Gastgezinnen schoolreis

Gastgezinnen

Stap in het leven van een local!

Verblijf in een gastgezin tijdens je schoolreis

Een verblijf in gastgezinnen is zeer geschikt als je de leerlingen kennis wil laten maken met de cultuur en taal van de lokale bevolking op bestemming. En wat is nou een betere manier dan de leerlingen letterlijk in het leven van een local te laten stappen?

Even wennen

Weg van huis moeten leerlingen zich leren staande houden in een vreemde omgeving. Vlak voor aankomst bij de gastgezinnen wordt het stil in de bus. Leerlingen vinden het spannend. Wie komt ze ophalen? Hoe ziet het huis eruit? Begrijpen we elkaar? Na de eerste nacht bij de gastgezinnen zijn leerlingen niet stil te krijgen. Vaak heeft degene met de minste verwachtingen de beste avond gehad.

Veel schoolgroepen kiezen voor een verblijf in gastgezinnen in de hoofdsteden als Londen, Parijs, Berlijn, Barcelona en Dublin. Naast de hoofdsteden bieden we in Engeland, Frankrijk en Duitsland ook veel gastgezinnen in de kleinere steden aan.

Verblijf in gastgezinnen op schoolreis

Travel Inventive werkt samen met lokale organisaties ter plaatse. Zij maken een selectie van passende gastgezinnen. De gastgezinnen hebben allemaal ervaring met het ontvangen van studenten uit het buitenland en zorgen ervoor dat de leerlingen zich welkom voelen. Per bestemming verschilt het of de leerlingen verblijven op basis van vol pension (ontbijt, lunchpakketje en diner) of op basis van half pension (ontbijt en diner).  Leerlingen slapen gemiddeld met 2 tot 4 leerlingen bij het gastgezin. In iedere wijk verzamelen de leerlingen dagelijks op 1 of 2 ontmoetingspunten.

Ongeveer 6 weken voor vertrek ontvangen wij van jullie school een lijst met bijzonderheden per leerling. Denk hierbij aan bijvoorbeeld allergieën, diëten en medicatie. Vervolgens ontvang je ongeveer een week voor vertrek een lijst met de indeling van de leerlingen bij de gastgezinnen.

Een contactpersoon ter plaatse

Op de bestemming maken wij gebruik van een één aanspreekpunt: onze plaatselijke vertegenwoordiger. De lokale contactpersoon is ter plaatse verantwoordelijk en is het eerste aanspreekpunt tijdens het verblijf. Hij/zij is dagelijks aanwezig op het ontmoetingspunt. Zij kennen de gezinnen en ondersteunen bij vragen of problemen.

Accommodatie voor docenten

Een bijkomend voordeel aan het verblijf in gastgezinnen is dat je als docent je nachtrust weer terug hebt! Voor jou en je collega’s kan er een hotel geboekt worden in de wijk van de gastgezinnen. Verblijf je liever zelf ook bij een gastgezin? Natuurlijk is dat mogelijk en vaak ook een voordeligere optie.

Gastgezin bestemmingen

Bekijk voor meer informatie over gastgezinnen onze volgende pagina’s: gastgezinnen Londen, gastgezinnen Parijs of gastgezinnen Berlijn.

Lotte Stevens
Lotte Stevens

Interesse in een schoolreis met verblijf in een gastgezin?

Heb je nog vragen over het verblijf in gastgezinnen tijdens de schoolreis? Stuur mij een e-mail en ik help je graag verder om het beste uit je schoolreis  te halen. Of vraag direct een offerte aan, en geef aan dat je wil verblijven in gastgezinnen.

We leven in ongelooflijk spannende tijden. Het corona-virus heeft iedereen in de greep, zo ook de reiswereld. De maatregelen die de Europese landen treffen hebben grote impact op het dagelijks leven en mogelijk ook op jullie schoolreis.

Mocht je op korte termijn een reis bij ons geboekt hebben en heb je nog geen beslissing genomen over omboeken of annuleren, neem dan contact met ons op. Uiteraard benaderen we zelf ook pro-actief onze klanten en werken we achter de schermen heel hard aan het annuleren, omboeken of voorbereiden van jullie (nieuwe) schoolreis. We doen onze uiterste best om snel te reageren en proactief een optimale service te verlenen. Door de drukte kan het gebeuren dat een reactie of bericht soms net wat langer op zich laat wachten. We vragen hiervoor je begrip. In de tussentijd: pas goed op jullie zelf.

sluiten