algemene voorwaarden

Reisvoorwaarden en garanties

Reisvoorwaarden & garanties van Travel Inventive

Als we één ding geleerd hebben in de afgelopen periode is het wel hoe prettig het is als je een schoolreis boekt met de zekerheid & garanties van ANVR, SGRZ en Calamiteitenfonds. Goed voor jou als klant dat we je een aantal zekerheden kunnen bieden die juist in deze tijd extra belangrijk zijn. 

We bieden je eerlijke voorwaarden, zorgen dat je geld in vertrouwde handen is en regelen jouw reis veilig & gezond. Zo ga je verantwoord op reis en zijn je gegevens veilig. En loopt je reis anders dan verwacht? Ook dan gaan we zorgvuldig met je terugkoppeling om. Wel zo'n prettige gedachte.

Travel Inventive stuurt je graag verantwoord op pad in binnen- of buitenland. Bekijk hier de reisvoorwaarden, garanties en overige bepalingen. 

ANVR reisvoorwaarden en aanvullende voorwaarden


Travel Inventive (KvK 20088742) is aangesloten bij de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover. Onze reizen worden aangeboden onder de ANVR-reizigersvoorwaarden voor pakketreizen en/of de ANVR gekoppelde Reisarrangementvoorwaarden (GRA-voorwaarden) of de ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten die van toepassing zijn op al onze aanbiedingen tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dat niet het geval is. Klik hier voor het lezen en opslaan de ANVR-reizigersvoorwaarden. Je basisrechten pakketreis zijn verwerkt in de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen. Op het boekingsformulier moet je aanvinken dat je voor boeking kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de specfieke voorwaarden uit de ANVR-reizigersvoorwaarden die van toepassing zijn op jouw boeking, t.w. de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen of ANVR Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of gekoppeld Reisarrangement Voorwaarden en overige ANVR informatie. 

Naast de ANVR-reisvoorwaarden zijn op al onze overeenkomsten onze aanvullende voorwaarden van toepassing. Hiervoor heeft wat betreft inhoud van deze artikelen geen overleg plaatsgevonden tussen ANVR en Consumentenbond in het kader van de coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg van de Sociaal-Economische Raad. Behoudens de in de voorwaarden zelf toegestane afwijkingen of toevoegingen kunnen deze bepalingen geen afbreuk doen aan de ANVR-Reizigersvoorwaarden en zijn uitsluitend bedoeld als aanvulling op de ANVR-voorwaarden daar waar dat vermeld staat in de ANVR-voorwaarden zelf en/of om de positie van de reiziger te verder te versterken. Klik hier voor het lezen van onze aanvullende voorwaarden. 

 

Algemene vervoersvoorwaarden

Als in jullie reis georganiseerd vervoer is inbegrepen, dan werkt Travel Inventive alleen samen met gerenommeerde vervoerders, waaronder o.a. wordt verstaan luchtvaart-, trein- en ferrymaatschappijen en touringcarbedrijven. In aanvulling op alle op de ANVR-reizigersvoorwaarden en onze aanvullende voorwaarden, maken de algemene (vervoers)voorwaarden van deze vervoerders uitdrukkelijk deel uit van onze overeenkomst. Deze algemene vervoersvoorwaarden vind je de website van de betrokken vervoerder. Als extra service biedt de website van onze brancheorganisatie ANVR een overzicht van de algemene vervoersvoorwaarden van de meeste vervoerders

SGRZTravel Inventive (KVK 20088742) is aangesloten bij SGRZ. U kunt dit controleren via  www.sgrz.nl. Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGRZ. De SGRZ Garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Ga voor meer informatie naar www.sgrz.nl en klik hier voor het SGRZ-certificaat van Travel Inventive. 

Calamiteitenfonds


Travel Inventive (KVK 20088742) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:

- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Ga voor meer informatie naar www.calamiteitenfonds.nl.

Greenseat

Reizen met jongeren is fantastisch! We willen jongeren heel graag de wereld laten ontdekken. Tegelijkertijd heeft reizen ook effecten op natuur en lokale culturen. Om die reden stimuleren we duurzame schoolreizen, waarbij we scholen en jongeren activeren om rekening te houden met het milieu en de leefomstandigheden van mensen. Juist ook zodat  volgende generaties kunnen genieten van de mooie plekken op aarde.

GreenSeat biedt je groep de mogelijkheid de schadelijke uitstoot van je schoolreis compenseren  met wereldwijde mileuprojecten. Zo compenseert je groep een deel van hun schoolreis. Kijk op Greenseat en bereken jouw compensatie per persoon.

Overige garanties en verplichtingen

ISO-9001 certificaat voor busreizen ANVR-organisatoren van busreizen werken uitsluitend met touringcarbedrijven die houder zijn van certificering volgens ISO-9001, aangevuld met de bovenwettelijke eisen in het NVR-Veiligheidsdocument of daaraan gelijkstaan. Het ISO-9001 is een internationaal certificaat. 

Better holidays Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de reis niet alleen voor jou bijzoder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. 

Of het nu gaat om reizen waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale natuur beleeft of nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokale maaltijd proeft: samen werken we aan reizen die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op je bestemming wonen. 

Bestrijding seksuele uitbuiting van kinderen We steunen actief de ANVR en Defence for Childeren - ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl.