Schoolreis buiten Europa

Global Learning

Ontdek de wereld, ontdek jezelf!

Wereldwijs op schoolreis

Travel Inventive wil leerlingen en docenten op een avontuurlijke en veilige manier kennis laten maken met de wereld. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zich meer bewust worden van de wereld om hen heen en een beter beeld krijgen van hoe de wereld er uitziet buiten de voor hen bekende grenzen. Hieraan dragen wij bij door educatieve expedities te organiseren voor leerlingen naar landen in Afrika en Azië. Deze +/- 15-daagse reizen geven wij vorm door meehelpen bij projecten te combineren met excursies in de omgeving. Het meehelpen bij projecten vindt plaats op één of meerdere kleinschalige projecten. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn leren van en met elkaar, het opbouwen van een relatie met de lokale bevolking en het creëren van een beeld omtrent de leefomstandigheden en onderwijsvoorzieningen. De leerlingen ontdekken andere culturen op een unieke manier door er tijdelijk onderdeel van te zijn en daarmee met eigen ogen de verschillen tussen de manieren van leven te zien en ervaren. Daarnaast worden de leerlingen uitgedaagd om gebruik te maken van hun talenten en (nieuwe) vaardigheden. Persoonlijke verrijking is dan ook een groot onderdeel van de reis.

Global learning en wereldburgerschap

Waarom op expeditiereis met Travel Inventive?

Mooie balans tussen impact en ontspanning.

Intensieve begeleiding voor de reis vertrekt.

Georganiseerde informatieavond op school.

EHBO training voor docenten.

Een expeditie die leerlingen en docenten voor altijd bij zich dragen.

Schoolreis buiten Europa
Schoolreizen wereldwijd

Een beeld creëren van de leefomstandigheden aan de andere kant van de wereld

Wanneer je over de wereld reist ontdek je andere culturen, gewoontes, tradities, gebruiken, normen en waarden. Je leert lokale mensen kennen die je laten ervaren dat hun leven anders is dan het leven dat jij kent. Reizen vergroot je kijk op de wereld, zet je aan het denken, maakt je wijzer en zorgt ervoor dat je jezelf beter leert kennen. Eén ding is zeker: leerlingen nemen een rugzak vol waardevolle momenten mee naar huis! Bekijk onze ‘Global Learning’ bestemmingen en ga op ontdekkingstocht met jouw leerlingen.

Wereldwijs op schoolreis

Onze Global Learning schoolreisbestemmingen

Schoolreis buiten Europa
Bestemming

Oeganda

Bekijk bestemming
Schoolreis buiten Europa
Bestemming

Zuid-Afrika

Bekijk bestemming
Schoolreis buiten Europa
Bestemming

Cambodja

Bekijk bestemming
Bestemmingen buiten Europa
Bestemming

Malawi

Bekijk bestemming

Wat je wilt weten voordat je boekt

Visa
Het kan zijn dat je een visum nodig hebt voor een bestemming buiten Europa. Wij zullen je hier uiteraard over informeren. Een eventueel visum kunnen jij en jouw leerlingen aanvragen via CIBTvisas

Inentingen
Het kan zijn dat je inentingen nodigt hebt voor een bestemming buiten Europa. Laat je informeren door instanties die bevoegd zijn medisch advies te geven, zoals je huisarts of de GGD.

Veiligheid
Bij het bepalen van de bestemming van de schoolreis is het altijd aan te raden om van te voren het reisadvies van de Rijksoverheid te checken. Check alle risico’s en andere belangrijke informatie zodat je goed op de hoogte bent voordat je een bestemming vastlegt. Uiteraard houden wij het reisadvies zelf ook goed in de gaten.

Accommodatie
Afhankelijk van jouw wensen en van de bestemming wordt er tijdens de expeditie overnacht in tenten, vrijwilligershuizen, guesthouses of tussen de locals.

Heb je interesse in een schoolreis expeditie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Na je offerte aanvraag  nemen wij contact met je op. We bespreken graag jouw reiswensen zodat wij de perfecte  expeditie voor je kunnen samenstellen. Vervolgens gaan we aan de slag met jouw wensen. Afhankelijk van jouw aanvraag gaan we vrijblijvend op zoek naar vervoer, accommodatie, restaurants en eventueel een programma ter plaatse. Binnen 5 werkdagen ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst. And that’s it. Voordat je het weet staat jouw expeditite op de planning.