Gastgezinnen schoolreis

Gastgezinnen

Stap in het leven van een local!

Verblijf in een gastgezin tijdens je schoolreis

Een verblijf in gastgezinnen is zeer geschikt als je de leerlingen kennis wil laten maken met de cultuur en taal van de lokale bevolking op bestemming. En wat is nou een betere manier dan de leerlingen letterlijk in het leven van een local te laten stappen?

Even wennen

Gastgezinnen schoolreis

Weg van huis moeten leerlingen zich leren staande houden in een vreemde omgeving. Vlak voor aankomst bij de gastgezinnen wordt het stil in de bus. Leerlingen vinden het spannend. Wie komt ze ophalen? Hoe ziet het huis eruit? Begrijpen we elkaar? Na de eerste nacht bij de gastgezinnen zijn leerlingen niet stil te krijgen. Vaak heeft degene met de minste verwachtingen de beste avond gehad.

Veel schoolgroepen kiezen voor een verblijf in gastgezinnen in de hoofdsteden als Londen, Parijs, Berlijn, Barcelona en Dublin. Naast de hoofdsteden bieden we in Engeland, Frankrijk en Duitsland ook veel gastgezinnen in de kleinere steden aan.

Verblijf in gastgezinnen op schoolreis

Travel Inventive werkt samen met lokale organisaties ter plaatse. Zij maken een selectie van passende gastgezinnen. De gastgezinnen hebben allemaal ervaring met het ontvangen van studenten uit het buitenland en zorgen ervoor dat de leerlingen zich welkom voelen. Per bestemming verschilt het of de leerlingen verblijven op basis van vol pension (ontbijt, lunchpakketje en diner) of op basis van half pension (ontbijt en diner).  Leerlingen slapen gemiddeld met 2 tot 4 leerlingen bij het gastgezin. In iedere wijk verzamelen de leerlingen dagelijks op 1 of 2 ontmoetingspunten.

Ongeveer 6 weken voor vertrek ontvangen wij van jullie school een lijst met bijzonderheden per leerling. Denk hierbij aan bijvoorbeeld allergieën, diëten en medicatie. Vervolgens ontvang je ongeveer een week voor vertrek een lijst met de indeling van de leerlingen bij de gastgezinnen.

Een contactpersoon ter plaatse

Op de bestemming maken wij gebruik van een één aanspreekpunt: onze plaatselijke vertegenwoordiger. De lokale contactpersoon is ter plaatse verantwoordelijk en is het eerste aanspreekpunt tijdens het verblijf. Hij/zij is dagelijks aanwezig op het ontmoetingspunt. Zij kennen de gezinnen en ondersteunen bij vragen of problemen.

Accommodatie voor docenten

Een bijkomend voordeel aan het verblijf in gastgezinnen is dat je als docent je nachtrust weer terug hebt! Voor jou en je collega’s kan er een hotel geboekt worden in de wijk van de gastgezinnen. Verblijf je liever zelf ook bij een gastgezin? Natuurlijk is dat mogelijk en vaak ook een voordeligere optie.

Gastgezin bestemmingen

Gastgezinnen Engeland
Een verblijf in een gastgezin in Engeland zorgt altijd voor een bijzondere ervaring. De herinneringen zitten vaak juist in de kleine verschillen. Hoe douche je als er alleen een bad is? En wat doe je als je een stevig Engels ontbijt krijgt voorgezet?

Naast een verblijf in de buitenwijken van Londen bieden we in een groot aantal plaatsen gastgezinnen aan, zowel in het Zuiden, Midden als Noorden van Engeland, Schotland en Wales. Het voordeel van verblijf in gastgezinnen in de kleinere steden in Engeland is een kortere reistijd van en naar de gastgezinnen van het centrum van de stad waar je verblijft. Daarnaast is de vraag naar gastgezinnen in de omgeving van Londen zo groot dat veel gezinnen overvraagd worden. Juist op de kleinere bestemmingen is meer interactie met het gastgezin mogelijk.

In het Zuidoosten van Engeland bieden we onder andere verblijf in Ashford, omgeving Brighton, Eastbourne, Folkestone, Hastings en Tonbridge.
Verder naar het Zuiden kunnen schoolgroepen ook terecht in onder andere Chichester en Portsmouth.
Meer richting het Westen is een verblijf in Bath, Briston, Cornwall en Salisbury populair.
In centraal Engeland blijven Oxford en Cambridge erg populair. Daarnaast bieden we ook Stratford en Hemel Hempstead aan.
Verder naar het Noorden verblijven onze schoolgorepen in Colchester, Birmingham, Liverpool en York.
Denk ook eens aan Wales, Edinburgh, Stirling, Aberdeen, Belfast, Cork of Dublin.

Gastgezinnen Frankrijk
Een verblijf in gastgezinnen in Frankrijk is een bijzondere ervaring. Gegarandeerd een herinnering die bij blijft. Naast de buitenwijken van Parijs bieden we gastgezinnen in Normandië (Caen en Rouen), het zuiden van Frankrijk (Nice en Montpellier), Avignon, Angouleme , Tours,  Nantes en Chartres aan. Of lekker dichtbij huis in Lille.

Voordeel van verblijf in de kleinere steden is een kortere reistijd van en naar de stad vanaf de gastgezinnen. Daarnaast zijn de Parijse gastgezinnen vaak overvraagd en vind je juist op de kleinere bestemmingen meer persoonlijk contact.

Gastgezinnen Duitsland
Een verblijf in een gastgezin in Duitsland is altijd een bijzondere lokale ervaring of je nou in Berlijn verblijft of juist in de kleinere steden buiten de hoofdstad.

In Duitsland bieden we onder andere gastgezinnen in Bavaria (ondermeer in Augsburg, Chiemsee), Baden-Württemberg (ondermeer in Freiburg en Heilbronn) voormalig Oost-Duitsland (Dresden, Erfurt, Fulda), Noord-Duitsland (Hannover en Lübeck) en het Rijnland (Bad Neuenahr, Bonn, Aachen, Mönchengladback, Koblenz, Wiesbaden en Mainz).

Het voordeel van een verblijf in gastgezinnen buiten de hoofdstad is een kortere reistijd van en naar de gastgezinnen vanaf het centrum van je locatie. Bovendien is er veel vraag naar gastgezinnen in Berlijn. Een verblijf in een gastgezin biedt vaak meer interactie met het gastgezin.

Londen, Parijs en Berlijn
Bekijk voor meer informatie over gastgezinnen onze volgende pagina’s: gastgezinnen Londen, gastgezinnen Parijs of gastgezinnen Berlijn.