Colombia

Schoolreis Colombia

See, connect & explore

Schoolreis en vrijwilligerswerk in Colombia

Leerlingen die naar Colombia gaan zijn in één klap verliefd op het land. Doordat het land nog niet ontdekt is door het massatoerisme, krijgt de groep de kans om de cultuur en de mensen van dichtbij mee te maken. De gastvrije mensen in Colombia laten graag hun veelzijdige land zien. Van bergdorpjes tot grote steden, leerlingen gaan het ontdekken in Colombia.

In deze 15-daagse reis verkennen leerlingen het Noordwesten van het land met plekken als Cartagena, Barranquilla en Santa Marta. De reis start in Barranquilla waar de groep aan het werk gaat bij een project dat kinderen met een beperking begeleidt. Samen met het lokale personeel organiseren ze sport & spel activiteiten. Aansluitend reist de groep via een prachtige route langs de kust door naar Sana Marta, de oudste stad van Colombia. Een unieke stad door de combinatie van kust en bergketens. 

Download direct een voorbeeldprogramma een schoolreis naar Colombia

De groep gaat hikend naar de slaapplek in Nationaal Park Tayrona, ‘bekend als paradise on earth’. Leerlingen slapen in een hangmat onder de sterren. Gelegenheid om bij te komen is er deze dagen in het park en Santa Marta.  Daarna reist de groep door naar Cartagena. Bij aankomst krijgt de groep bezoek van een Spaanse leraar die de leerlingen wat Spaans bijbrengt wat van pas gaat komen bij de projectdagen die volgen. Maar niet voordat de groep fietsend de koloniale stad verkent. Vanuit Cartegena vertrekt de groep naar een eilandje voor de kust van Colombia waar de groep slaapt en meewerkt aan een tweede project. Samen met lokale jongeren gaan de leerlingen thematische workshops organiseren zoals milieubescherming en het maken van lokale souvenirs. Ook de ouderen op het eiland komen aan bod. Leerlingen gaan voor ze koken en allerlei spelletjes organiseren.   

Onze topics in Colombia

De perfecte schoolreis samenstellen

Topic: Wereldburgerschap en Global Learning
Topic

Topic: Wereldburgerschap en Global Learning

Op onze 'wereldburgerschap reizen' combineren we kleinschalige partnerprojecten met onvergetelijke excursies. Leerlingen zien, proeven, ruiken en ervaren hoe het dagelijkse...
Lees meer
Topic: De Wereld van Verschil
Topic

Topic: De Wereld van Verschil

Op reis met een groep leerlingen en docenten die allemaal verschillend zijn, dat is boeiend! We "reizen" allemaal samen op onze eigen manier. Wat fijn om jezelf daarvan bew...
Lees meer

Lees de ervaringen van Lotte

De ervaring van het werken en ontdekken in een ontwikkelingsland staat nog altijd op mijn netvlies. Door de onderdompeling in het lokale leven veranderde mijn kijk op de wereld. Een hele bijzondere manier om kennis te maken met een andere cultuur. Een life lasting experience die ik iedere jongere gun. 

Lotte Stevens
Lotte Stevens
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!