Introboost

Introboost

Online IntroBoost

Al druk bezig met je introductieprogramma voor nieuwe studenten? Dan ben je ongetwijfeld ook aan het nadenken of je het nieuwe schooljaar weer een offline ervaring kan bieden of toch kiest voor een (gedeeltelijke) online introducatie. In samenwerking met Dock20 hebben wij een fantastisch online introductieprogramma ontwikkeld wat ook heel goed te combineren is met een aantal offline activiteiten. 

Met de online IntroBoost geef je je studenten een bijzondere en verbindende start van hun studie. Van achter hun eigen computer of telefoon gaan studenten aan de slag met diverse challenges en activiteiten om elkaar, hun nieuwe opleiding en de stad te leren kennen. Succes verzekerd. De ervaringen vorig jaar waren erg positief! 

Waarom de IntroBoost

Studenten beleven een te gekke start van hun opleiding en maken samen een bijzondere herinnering aan de eerste stappen in een nieuwe levensfase.

Studenten leren elkaar op een bijzondere manier kennen (binding).

Studenten worden uitgedaagd om creatief, open en nieuwsgierig te zijn

Afhankelijk van de gekozen variant leren studenten hun stad, opleiding en nieuwe docenten (beter) kennen.

Introboost 2021

Introboost in het kort

De IntroBoost bestaat uit 2 online experiences van 3 uur in het Nederlands of Engels. De challenges zijn divers: studenten worden op fysiek, mentaal, creatief en sociaal vlak uitgedaagd. De activiteiten zijn onderdeel van een verhaal waarin alle studenten worden meegenomen. Met verschillende online spelelementen en verrassingseffecten ervaren studenten met elkaar een online start die ze bijblijft.

Buddy groepjes
Studenten doorlopen de challenges in ‘buddy groups’, groepjes van 4 tot 6 studenten. Door het doen van de challenges en activiteiten ontstaat er een hechte band tussen deze studenten die ook na de IntroBoost kan blijven bestaan. De online experience kan gespeeld worden door tal van buddy groepjes en dus door tientallen tot honderden studenten tegelijkertijd.

Een paar reacties
“Door het spelen van de IntroBoost werd het ijs in onze groep direct gebroken! We leerden elkaar allemaal meteen beter kennen door het spelen van alle spellen. Het uitzoeken van de strafzaak sloot ook helemaal aan bij onze studie zelf.” Student HBO Rechten, Hogeschool Amsterdam 

“De IntroBoost is een prachtige manier om studenten met elkaar te laten kennismaken. De ‘opkomst’ van studenten was erg hoog. Iedereen, docenten en studenten, was enthousiast. De fijne manier van begeleiden en heldere uitleg door Dock20 droegen bij aan het geheel. Wij kijken in ieder geval terug op een super leuke online introductieweek." Docent Verpleegkunde, NHL Stenden

This was probably the best gift we could have gotten for our On-boarding weeks. The IntroBoost was an ideal way for our students from all walks of life to get to know each other. Each session builds on the other and gave our students the chance, in a fun interactive way, to really see each other, recognize each other's strengths in the group and was an amazing first step in building our Hotel School tribe. Teacher at Hotel Management School NHL Stenden

Praktische informatie

We hebben 2 varianten: 

  1. Studenten spelen de bestaande standaard editie van de IntroBoost. Het doel van deze variant is dat studenten elkaar beter leren kennen en op een leuke, bijzondere manier kennismaken. Er is geen opleiding- of stad-specifieke informatie verwerkt. Jullie bepalen zelf de datum, het tijdstip en de deelnemers. De experience wordt aangeboden in een online omgeving en in jullie eigen huisstijl. 
    - Eenmalige kosten € 850,-* 
    - Per student €18,- (met een mimimum van 1.080,-**

  2. We maken jullie eigen variant van de IntroBoost, waarbij een deel van de vragen met jullie informatie is aangepast. Er worden bijvoorbeeld foto’s gebruikt van jullie docenten, locaties van jullie hogeschool en stad, of geschiedenis van jullie opleiding. Jullie bepalen zelf de datum, het tijdstip en de deelnemers. De experience wordt aangeboden in een online omgeving en in jullie eigen huisstijl.
    - Eenmalige kosten € 1.850,-*
    - Per student €18,- (met een mimimum van 1.080,-** 

* Voor de eenmalige fee mag je een jaar lang gebruik maken van de IntroBoost. Je betaalt dan alleen nog per student. 
** Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. 

Goed om te weten in de voorbereiding
De IntroBoost wordt gespeeld in groepjes van 4 tot 6. Deze groepjes moeten vooraf worden gemaakt door de opleiding zelf, waarna ze - bij voorkeur – in een WhatsApp-groep worden geplaatst. In deze groepen worden de instructies gegeven over waar en wanneer studenten kunnen inloggen op het online platform. Daarnaast wordt er tijdens de experience ook instructies gegeven via deze WhatsApp-groep. We hebben de namen en e-mailadressen van alle deelnemers nodig om iedereen binnen te laten op het online platform. Eén tot twee weken voordat de IntroBoost begint, geven wij een online briefing van ongeveer een halve dag met alle betrokkenen over de ins en outs van de IntroBoost.

Goed om te weten in de begeleiding
Tijdens de IntroBoost zijn er begeleiders van de opleiding beschikbaar die 5 tot 7 groepjes op de achtergrond ondersteunen (ongeveer 25-40 studenten per begeleider). Dit zijn bijvoorbeeld docenten en ouderejaars studenten. Deze begeleiders zitten allemaal bij elkaar in een soort ‘control-room’. Wanneer studenten technisch of inhoudelijk vastlopen bieden begeleiders hulp. Ook beoordelen begeleiders creatieve inzendingen. Daarnaast is er de rol van de presentator die mensen via een live-stream toespreekt. Ook deze rol wordt vervuld door iemand van de opleiding. Ter ondersteuning zijn hiervoor handleidingen beschikbaar.

Goed om te weten in de communicatie
Het is belangrijk dat studenten de beschikbaarheid hebben over een laptop én smartphone om de online challenges en activiteiten te doen. Mochten enkele studenten geen beschikking hebben over een laptop, dan is het verstandig dat de opleiding deze beschikbaar stelt. Studenten gebruiken WhatsApp om te communiceren met elkaar. Daarnaast kunnen ze zelf een tool kiezen om via beeld contact te hebben (denk aan Zoom/Teams/Skype/Virtual Classroom/Blackboard etc.). De IntroBoost wordt gespeeld op een centraal tijdstip per opleiding, zodat alle groepjes tegelijkertijd bezig zijn. Tijdens dat tijdstip zal iemand van ons ook beschikbaar zijn om begeleiders in de ‘control room’ te ondersteunen waar nodig.

Ellen Weijand Founder

Interesse in de IntroBoost?

De IntroBoost is ontwikkeld door onderwijsvernieuwers Dock20 en Experience Design Agency Studio XS in samenwerking met de opleiding Social Work van de Hogeschool van Amsterdam. Ruim 5.000 studenten gingen je voor.

Heb je vragen over de IntroBoost? Wacht niet langer en neem contact met me op of vraag direct een offerte aan.