Schoolreis New York

Schoolreis New York

The city that never sleeps

Boek nu een unieke schoolreis naar New York

New York, the city that never sleeps. Er valt hier zo ontzettend veel te ontdekken dat leerlingen constant hun ogen zullen uit kijken. Uiteraard staan de bekende bezienswaardigheden als Times Square, het vrijheidsbeeld, de Empire State Building en de Brooklyn Bridge op het programma, maar er zijn nog veel meer, bekende én onbekende, dingen te doen. Ga bijvoorbeeld fietsen door Central Park. Samen met een gids fietsen de leerlingen door het groene park in Manhattan. Op deze manier krijgen ze een goed beeld van alle mooi plekjes die hier te vinden zijn. Bezoek het indrukwekkende 9/11 memorial. Op de plek waar vroeger de Twin Towers stonden staat nu een monument en museum voor de slachtoffers. Een bijzondere plek die je niet mag overslaan. Sluit de schoolreis af met een bezoek aan een sportwedstrijd van bijvoorbeeld de Yankees (honkbal), Knicks (basketbal) of Rangers (ijshockey) of bezoek een Broadway musical. Een onvergetelijke ervaring!

Offerte aanvragen
Studiereis New York

Feitjes en weetjes over New York

Voorheen heette New York ook wel Nieuw-Amsterdam.

New York is taalkundig de meest diverse stad ter wereld. Er worden ongeveer 800 verschillende talen gesproken.

De taxi’s zijn hier geel omdat autoverkoper John Hertz heeft gezegd dat geel de makkelijkste kleur is om te herkennen van een afstand.

Central Park is groter dan Monaco.

De New York Public Library is al meer dan 100 jaar oud en een bezoekje waard. Er zijn hier dagelijks gratis rondleidingen.

Op schoolreis naar New York
Buitenlandse schoolreis New York

Een passende reis bij de belevingswereld van de leerlingen

Kies voor jouw leerlingen voor een studiereis New York of schoolreis New York. De stad biedt ontelbaar veel opties voor educatieve excursies. Afhankelijk van jouw wensen zullen we een passend programma samenstellen. De reis naar New York levert in ieder geval een rugzak vol ervaring op!

Travel Inventive organiseert al ruim twintig jaar met veel plezier inventieve en interactieve schoolreizen. Ga je liever op schoolreis naar een andere bestemming dan New York? Bekijk dan onze overzichtspagina met bestemmingen.

Wat je voor vertrek naar New York wilt weten

 

Tijdverschil: In New York is het 5 uur vroeger dan in Nederland in de zomertijd en 6 uur vroeger in de wintertijd.
Munteenheid: De Amerikaanse dollar.
Voertaal: Engels.
Beste reismaanden: April, mei, september en oktober.
Paspoort: Geldig tot na vertrek uit de VS. 
Visum nodig: Je hebt geen visum nodig. Wel een ESTA (een digitale reistoestemming). Deze aanvraag kan je laten doen door CIBTvisas. Ook kan je het zelf aanvragen via de website van de U.S. Customs and Border Protection
Inentingen nodig: Nee, deze zijn niet verplicht of aanbevolen. Laat je altijd informeren door instanties die bevoegd zijn medisch advies te geven, zoals je huisarts of de GGD.

Vervoer
Je vliegt vanaf Nederland in ongeveer 8/9 uur tijd naar New York met een directe vlucht. Vanaf Schiphol Airport zijn er rechtstreekse verbindingen met New York. Is jouw school in het zuiden van het land gevestigd, dan kan vliegen vanaf Brussel Airport soms ook lonen.

Accommodatie
In New York is het mogelijk te verblijven in hotels of jeugdhotel/hostels. Voor grote groepen adviseren wij de accommodatie voor uw schoolreis tenminste 6 maanden (liever nog eerder) van te voren te boeken.

  1. Vraag een vrijblijvende offerte aan en geef aan dat je interesse hebt in New York als bestemming
  2. Wij nemen contact met je op. We bespreken jouw reiswensen zodat wij de perfecte schoolreis kunnen samenstellen.
  3. We gaan aan de slag met jouw wensen. Afhankelijk van jouw aanvraag gaan we vrijblijvend op zoek naar vervoer, accommodatie, restaurants en eventueel een programma ter plaatse.
  4. Binnen 5 werkdagen ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst.
  5. Het is zo ver: alles is rond en jullie schoolreis staat op de planning!