Ons verhaal

Van droom naar realisatie

Soms gebeuren de goede dingen vanzelf!

Het verhaal van Travel Inventive startte relatief spontaan. Soms gebeuren de goede dingen vanzelf. Vallen kwartjes in één keer. Zo ook met de start van Travel Inventive toen oprichter Ellen na 5 jaar dienstverband in de bruisende toeristische branche 20 jaar geleden de balans opmaakte. Het skaten naar het werk was opgegeven voor een uitdagende nieuwe functie in Delft. Na een jaar lang filerijden richting een tegenvallende baan hakte Ellen de knoop door.

Een sprong in het diepe

Gestimuleerd door haar omgeving ‘Jij kunt dat’ maakte ze de sprong in het diepe en startte de Travel Inventive droom op 1 april 1998.  Met gezonde spanning klaar voor het onbekende avontuur. Het filerijden was ingeruild voor een dagelijks fietsritje naar de postbus. De zolderkamer aan huis volledig ingericht op een flitsende start. Ruim 4.000 schooladressen klopte ze handmatig in een zelfgebouwde database. Een creatieve vriend ontwikkelde een flyer en een logo en ze liet de wereld weten dat ze bestond. Vrienden stopten stapels flyers in aan de keukentafel terwijl de pianostemmer op de achtergrond zijn werk deed. Ze dacht na over educatieve meerwaarde, haar bestaansrecht. 

 

 

Van start naar succes

En ineens gaat de telefoon. Ze bellen voor een aanvraag en later een eerste boeking. Langzaam groeit het relatiebestand en daarmee het vertrouwen. Nieuwe boekingen maken onderhandelingen met partners makkelijker. Het vertrouwen en de gunfactor groeit. Je hoeft niet overal meer achteraan te bellen. Ze bellen jou. Het zolderkamertje aan huis wordt een beetje klein en de hoeveelheid reizen een beetje te veel voor 1 persoon. Er kwam een kantoor met personeel. Ellen leerde loslaten en accepteerde dat collega's haar werk overnamen en dat goed konden. Misschien zelfs wel beter. Het bedrijf groeide door.

En ineens is het 20 jaar later

Het doorschakelen van de telefoon hoeft niet meer. Een gevarieerd creatief team organiseert jaarlijks honderden schoolreizen. Zo'n 5.500 schoolgroepen vertrokken de afgelopen 20 jaar onder de Travel Inventive vlag naar het buitenland. Wat zijn we gegroeid. Vanzelfsprekend in volume, maar veel essentiëler in kennis, expertise en ambitie. Ruim 100 ervaringsjaren telt het huidige Travel Inventive team. Met dank aan ons klanten, collega’s en partners zijn we geworden wie we nu zijn. We zijn altijd onderweg, bewegen vooruit. Natuurlijk veranderde de organisatie. Maar één heel belangrijk ding veranderde niet: de ambitie om te blijven ontwikkelen. 

 

 

We werken aan de droom

Jezelf blijven ontwikkelen was de persoonlijke drijfveer voor de start van het bedrijf. Betekenisvolle schoolreizen ontwikkelen. Dat is wat we willen. Impact creëren in het leven van onze jonge doelgroep. Ze klaarstomen voor de wereld van nu. Een schoolreis biedt ongelofelijk veel openingen. We geloven dat er nog zoveel meer uit schoolreizen gehaald kan worden. Een reis die jongeren dichterbij hun drijfveren brengt. Hoe mooi is dat? En zo groeit ons verhaal. We schaven bij, gaan soms onderuit. Zonder vallen geen groei. We staan vanzelf weer op. Het verhaal gaat door. Zo komen we steeds dichter bij ons einddoel. Maar net als we denken daar te zijn, krijgt het verhaal een andere wending. En creëren we een nieuw verhaal.

Ellen Weijand Founder

Meer weten over de ambities?

Ieder spontaan gesprek kan zomaar leiden tot een prachtig idee voor een nieuwe schoolreis. Zo ontstaat steeds meer beweging. In welke richting beweegt jouw schoolreis? Ik ga graag met je in gesprek