Schoolreis Canada

Schoolreis Canada

Een land vol avontuur

Boek nu een unieke schoolreis naar Canada

Canada staat bekend om zijn prachtige natuur. Je vindt er valleien, bossen, bergen, gletsjers, watervallen en wilde dieren. Maar het land is heel divers, naast natuur heeft het land ook grote steden, een vriendelijke bevolking, een interessante geschiedenis en een leuke cultuur. Bewonder de nationale sport van Canada tijdens een ijshockeywedstrijd. Maak kennis met een ondergrondse stad. Ga de natuur in met je leerlingen en maak een wandel- en fietstocht of ga het water op met een Canadese kano.

Offerte aanvragen
Studiereis Canada

Feitjes en weetjes over Canada

33% van Canada bestaat uit bos en het land heeft maar liefst 47 nationale parken.

In Montreal werd in 1875 de allereerste overdekte ijshockeywedstrijd gehouden.

In Canada heb je 6 verschillende tijdzones.

15.500 van ‘s werelds 25.000 poolberen leven in Canada.

Schoolreis Niagara falls
Studiereis Canada, Ottawa

Een passende reis bij de belevingswereld van de leerlingen

Canada biedt ontzettend veel mogelijkheden voor een school- of studiereis. Zo is Toronto een multiculturele stad met een indrukwekkende skyline. In de nabije omgeving vind je de wereldberoemde Niagara Falls. Ook Montréal is leuk! De stad ligt in de Franstalige provincie Québec en heeft veel leuke pleintjes. De Notre Dame van Montréal ligt in het historisch centrum en hoort zeker op het programma thuis! Vancouver is een relatief jonge en daardoor moderne stad met een prettig klimaat. En last but not least: Ottawa, de hoofdstad van Canada. Deze stad heeft een paar interessante bezienswaardigheden op het gebied van politiek. Kortom: genoeg opties voor een onvergetelijke schoolreis naar Canada.

Travel Inventive organiseert al ruim twintig jaar met veel plezier inventieve en interactieve schoolreizen. Ga je liever op schoolreis naar een andere bestemming dan Canada? Bekijk dan onze overzichtspagina met bestemmingen.

Wat je voor vertrek naar Canada wilt weten

 

Tijdverschil: Het is in Canada tussen de 5 en 9 uur vroeger dan in Nederland.
Munteenheid: De Canadese dollar.
Voertaal: Engels en Frans.  
Beste reismaanden: Tussen maart en oktober.
Paspoort: Geldig tot na vertrek uit Canada. 
Visum nodig: Je hebt geen visum nodig. Wel een eTA (een elektronische reismachtiging). Deze aanvraag kan je laten doen door CIBTvisas. Of je kan de aanvraag zelf doen via de volgende website: Government of Canada.
Inentingen nodig: Nee, deze zijn niet verplicht of aanbevolen. Laat je altijd informeren door instanties die bevoegd zijn medisch advies te geven, zoals je huisarts of de GGD.

Vervoer
Je vliegt vanaf Nederland in ongeveer 8 tot 11 uur tijd naar Canada met een directe vlucht. Vanaf Schiphol Airport zijn er rechtstreekse verbindingen met Montreal, Toronto en Vancouver.

Accommodatie
In Canada is het mogelijk te verblijven in hotels of jeugdhotel/hostels. Voor grote groepen adviseren wij de accommodatie voor uw schoolreis tenminste 6 maanden (liever nog eerder) van te voren te boeken.

  1. Vraag een vrijblijvende offerte aan en geef aan dat je interesse hebt in Canada als bestemming voor jouw schoolreis.
  2. Wij nemen contact met je op. We bespreken jouw reiswensen zodat wij de perfecte schoolreis kunnen samenstellen.
  3. We gaan aan de slag met jouw wensen. Afhankelijk van jouw aanvraag gaan we vrijblijvend op zoek naar vervoer, accommodatie, restaurants en eventueel een programma ter plaatse.
  4. Binnen 5 werkdagen ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst.
  5. Het is zo ver: alles is rond en jullie schoolreis staat op de planning!