Schoolreis China

Schoolreis China

eeuwenoude cultuur en moderne wolkenkrabbers

Boek nu een unieke schoolreis naar China

China is een land met een eeuwenoude cultuur, prachtige natuur en bruisende steden zoals Beijing en Shanghai. Dit fascinerende land kent vele contrasten en hoogtepunten. Bezoek de verboden stad, het zomerpaleis en het Plein van de Hemelse Vrede in de hoofdstad Beijing. Vanuit Beijing kan ook de Chinese Muur bezocht worden: wandel met je leerlingen over een deel van deze muur die dwars door China slingert.
Bezoek Shanghai, de grootste stad van China die zich in een razendsnel tempo ontwikkelt. Vanaf de Bund, een promenade in het centrum, heb je een uitzicht op de indrukwekkende skyline met moderne wolkenkrabbers. Ook de metropool Chongqing is een interessante bestemming om te bezoeken tijdens je schoolreis. Een stad die zijn ontwikkeling heeft te danken aan zijn ligging: twee rivieren, de Jialing rivier en de Yangzi rivier,  komen hier namelijk samen. Vanuit Chongqing reis je in 40 minuten met de trein naar een totaal andere omgeving waar je de rotssculpturen van Dazu vindt.

Offerte aanvragen
Op studiereis naar China

Feitjes en weetjes over China

De Chinese Muur is het langste en grootste bouwwerk ter wereld: ruim 21.000 kilometer lang.

Mao besloot in 1949 dat China maar één tijdzone moest hebben. In sommige delen van het land gaat de zon daardoor pas om 10 uur ‘s ochtends op.

Veel sociale media kanalen zijn in China geblokkeerd. Facebook, Google (dus ook Google Maps!), Gmail, Spotify, YouTube, Dropbox zijn voorbeelden van kanalen die niet werken. 

Alle zenders in China zenden om 7 uur ‘s avonds hetzelfde programma uit: een nieuwsuitzending die gecontroleerd wordt door de staat. Dit gaat al zo sinds 1978.

Schoolreis China
Schoolreis Shanghai

Een passende reis bij de belevingswereld van de leerlingen

China is ontzettend groot en biedt daardoor veel mogelijkheden voor een schoolreis of studiereis. Houdt er rekening mee dat de afstanden groot zijn en dat er keuzes gemaakt moeten worden. Samen bespreken we jouw wensen en zullen we een passend programma op maat samen stellen. De schoolreis naar China levert in ieder geval een rugzak vol ervaring op!

Travel Inventive organiseert al ruim twintig jaar met veel plezier inventieve en interactieve schoolreizen. Ga je liever op schoolreis naar een andere bestemming dan China? Bekijk dan onze overzichtspagina met bestemmingen. 

Wat je voor vertrek naar China wilt weten

 

Tijdverschil: Tijdens onze zomertijd is het in China 6 uur later en in de wintertijd is het 7 uur later.
Munteenheid: De Chinese renminbi. 
Voertaal: Standaardmandarijn.  
Beste reismaanden: April, mei, september en oktober.
Paspoort: Geldig tot na vertrek uit China.
Visum nodig: Ja. Van te voren aanvragen via CIBTvisas
Inentingen nodig: Ja. Laat je informeren door instanties die bevoegd zijn medisch advies te geven, zoals je huisarts of de GGD.

Vervoer
Je vliegt vanaf Nederland in ongeveer 10/11 uur tijd naar Shanghai en Beijing met een directe vlucht. Vanaf Schiphol Airport zijn er rechtstreekse verbindingen met deze twee steden.

Accommodatie
In China is het mogelijk te verblijven in hotels of jeugdhotel/hostels. Voor grote groepen adviseren wij de accommodatie voor uw schoolreis tenminste 6 maanden (liever nog eerder) van te voren te boeken.

  1. Vraag een vrijblijvende offerte aan en geef aan dat je interesse hebt in China als bestemming.
  2. Wij nemen contact met je op. We bespreken jouw reiswensen zodat wij de perfecte schoolreis kunnen samenstellen.
  3. We gaan aan de slag met jouw wensen. Afhankelijk van jouw aanvraag gaan we vrijblijvend op zoek naar vervoer, accommodatie, restaurants en eventueel een programma ter plaatse.
  4. Binnen 5 werkdagen ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst.
  5. Het is zo ver: alles is rond en jullie schoolreis staat op de planning!