Schoolreis Hamburg

Schoolreis Hamburg

Ontdek de magie van Hamburg | Industrieel, geschiedenis en duurzaam

Reis naar het verrassende Hamburg

Ga op een boeiende schoolreis naar Hamburg! Verken de historische haven, bewonder iconische architectuur en leer over de rijke geschiedenis in de Altstadt. Ontdek de duurzame ambities van Hamburg met workshops ter plaatsee. Hamburg biedt vooral veel afwisseling. Je leerlingen verkennen Speicherstadt (een van de grootste pakhuizen complexen van de wereld), worden rondgeleid door de haven, dalen diep af naar een ondergrondse bunker en bezoeken het historische Neuengamme. En dan hebben het nog niet gehad over de rijke cultuur en kunst in Hamburg.

Offerte aanvragen
Schoolreis Hamburg

Bijzonderheden over Hamburg

Fascinerende martieme geschiedenis en ontwikkeling

Interessante duurzame initiatieven met boeiende workshops

Interessante geschiedenis van bunkers, concentratiekampen tot huidige emigratiemuseum

Op schoolreis naar Hamburg
Op schoolreis naar Hamburg

Praktische informatie

Vervoer 
Hamburg is goed bereisbaar per touringcar. In gemiddeld 6 uur bereik je de stad. Daardoor is Hamburg ook geschikt voor een verblijf van 3 tot 4 dagen. Onderweg passeer je Bremen. Een interessante tussenstop voor bijvoorbeeld een workshop in het Klimahaus in Bremen, een adembenemende reis door de klimaatzones van de aarde.  
Ben je met een kleinere groep. Dan is de trein naar Hamburg een prima alternatief.

Accommodaties
Volop keuze in Hamburg uit verschillende hostels in en buiten het centrum gelegen. Je overnacht gegarandeerd voordeliger dan de drukke hoofdstad. 

Hamburg werkt aan de toekomst. Dat straalt de stad aan alle kanten uit. Duurzame initatieven staan hoog op de agenda. Scholen op bezoek in Hamburg hebben de mogelijkheid om allerlei workshops te volgen rondom het thema duurzaamheid. Zo inspireert de stad je leerlingen om na te denken over hun impact op de wereld. Als één van de belangrijkste havensteden biedt een rondvaart door de haven een fascinerend inzicht in de wereld van scheepvaart en handel. Natuurlijk ruim je tijd in voor één van de vele kunstmusea. En dan hebben we het nog niet gehad over de interessante en indrukwekkende geschiedenis van Neuengamme, het concentratiekamp vlakbij Hamburg. 

Noa Bijmoer Travel Consultant en support

Meer weten?

Het afgelopen jaar organiseerde ik vele reizen naar Hamburg. Groepen waren altijd enthousiast achteraf. Hamburg bleek goed voor hun budget en verrassend als bestemming. Vraag gerust naar mijn ervaringen of vraag jouw offerte op.