Interactieve schoolreisgids: een kanaal voor digitale buitenlandse schoolreis lessen

Interactieve lessen voor jouw schoolreis

Gratis te downloaden en aan te passen

Kant-en-klare lessen staan voor je klaar

LessonUp wordt dagelijks gebruikt in het onderwijs. Ons kanaal staat vol met interactieve lessen. Zowel ter voorbereiding op reis als ter plaatse om te gebruiken in Londen, Berlijn, Parijs, Praag of Barcelona. We hebben presentaties voor ouderavonden, voorbereidingslessen en interactieve quizzen op locatie allemaal gebundeld in ons kanaal. Leerlingen participeren actief en tonen zo eigenaarschap op reis.

Hoe werkt ons Lessonup Kanaal

Met Lessonup kun je je schoolreis een stuk interactiever en zelfstandiger maken. De opdrachten zijn zo gemaakt dat ze iedereen aanspreken. Dus ook die leerlingen die graag achteraan in een groepje staan. De opdrachten zijn afgestemd op de interesses van jongeren. Jaartallen zijn vervangen door onderwerpen als sport, muziek, Netflix, celebrities en evenementen in een stad. Uiteraard komt ook geschiedenis & architectuur aan bod, maar dan mee gecombineerd met lichtere opdrachten en informatie die zo beter blijft hangen.

Voorbereidingslessen buitenlandse schoolreizen

Om leerlingen en ouders goed voor te bereiden op de schoolreis kunnen docenten de oranje lessen gebruiken. Ouders kunnen door de interactieve presentatie tijdens de ouderavond vragen stellen en beantwoorden via de app. Ook zit er een speelse quiz tussendoor. Leerlingen spelen met hun eigen telefoon jouw quiz in de klas. Ze helpen leerlingen om zich vooraf in de klas al voor bereiden op de stad. De opdrachten geven een duidelijk beeld van de stad. Niet alleen historie of cultuur, maar ook veel sportkennis. Leerlingen particperen actief in de klas. 

Lessen op bestemming

Op bestemming zelf gebruik je de blauwe lessen. Vol speurtochten en wandelingen. Alle informatie en opdrachten heb je op je telefoon. Wel zo praktisch voor je leerling. In de lessen zitten veel sheets met extra informatie. Leerlingen kunnen foto's uploaden en docenten hebben houvast over de locatie van de leerlingen in de stad. Als docent krijg je de resultaten op je telefoon binnen. Absolute aanrader zijn de 'truth or dare' opdrachten. Met deze opdrachten is iedereen in het groepje actief en betrokken. Zo maak je het een veel leukere reis voor iedereen en is het ook geen must dat je iets meer of minder moet doen. 

Nieuwsgierig: ga direct naar ons Lessonup Schoolreiskanaal.