Error: Content unknown - Reference: 19751

Applaus op de dag van de leraar
Dag van de leraar
Terug naar overzicht

Applaus op de dag van de leraar

Elke dag opnieuw spreken we docenten, onze klanten! Vanaf de zijlijn voelen we de passie voor hun vak! Docenten praten over hun kinderen met een bijzondere gedrevenheid die raakt. Docenten gaan voor die mooie buitenlandse ervaring voor iedere jongere. Op deze dag van de leraar delen we onze mooie ervaringen over docenten op reis. 

1. Positieve betrokkenheid. Soms zijn de omstandigheden moeilijk. Een te kleine groep of tegenvallend hotel. Met een positieve insteek lukt het docenten hun leerlingen toch die positieve ervaring mee te geven. Door met die kleine groep in auto's te stappen en zo de prijs te drukken. Of door een positieve draai te geven aan de slechte accommodatie en de omstandigheden weg te lachen. Leerlingen volgen dit voorbeeld automatisch. 

2. Oog voor het individu. Menig docent trekt ten strijde voor het persoonlijke belang van de leerling. Ouders die religieuze bezwaren hebben tegen het meereizen van hun kind worden over de streep getrokken. Een te laat aangemelde leerling overnacht desnoods bij de docenten op de kamer. Alles om te voorkomen dat de leerling die buitenstaander wordt die er niet bij was.                                                         

3. Trots  Docenten spreken vol trots over hun groep leerlingen na terugkeer. Blij met het enthousiasme van de leerlingen. Verhalen komen los. Docent en leerling hebben hun andere gezicht kunnen laten zien. Leerlingen blijken flexibel, juist ook bij tegenslag onderweg. Creativiteit komt tot leven. Ze helpen elkaar. 

4. In de bres voor de kwetsbare leerling. "Kan de leerling met rolstoel ook mee?" Een regelmatig hoopvol gestelde vraag! Docenten gunnen iedere leerling die bijzondere ervaring van de gezamenlijke schoolreis. Geraakt waren we door het verhaal van een docent over de leerling met een spierziekte. Alles werd in het werk gesteld om de leerling mee te laten reizen. De leerling genoot van een zeer bijzondere schoolreiservaring en overleed het jaar daarop. 

5. Slapeloze nachten. De gedreven docent heeft de vermoeiende korte nachten over voor de leerlingen. Nachten op de gangen om de groep binnen de kamers te houden. Niets geen vakantiereisje, hard werken en het weekend bijkomen voor een frisse nieuwe start op maandag. 

6. Inlevingsvermogen.  Opvallend is het inlevingsvermogen van docenten in hun leerlingen! Kamerindeling is bij iedere schoolreis een hekel punt. Docenten proberen hun leerlingen tegemoet te komen. De eigen voorkeur van de leerlingen staat centraal. Als de gewenste indeling niet rond komt, staat menig docent klaar met tekst en uitleg over de persoonlijke situatie van hun leerling. 

7. Passie voor het reisprogramma. Docenten stoppen opvallend veel energie in het schoolreisprogramma. Op zoek naar een mooie mix tussen educatie en interesses van de kinderen. De ongemotiveerde leerling wordt door de leraren bij de haren meegesleept om te ontdekken en te verkennen. Docenten stimuleren de actieve betrokkenheid van hun leerlingen of studenten. Alles voor die bijzondere herinnering die ze later zo bijblijft. 

8. Passie voor het vak. De diepgewortelde liefde voor het eigen vakgebied raakt ons. Docenten stellen alles in het werk hun leerlingen die passie over te brengen. Passie voor de Franse hoofdstad, de kunst in Rome, de geschiedenis van Berlijn, de Britse humor .... 

Deze gedreven passie van de docenten geeft hun leerlingen de unieke ervaring van hun buitenlandse schoolreis. De leerlingen keren terug met een stukje nieuwe bagage. Samen reizen schept een band! Namens het hele schoolreisteam van Travel Inventive bedanken we vandaag al die bijzondere docenten. Het is zo leuk samenwerken met jullie. Dank jullie wel voor alle mooie verhalen op reis.