programma's van kijken, luisteren en volgen. Heel leuk, maar wij vullen jullie programma aan met interactieve vakoverstijgende programma's. Reizen haalt je uit je vertrouwde omgeving en biedt geweldige kansen om nieuwe dingen te leren en onbekende ervaringen op te doen. En laten wij nou de perfecte topics voor jouw leerlingen ontwikkeld hebben!

Praktisch

- Vraag je reis op tijd aan, zo voorkom je teleurstelling.
Op buitenlandse schoolreis gaan is populair. Onderschat je voorbereidingstijd niet. De populariteit van de steden stijgt enorm. Start ruim 8 maanden voor je vertrekt. Zo heb je  optimale keuzevrijheid uit excursies en accommodaties. 

- Prijs belangrijk? Reis in het laagseizoen. 
Je reist elk jaar in april en dat is prima dus waarom zouden we dat veranderen? De reissom kan een verrassend positieve wending nemen wanneer je ervoor kiest om te vertrekken in februari of november. Waar je een poging? 

- Maximaal 10 leerlingen per groep door de stad 
Waarom? Vermijd het reizen per touringcar door de drukke stad. Splits de groep in kleine groepjes en verken de stad te voet of metro op basis van persoonlijke interesses. Dat geeft alle ruimte voor eigen initiatief voor de leerlingen.

- Niet in de rij staan? Kies eens een andere bestemming.
Iedereen wil de Eiffeltoren zien in Parijs. Wist je dat het uitzicht vanaf de Tour Montparnasse net zo mooi, of misschien wel mooier is? Geen rij, snel perfect zicht over het magische Parijs! Zo werkt het ook met schoolreisbestemmingen. Kies eens voor Normandië of de Côte d'Azur, wedden dat je niet anders meer wilt? Zeker wanneer je onze blog hierover leest.

Communicatie

- Zorg dat je aanmeldprocedure duidelijk is.
Ik ga mee op schoolreis, leuk! Maar wanneer de aanbetaling gedaan moet worden trekt de leerling zich toch terug. Is het voor jouw leerlingen duidelijk genoeg waar ze zich aan verbinden met het zetten van een handtekening? Wij hebben voor jou het perfecte convenant klaarliggen, maak er gebruik van.

- Manage de verwachtingen van je leerlingen.
Je gaat op schoolreis naar een ander land met een andere cultuur en eetgewoonten. Bereid je leerlingen daar goed op voor. Die croque-monsieur is eigenlijk best lekker als je weet dat onder die dikke laag kaas een tosti op je wacht! Lust je geen courgette? Dan hoef je dat niet als allergie op te geven bij je gastgezin, je mag het gewoon op je bord laten liggen ;)

- Betrek je meereizende docenten.
Jij hebt de schoolreisvoorbereiding op je genomen. . Geef je collega's na boeking direct tot jullie online reispagina. Zo weet iedereen precies wat je hebt geboekt voor jullie leerlingen en profiteer je maximaal van alle digitale lessen en educatieve opdrachten. Je downloadt ze met 1 druk op de knop. 

Wij staan klaar om de horizon van jouw leerlingen te verbreden. Deel je wensen met ons!