Schoolreis York

Schoolreis York

Een sprookjesachtige vestigingsstad

Boek nu een unieke schoolreis naar York

Op zoek naar een originele schoolreisbestemming in Engeland? Denk eens aan York! Deze eeuwenoude stad is zeker de moeite waard voor een schoolreis met de focus op geschiedenis. Neem een duik in de geschiedenis van het Romeinse Rijk, de periode van de Vikingen en de middeleeuwen. Bezoek The Shambles, een middeleeuwse straat met authentieke schotse en scheve vakwerkhuizen. Maak een tijdsreis naar de stad in de tijden van de Vikingen in het Jorvik Viking Centre. Of wandel over de oude Romeinse vestigingsmuren en geniet van het uitzicht over de stad.
Sluit de schoolreis af met een ghost walk: met griezelige verhalen komt de geschiedenis van deze spookachtige stad nog meer tot leven. 

Offerte aanvragen
Op schoolreis naar York

Wat je voor vertrek naar York wilt weten

De gotische Kathedraal, de ‘York Minster’, is de eyecather van de stad.

York is een oude vestingstad en een groot deel van de vestingmuren zijn nog intact.

De fotogenieke straat ‘The Shambles’ is als model gebruikt in de Harry Potter films.

Tot rust komen? Dat doe je in het gratis te bezoeken park ‘Dean’s Park’.

werkweek York
Op schoolreis naar York

Een passende reis bij de belevingswereld van de leerlingen

Kies voor jouw leerlingen voor een studiereis York, werkweek York of schoolreis York. Afhankelijk van jouw wensen zullen we een passend programma samenstellen. De schoolreis naar York levert in ieder geval een rugzak vol ervaring op!

Travel Inventive organiseert al ruim twintig jaar met veel plezier inventieve en interactieve schoolreizen. Ga je liever op schoolreis naar een andere bestemming dan York? Bekijk dan onze overzichtspagina met bestemmingen. 

Praktische informatie

Vervoer
De meest gebruikelijke manier om naar York af te reizen is een combinatie van de bus en ferry. Er zijn twee opties: met de ferry vanaf Rotterdam naar Hull of met de ferry van Zeebrugge naar Hull. Tijdens deze nachtovertocht verblijf je in hutten. Eenmaal aangekomen in Hull rijd in je in een uur naar York. Kies je voor een combinatie van bus en ferry dan heb je in York je eigen bus ter beschikking. Handig als je kiest te verblijven bij gastgezinnen.

Op schoolreis naar York met het vliegtuig behoort ook tot één van de mogelijkheden. Je vliegt vanaf Schiphol Airport rechtstreeks naar Leeds. Vervolgens reis je van Leeds naar York met de bus of trein. Binnen driekwartier sta je in het centrum van York.
Je kunt er ook voor kiezen naar Manchester te vliegen. Vanaf Schiphol Airport en Eindhoven Airport zijn er rechtstreekse vluchten. Vervolgens reis je van Manchester naar York met de bus of trein. In ongeveer anderhalf uur tijd kom je aan in York.

Accommodatie
Wil je jouw leerlingen volledig onderdompelen in de cultuur van York? Kies dan voor een verblijf in een gastgezin. Bijkomend voordeel voor docenten: je hebt je nachtrust terug op schoolreis.

Andere mogelijkheden die wij aanbieden zijn hotels of jeugdhotel/hostels. Voor grote groepen adviseren wij de accommodatie in York voor je schoolreis tenminste 6 maanden (liever nog eerder) van te voren te boeken.

  1. Vraag een vrijblijvende offerte aan en geef aan dat je interesse hebt in York als bestemming
  2. Wij nemen contact met je op. We bespreken jouw reiswensen zodat wij de perfecte schoolreis kunnen samenstellen.
  3. We gaan aan de slag met jouw wensen. Afhankelijk van jouw aanvraag gaan we vrijblijvend op zoek naar vervoer, accommodatie, restaurants en eventueel een programma ter plaatse.
  4. Binnen 5 werkdagen ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst.
  5. Het is zo ver: alles is rond en jullie schoolreis staat op de planning!