Schoolreis Berlijn

Schoolreis Berlijn

Hippe cultuurmetropool met geschiedenis

Boek nu een unieke schoolreis naar Berlijn!

De roemruchtige geschiedenis heeft het gezicht van Berlijn grotendeels bepaald. De schoolreis naar Berlijn is daarom niet compleet zonder een rondleiding door de stasigevangenis Hohenschönhausen of Berliner Unterwelten. Geen plek waar jouw leerlingen zo intens kennis maken met geschiedenis.

Daarnaast biedt de stad interessante moderne en culturele mogelijkheden voor scholieren. Breng een bezoek aan de Reichstag: een historisch gebouw met een prachtige moderne koepel van glas en staal. De geschiedenis en huidig Berlijn komen hier samen. Ook een fietstour mag niet missen op het programma. Al fietsend genieten scholieren en docenten van al het moois dat deze groene stad te bieden heeft.

Offerte aanvragen
Leerlingen op schoolreis in Berlijn

Wat je wilt weten voor je je schoolreis naar Berlijn boekt

Vanaf de start in 1998 organiseerden wij ruim 1045 schoolreizen naar Berlijn.

Gemiddeld wordt een schoolreis naar Berlijn 248 dagen voor vertrek geboekt.

De drukste reismaanden in Berlijn zijn september, oktober, april en mei.

Studiereis Berlijn
Werkweek berlijn

Een passende reis bij de belevingswereld van de leerlingen

Kies voor jouw leerlingen voor een werkweek Berlijn, studiereis Berlijn of een schoolreis Berlijn. Berlijn is een zeer interessante bestemming, dichtbij en toch zo anders. De stad is levendig en prikkelt de zintuigen op allerlei manieren. De veelzijdigheid van de stad zorgt voor een ruime keuze aan activiteiten ter plaatse.

We gaan graag voor je aan de slag! Kies voor een ervaren organisator die inspeelt op de belevingswereld van de leerlingen. Travel Inventive organiseert al ruim twintig jaar met veel plezier inventieve en interactieve schoolreizen naar Berlijn en andere bestemmingen.

Onze kijk op Berlijn

De perfecte schoolreis samenstellen

Programma horeca reizen Berlijn
programma

Horeca reizen

bekijk programma
Programma Berlijn handel
Programma

Handel, Economie en Industrie reizen

bekijk programma
Programma schoolreis Berlijn
Online leskanaal

LessonUp

bekijk interactieve lessen
Schoolreis programma LessonUp
Workshop

Wereld van Verschil

bekijk workshop

Praktische informatie

Vervoer
De bus is het ideale vervoermiddel voor een schoolreis naar Berlijn. Dit is de voordeligste optie voor groepen en is tevens comfortabel en milieubewust. Je hebt dan in Berlijn je eigen bus ter beschikking, wel zo praktisch voor je programma. Ten opzichte van andere hoofdsteden stroomt het verkeer in Berlijn-stad redelijk door. En natuurlijk is de bus uitermate handig als je  kiest te verblijven bij gastgezinnen.

Voor kleinere groepen is reizen met de trein geschikt. De trein is snel en je kan midden in de stad in- en uitstappen. Verder is het ook mogelijk naar Berlijn te vliegen. Vanaf Schiphol Airport, Rotterdam Airport en Eindhoven airport zijn er rechtstreekse verbindingen met Berlijn. Is jouw school dichtbij de Duitse grens gevestigd, dan kan het soms ook nog lonen te vliegen vanaf Keulen-Bonn Airport.

In het centrum van Berlijn reis je het snelst met de metro. Deze tickets regelen we uiteraard  graag voor je en handig als je deze vooraf al hebt!

Accommodatie
Wil je jouw leerlingen volledig onderdompelen in de Duitse cultuur, dan kunnen de leerlingen verblijven in gastgezinnen. Bijkomend voordeel voor docenten, je hebt je nachtrust terug op schoolreis

Andere mogelijkheden die wij aanbieden zijn hotels of jeugdhotel/hostels. Wil je met een grote groep richting Berlijn? Dan adviseren wij de accommodatie voor je schoolreis tenminste 6 maanden (liever nog eerder) van te voren te boeken.

Heb je interesse in een schoolreis naar Berlijn? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Na  je offerte aanvraag  nemen wij contact met je op. We bespreken graag jouw reiswensen zodat wij de perfecte schoolreis voor je kunnen samenstellen. Vervolgens gaan we aan de slag met jouw wensen. Afhankelijk van jouw aanvraag gaan we vrijblijvend op zoek naar vervoer, accommodatie, restaurants en eventueel een programma ter plaatse. Denk aan educatieve bezoeken, excursies of een impactvol topic. Binnen 5 werkdagen ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst. And that’s it. Voordat je het weet staat jouw schoolreis Berlijn op de planning.

Schoolreis ervaringen

Hoe ervaren andere klanten het?