Terug naar overzicht

Onze collega Vivian over Kopenhagen

Zelf ben ik groot fan van Kopenhagen, en niet zonder reden! Met veel plezier kijk ik terug op mijn eigen ervaringen in deze stad. Je denkt waarschijnlijk meteen aan de Kleine Zeemeermin, Nyhavn en de fantastische musea. Maar wacht, er is zoveel meer dat deze stad jouw leerlingen biedt!

Kleurrijk

Stel je voor: kleurrijke straten, eeuwenoude kastelen, futuristische architectuur en hippe cafés, allemaal hand in hand. En dan heb je ook nog Tivoli, één van de oudste pretparken ter wereld, waar je leerlingen zich gegarandeerd vermaken.

Duurzaamheid en innovatie in de praktijk

Kopenhagen is een echte pionier op het gebied van duurzaamheid met als doel om in 2025 volledig CO2-neutraal te zijn. Dit biedt volop leerzame en duurzame mogelijkheden voor je leerlingen. Wat dacht je van een workshop bij de United Nations? Hier krijgen je leerlingen een uniek kijkje in de wereld van duurzaamheid. Of het Green Kayak initiatief, waarbij ze afval uit de wateren van de stad vissen. Dat zorgt nog eens echte impact ter plekke!

Mijn eerste ervaring in Kopenhagen

Voor mij was Kopenhagen de eerste schoolreis in de brugklas van het VWO-TTO. Wat een ervaring was dat! We zagen de wisseling van de wacht bij Amalienborg, maakten een rondvaart door Nyhavn en bezochten fascinerende musea zoals het Experimentarium en Ripley’s Believe it Or Not Museum.

Jaren later, tijdens mijn halfjaarlijkse uitwisseling als student in Noorwegen, ging ik  terug naar Kopenhagen en herontdekte deze bijzondere stad op een hele andere manier. Van een middag in het park bij Rosenborg tot shoppen in de gezellige straatjes van de stad.

Hygge: Deense Gezelligheid

Daar zat ik dan in een café, met een drankje en ervaarde het magische gevoel van 'hygge'. Deze Deense variant van gezelligheid zie je overal terug in de hartelijkheid en gastvrijheid van de inwoners. Of je nu reist in het voor- of najaar, met zon of regen, Kopenhagen heeft alle mogelijkheden om een geweldig schoolreisprogramma samen te stellen.

Waarom Kopenhagen voor jou als docent?

Het is geen toeval dat ik nu zelf Kopenhagen promoot bij docenten. Deze stad is een must-visit bestemming voor iedere docent die zoekt naar een duurzame en kunstzinnige schoolreis met dat warme ‘hygge’ gevoel.

Dus, beste docent, twijfel niet langer! Kopenhagen wacht op jullie. Dit wordt een schoolreis om nooit te vergeten, boordevol leerzame ervaringen, plezier en onvergetelijke momenten. Pak je koffers en maak je klaar voor een avontuur in deze magische stad!