Workshop Schoolreis Ontwerpen

Hoe maak je van een schoolreis een beleving?

Hoe buig je je een schoolreis om naar een Learning Experience?

Docenten spelen een sleutelrol bij het opzetten van de schoolreis. Om die reden bieden we de workshop 'schoolreis ontwerpen' aan. Je gaat aan de slag met jullie idee voor een (nieuwe) schoolreis. Onze ervaring leert dat je met eenvoudige aanpassingen een bestaand programma tot een hele nieuwe ervaring kunt uitbouwen. Met praktische tools ontwikkel je de volledige invulling van de daadwerkelijke reis.

Wat houdt de workshop in?

Tijdens een dagdeel ga je aan de slag met jullie idee van een (nieuwe) schoolreis. Startpunt zijn de ideeën die er vanuit school al liggen. Aan de basis van de workshop ligt het leerbogenontwerp van Kaos Pilot uit Denemarken, een ideale tool om leeromgevingen te ontwerpen. Hierin beschrijf je samen met je docententeam de leervragen voor de leerling op reis. Aansluitend ga je met de Experience-Design Methodiek (het 5E-model) aan de slag om de eigenlijke schoolreis te ontwerpen. Dit model helpt onderscheid te maken in de diverse fases van de ervaring. Hoe start de ervaring voor de jongeren? Waar zitten de hoogtepunten en hoe vlieg je die aan? Hoe zorg je voor aansluiting bij de leervragen? Hoe eindigt de reis en hoe werkt de ervaring na die tijd door? De workshop eindigt met een ontwerp van jullie schoolreis. Interesse? Vraag direct informatie aan.

Andere docenten over de workshop

"Ons docententeam is al jaren bezig meer impact te creëren op schoolreis. Vaak ontbreekt de tijd het programma echt om te gooien. Tijdens deze workshop werkten we samen aan een andere invulling van de programma's. De voorbeelden in de training gaven heldere handvatten. Dit leidde tot opname van de schoolreizen in ons beleidsplan", Salou - SG Pantarijn

"Ik heb geleerd hoe je van een reis een beleving maakt. Dat daar een heel handig model voor is, was een openbaring. Het model laat je bewust stil staan bij alle stappen op reis". Prachtig om te zien dat je met kleine aanpassingen veel meer uit je reis kunt halen". Rosa - Gerrit Rietveld College 

Praktisch informatie

Deelnemers 4-12 (meerdere schoolreisteams kunnen tegelijk deelnemen) 
Duur 3-4 uur 
Waar Op jouw schoollocatie 
Investering

€ 475,- exclusief BTW
Wij geloven dat deze workshop docenten helpt bij het (her) ontwikkelen van hun schoolreisprogramma. Om die reden geven we de investering van € 475,- terug in de vorm van een reisvoucher. Zo verdien je de investering vanuit je professionaliseringsbudget direct terug op je geboekte reissom voor je leerlingen. 

Interesse? Vraag direct meer informatie over de workshop aan of download PDF Workshop Schoolreis Ontwerpen

 

Ellen Weijand Founder

Meer weten over deze praktische workshop schoolreis ontwerpen?

Onze ervaring leert dat je met eenvoudige aanpassingen een bestaand programma tot een hele nieuwe ervaring kunt uitbouwen. 

Bel of mail me voor informatie.