Horeca studiereizen

Horeca studiereizen

Ontdek gastvrijheid over de grens!

Beroepsgerichte studiereizen Horeca branche

Geen vakgebied is zo internationaal als horeca. Studenten ontdekken de gastvrijheid over de grens. Hoe worden delicatessen gemaakt? Wat is de toverformule van beroemde chocolatiers? Onze studiereizen hebben alles. Van aperitief tot grand dessert!

Keulen, Trier en Luxemburg

Wijnstadje aan de Moesel

Stadswandeling Bernkastel-Kues
Het toeristische Moezel-stadje Bernkastel-Kues is omringd door wijngaarden. Tijdens een 1,5 durende stadswandeling beleven de studenten de indrukwekkende sfeer van de binnenstad vol geschiedenis en cultuur.

De Warsteiner Brouwerij
De Warsteiner Brouwerij uit 1753  van de Zuid-Duitse familie Cramer hoort  sinds 2013 in de top 40 van grootste brouwerijen in de wereld. In 1986 deed Warsteiner zijn intrede in de Nederlandse horeca. Tijdens het bezoek ontdekken studenten via multimedia uitleg de geschiedenis op hun  60 minuten durende tour in een treintje. Natuurlijk proeven ze ook een  van 1 glas Warsteiner met een portie Sauerlander Kartoffeleintopf.

Senfmuehle
In Keulen ligt het kleine mosterdmuseum. Een vakkundige Duitstalige gids vertelt  alles over het productieproces van mosterd. De rondleiding van een half uur is inclusief een gratis proeverij van mosterd.

Culinaire wandeling Eat-the-World
Maak een culinaire wandeling door een levendige, multiculturele wijk met het proeven van gerechtjes van kleine bedrijfjes. Bekijk Keulen van een historisch, cultureel en culinair perspectief.

Domaines Vinsmoselle
Altijd goed gewaardeeerd: een 1,5 uur durende rondleiding door de wijnkelders van Domaines Vinsmoselle in Wellenstein. Dit bedrijf uit 1921 perst de Vin de Paille (stro wijn). Met ruim 300 wijnmakers is Domaines Vinsmoselle de marktleider van Luxemburg en profiteert  van de diversiteit van grondstoffen die de Moezel vallei biedt. Zij produceren crémants, witte, rode en rosé wijnen. Natuurlijk proeven de studenten ook een glas wijn.

Berlijn

Ook Berlijn is zeer geschikt voor een horeca reis. We geven je graag een aantal voorbeelden van excursies die opgenomen kunnen worden in het programma van jouw horeca reis.

Berlinder Kindl Brouwerij
Hoe leuk: studenten kijken over de schouders met een brouwmeester. Met liefde en passie wordt hier bier gebrouwen. Van speciaal bieren tot het bekende Kindl Weisse: studenten ontdekken  het allemaal  in een van de grootste brouwerijen van Duitsland. Natuurlijk combineren we het bezoek met een proeverij.

Floris catering
Wat zijn nou de verschillen in een Duits of Nederlands bedrijf? Bij het bezoek aan het vooraanstaandecateringbedrijf Floris zal daar uitgebreid aandacht aan worden besteed. Om een goede impressie te krijgen start het bezoek met een presentatie van het bedrijf. Aansluitend krijgen de studenten een rondleiding over de productafdeling.

Culinaire wandeling Eat-the-World
Maak kennis met een groot aantal verschillende keukens en culturen. Door de multiculturele verschillen in de wijk is er een zeer divers aanbod. Tijdens de tour ontdekken studenten de verscholen bezienswaardigheden en kun je verschillende hapjes proeven in de hippe wijk.

Berlin on Bike
Fiets langs alle bekende highlights van Berlijn. In een korte tijd krijgen de studenten een goede impressie van de stad en de rijke geschiedenis van Berlijn.

België en Frankrijk

Champagnehuis schoolreis

Ga je liever richting iets meer richting het zuiden met je horeca reis? Dan is een reis door België en Frankrijk  een interessante optie. Bekijk hieronder een aantal inspirerende mogelijkheden.

Brouwerij Achouffe
Bezoek  de wereldberoemde Belgische Brouwerij Achouffe. Hun bekendste biertje is het blonde La Chouffe, bekend om  zijn frisheid. Studenten ontdekken de geschiedenis van de Chouffebieren tijdens een rondleiding in de brouwerij met natuurlijk  aansluitend een proeverijtje van vier verschillende biertjes.

Cyril Chocolat
In het kleine dorpje Samrée, ter hoogte van van La Roche-en-Ardenne, vind je ‘Cyril Chocolat’. Hier wordt ambachtelijke chocolade gemaakt sinds 1993. In anderhalf uur tijd ervaren je studenten de geheimen van het chocolade maken. Yves Lemaire geeft een kleine demonstratie en laat de studenten verschillende lekkernijen proeven.

Domaine Pommery
Dit bekende Champagnehuis ligt uiteraard in de champagne streek van Frankrijk. Tijdens een tour van een uur verkennen de studenten de champagnekelders en krijgen ze uitleg over productieproces van champagnes met een toelichting op alle verschillen die er zijn in champagnes. Natuurlijk proeven ze een glas Brut Royal.

La Maison du Fromage
Dit kaasmuseum is geheel gewijd aan de Munster, met zijn sterk doordringende geur een van de Franse kazen die je al van ver kunt ruiken. Natuurlijk reserveren we hier ook graag een rondleiding met proeverij voor je groep.

Wijnhuis Joseph Cattin
Breng een bezoek aan wijnhuis Joseph Cattin. Tijdens een tour van 1,5 uur zien je studenten de wijnkelders, krijgen ze uitleg over de wijn en doen ze een wijnproeverijtje!