Schoolreis Athene

Schoolreis Athene

Historisch en modern

Boek nu een unieke schoolreis naar Athene!

Laat je leerlingen zich verdiepen in de vele mythen en sagen van de Griekse Oudheid en ga op schoolreis naar Athene. Een bezoek aan de oude Agora en de Akropolis mag zeker niet ontbreken in het programma van jouw schoolreis. ‘Akropolis’ betekent ‘het hoogste punt van de stad’. Wandel met je leerlingen omhoog en bezoek de indrukwekkende bouwwerken zoals het Parthenon. Maar Athene heeft meer te bieden: naast de eeuwenoude archeologische bezienswaardigheden, vind je overal leuke straatjes, pleinen, terrasjes en lekker eten. Vooral de schilderachtige historische wijk Plaka en de wijk Monastiraki zijn heerlijk om door heen te slenteren. Wil je naar een typisch Grieks wijkje met witte huisjes? Bezoek dan de wijk Anafiotika aan de voet van de Akropolis. Loop tijdens de schoolreis ook nog even langs het Syntagma plein met het parlementsgebouw. Elk uur wisselen de soldaten in traditionele klederdracht van positie bij de wachthokjes. Een leuke afsluitende activiteit is het beklimmen van de berg Lykavittós. Geniet hier van het uitzicht over de stad tijdens een zonsondergang.

Offerte aanvragen
Bezoek de Akropolis op schoolreis

Wat je voor vertrek naar Athene wilt weten

Het is in Griekenland een uur later dan in Nederland.

Athene werd 7.000 jaar geleden gesticht en is één van de oudste steden van Europa.

De Akropolis heeft in de afgelopen eeuwen allerlei natuurrampen, oorlogen en invasies overleefd.

Vanaf Athene ben je zo aan zee. Vanaf het Syntagma plein kan je de tram of bus naar de kust nemen.

De beste reistijd naar Athene is maart tot en met mei en half september tot en met eind oktober.

Wisseling van de wacht op schoolreis
Bezoek de wijk Plaka op schoolreis

Een passende reis bij de belevingswereld van de leerlingen

Ter aanvulling of ter afwisseling op het programma van de schoolreis naar Athene, kan de reis eventueel uitgebreid worden met een dagtrip naar Delphi. De stad werd in het oude Griekeland beschouwd als ‘het centrum van de wereld’ en staat sinds 1987 op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Aan de hand van jouw wensen stellen we een passend programma op maat samen. Travel Inventive organiseert al ruim twintig jaar met veel plezier inventieve en interactieve schoolreizen. Ga je liever op schoolreis naar een andere bestemming dan Athene? Bekijk dan hier onze overzichtspagina met bestemmingen. 

Praktische informatie

Vervoer
De meest gebruikelijke manier om naar Athene te reizen is met het vliegtuig. Je vliegt vanaf Schiphol Airport en Eindhoven Airport rechtstreeks naar Athene. Is jouw school in het zuiden van het land gevestigd, dan kan vliegen vanaf Brussel Airport of Charleroi Airport soms ook lonen.

Accommodatie
In Athene is het mogelijk te verblijven in hotels of jeugdhotel/hostels. Voor grote groepen adviseren wij de accommodatie voor uw schoolreis tenminste 6 maanden (liever nog eerder) van te voren te boeken.

  1. Vraag een vrijblijvende offerte aan en geef aan dat je interesse hebt in Athene als bestemming.
  2. Wij nemen contact met je op. We bespreken jouw reiswensen zodat wij de perfecte schoolreis kunnen samenstellen.
  3. We gaan aan de slag met jouw wensen. Afhankelijk van jouw aanvraag gaan we vrijblijvend op zoek naar vervoer, accommodatie, restaurants en eventueel een programma ter plaatse.
  4. Binnen 5 werkdagen ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst.
  5. Het is zo ver: alles is rond en jullie schoolreis staat op de planning!