Autotechniek studiereizen

Autotechniek studiereizen

Let’s hit the road!

Beroepsgerichte studiereizen autotechniek

In het buitenland kent hetzelfde beroep vaak een heel andere dimensie. Een studiereis biedt een uitgelezen kans om te leren functioneren in onze internationale samenleving. De Italiaanse merken Lamborghini, Ducati, of toch liever Porsche of Mercedes? Je studenten ontdekken alles wat met het ontwerpen, fabriceren, onderhouden en herstellen van een auto of motors te maken heeft. Speciaal voor jouw studenten autotechniek hebben wij interessante programma’s samengesteld.

Busreis België, Duitsland en Italië

racebaan schoolreis

Duitsland en Italië zijn uitermate geschikt voor beroepsgerichte studiereizen in de Automotive branche. Start de studiereis in de Belgische Ardennen en daal vervolgens af naar de omgeving van Stuttgart.

Laat de studenten een kijkje nemen achter de schermen van het Circuit van Spa-Francorchamps: in anderhalf uur worden de studenten langs de paddocks, de persruimte, de commentatorcabines en het podium rondgeleid.

Rondom Stuttgart zijn  tal van opties voor excursies. Neem een kijkje achter de schermen bij de beroemde Hockenheimring. Tijdens een  een guided tour ontdekken studenten de internationale wereld van motorraces. Breng een bezoek aan het Mercedes Benz museum of aan het Porsche museum. En maak een reis door de tijd en om de mijlpalen van de geschiedenis van de techniek in het Technik Museum Sinsheim te ontdekken..

Rijd vervolgens verder richting het zuiden, naar de regio Emilia-Romagna.

Neem een kijkje in de fabriek van Lamborghini en bezoek het Lamborghini museum. Of bezoek één van de volgende automusea : Museo Ducati, Museo Storica Alfa Romeo Alfa Romeo, Museo Pagani, Museo Maserati of het Ferrari museum. Wissel deze bezoeken af met andere activiteiten, ga bijvoorbeeld fietsen door één van de mooie steden in deze Italiaanse streek!

Busreis Noord-Duitsland

Meyer Werft schoolreis

Blijf je liever iets dichterbij huis dan is een busreis door Noord-Duitsland ook een leuke optie voor een studiereis autotechniek!

Meyer Werft
Bezoek Meyer Werft in Papenburg. In het bezoekerscentrum zijn scheepsmodellen te zien en is een voorbeeldcabine te bewonderen. Hier worden de modernste schepen gebouwd en vanaf de galerij zien de studenten hoe medewerkers aan het werk zijn op het werf. Tijdens een rondleiding van 2 uur ontdekken  de studenten alle ins and outs over de werf, de schepen en de overtocht over de rivier de Ems.

 

Airbus Werktour Bremen
Studenten waarderen de  opwindende inzichten in de productie en assemblage van Airbus-vliegtuigen tijdens een rondleiding door Airbus altijd enorm. Airbus Bremen is gespecialiseerd in vleugelproductie.

Volkswagen Factory Tour
De fabriek van Volkswagen in Emden biedt verschillende opties voor rondleidingen. Een korte rondleiding van 2 uur en een intensieve variant van 3 uur. On tour leren de studenten achter de schermen alles over de productie van de Volkswagen Arteon en Passat. Ze zien het  productieproces van deze auto’s van dichtbij en ontdekken zo tot in detail wat de voertuigen van Volkswagen zo uniek maakt. Bij de langere rondleiding bezoekt de groep ook de perserij van de fabriek.