Werkweek Rome

Beleef een unieke werkweek in Rome

Meer informatie nodig?

Onze medewerkers helpen jou graag.

Met de hulp van Travel Inventive een werkweek in Rome

Met je leerlingen een werkweek naar Rome? Ontdek wat Rome te bieden heeft, een prachtige stad waar veel te leren is. Buitenlandse werkweken organiseren doen we bij Travel Inventive al jaren. We dromen er van om een onvergetelijke werkweek naar Rome te organiseren voor zowel de leerlingen als de leerkrachten.

Ons concept voor een werkweek Rome

Het doel van een werkweek in Rome is om leerlingen te laten werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. De leerlingen nemen deel aan een uitgebreid programma van oefeningen en activiteiten gericht op persoonlijke groei. Het programma maakt gebruik van unieke plekken in Rome om de impact hiervan te vergroten. Daarnaast is er ruimte om ervaringen, keuzes en oordelen onderling te delen en situaties te bekijken.

Een werkweek Rome? Leer meer over de geschiedenis

Rome zit vol mooie bezienswaardigheden. Elke straat verteld een ander verhaal, dit maakt Rome zo’n geweldige stad. Hieronder wat leuke weetjes over de geschiedenis van Rome:

Keizerlijk Rome
Het Romeinse rijk werd zo groot dat de bestuursvorm van de republiek niet meer voldeed. Er moest een nieuwe manier van reageren komen. Uiteindelijk werd in 27 voor Christus de eerste keizer aangesteld. Het woord keizer is bijna letterlijk afgeleid van de naam Caesar, hoewel Julius Caesar nooit keizer van Rome is geweest.

Julius Caesar
Geen Romeinse keizer was Julius Caesar maar wel een belangrijke politicus in Rome. Hij werd ooit uitgeroepen tot ‘’dictator voor het leven’’. Caesar stierf in een harnas op 15 maart van het jaar 44 voor Christus.