Topic City Story Game Londen
Terug naar overzicht

Nieuw: een interactief avontuur op schoolreis naar Londen

Ook voor ons was het spannend. De eerste schoolgroep die het aandurfde om een compleet andere invulling aan hun programma in Londen te geven vertrok in juli. We waren present in Londen! Om het proces te begeleiden, feedback te horen en daar waar nodig het programma bij te schaven. Een spannende maar o zo leuke ervaring. Want het was een groot succes! Leerlingen en docenten waren razend enthousiast over onze zelf-ontwikkelde City Story Game. De komende maanden vertrekken veel meer schoolgroepen op deze manier naar Londen. 

Waarom doen we dit?
Schoolreizen gaan zo vaak uit van een ‘plat’ programma van kijken, luisteren en volgen. Dat vinden we zonde: reizen brengt je uit je vertrouwde omgeving en is dus een geweldige kans om nieuwe dingen te leren. Onbekende ervaringen op te doen. De ervaringen die leerlingen opdoen met dit programma gaan over anders leren kijken.

Wat is precies het nieuwe avontuur?
‘Er is iets aan de hand ….. Sarah Adams, de Engelse kennis van een docent die een presentatie zou geven is verdwenen. Niemand weet waar ze is en wat er gebeurd is. Het mysterieuze Moonlight International, gespecialiseerd in unieke vermissingszaken, benadert de leerlingen: kunnen zij misschien helpen? Binnen een dag is de groep totaal verdiept in het verhaal en zoeken ze door de hele stad naar Sarah. Zo begint de 3-daagse City Story Game Londen.

Wat maakt de game zo bijzonder?
Leerlingen gaan in groepjes van 4 tot 7 op pad en spelen vier totaal verschillende experiences: waaronder een race door de stad, een tour met een dakloze, een speurtocht door het Victoria & Albert Museum en een streetart tour, waarbij ze zelf ook kunst maken. Iedere experience levert (bonus) antwoorden op met informatie over Sarah. De game spoort de creativiteit, zelfstandigheid en pro-activiteit van de leerlingen aan. Het competitie-element versterkt de beleving. De hele experience start met een gezamenlijke kick-off waarom het detectivebureau Moonlight met spannende videobeelden de hulp van de leerlingen inschakelt. De game eindigt met een grand finale waarin de leerlingen gezamenlijk de grand finale spelen.  

Van schoolreis naar Travel Learning Experience
Tell me and I will forget, show me and I may remember. Involve me, and I will understand. Overal om ons heen zien we dat iets vertellen of iets laten zien niet meer genoeg is. We willen voelen, ervaren, ondergedompeld worden. De City Story Game haakt hier naadloos op in. Leerlingen leren door te doen en mee te maken. Deze nieuwe game dompelt leerlingen onder in de stad en reikt ze nieuwe gezichtspunten aan. Ze verdiepen zich in de stad. Ongemerkt, want ze zijn bezig met het spel dat zich over de stad uitstrekt en waar ze dolgraag het volgende stuk van willen ontdekken. De reiservaring als middel om talenten e interesses van jongeren boven tafel te krijgen, hoe mooi is dat? Sluit je aan bij onze beweging. Want zeg nou zelf: een reisbeleving waarin leerlingen voelen, ervaren, zich ontwikkelen, dat gun je toch iedere jongeren? Bekijk direct de ervaringen van de eerste groep in Londen

Download direct onze PDF over deze game