Topic City Story Game op schoolreis
Terug naar de vorige pagina

Topic: City Story Game

Een verhaal met de hele stad als speelveld

Een unieke combinatie van geschiedenis, verhaal en spel

Verbinding leggen met de bestemming
De City Story Game is een totale ervaring van 3 dagen met de hele stad als speelveld. Een combinatie van geschiedenis, verhaal en spel. Leerlingen gaan in groepjes van 4 tot 7 personen de stad in om een verhaal te ontdekken. Er zijn brieven, dagboeken en verborgen teksten overal in stad. Met deze experience brengen we de stad tot leven en spreken we de verbeelding van de leerlingen aan. Door te speuren en mensen aan te spreken werken de groepjes naar de climax van het verhaal toe.

Waarom de City Story Game?

We werken vanuit de gedachte dat een boeiend verhaal leerlingen motiveert om zich te verdiepen in de geschiedenis en cultuur van een stad. 

Deze topic vraagt een pro-actieve houding van de deelnemers om het verhaal te ontrafelen. Zo komt de geschiedenis en omgeving tot leven. Alles kan iets betekenen. De puzzels en interacties verleiden jongeren om buiten de gebaande paden te gaan. Mensen aan te spreken. We spreken de intrinsieke motivatie aan om zich te verdiepen om echt de lokale omgeving in te duiken. 

Leerlingen ervaren de kracht van het onbekende en leren denken buiten hun eigen kaders. Een mooie combinatie van kennis en fun. The City Story Game helpt jongeren verhalen te beleven en zelf nieuwe verhalen te maken. Om zo de verbeelding extra ruimte te geven. 

 Deze game is ontwikkeld in samenwerking met Be More en Riksja Travel. 

Sarah kan je zoveel meer vertellen

Wat ik zelf zo leuk vind aan de City Story Game is dat schoolreis Londen één groot spel wordt, waarin je jezelf afvraagt wat echt is en wat niet. Door te kijken door de ogen van anderen en door te zoeken naar hints, locaties en mensen die je normaal gesproken nooit te zien krijgt in een stad als Londen, ervaar je een wereldstad totaal op je eigen manier. Bovendien blijft het de hele reis spannend, je wilt toch het mysterie van het spel oplossen. Je ziet nog steeds de highlights van Londen, maar op jouw manier, niet alleen op de manier zoals ieder ander ze ziet. 

Sarah van der Pluym
Sarah van der Pluym

De perfecte schoolreis samenstellen

'Topic: City Story Game '
Schoolreis naar Londen

Londen

Wandelend over Camden Market. Verwonderd door het uitzicht vanuit de London Eye. Genietend van een musical in een typisch Londens theater… Je proeft de sfeer en voelt al snel: jij hebt de ju...
Lees meer

Schoolreis ervaringen

Hoe ervaren andere klanten het?
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Deze site is beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
× Enthousiast over deze game? Mail mij, ik vertel je graag meer!
...
Sarah