Schoolreis Madrid

Schoolreis Madrid

De stad van contrasten

Boek nu een unieke schoolreis naar Madrid!

Op zoek naar een levendige stad waar jouw leerlingen zich een paar dagen kunnen vermaken? Madrid, de hoofdstad van Spanje, heeft een lange lijst aan educatieve excursies en andere activiteiten. In deze metropool vind je sfeervolle pleinen, leuke afwisselende wijken, de beste musea en een bruisend leven op straat. Bewonder topstukken van meesters als Dali en Picasso in het Prado museum. Loop door het 120 hectare grote park El Retiro: wandel langs de rozentuin en bekijk kunst in Palacio de Cristal. Breng een boek aan het belangrijkste plein van Madrid: Plaza Mayor. Vroeger werd dit plein gebruikt voor stierengevechten, theatervoorstellingen en executies. Verder heeft Madrid ontzettend veel uiteenlopende wijken die de moeite waard zijn. ‘La Latina’ is één van de oudste wijken met prachtige architectuur, de beste tapasbarretjes en de markthal El Rastro. ‘Chuenca’ is een opkomende hippe wijk met allerlei lekkere eetgelegenheden, boetiekjes en kunstwinkels. En de wijk ‘Huertas’ staat bekend als dé literaire wijk van Madrid.

Op een klein uurtje rijden van Madrid ligt de oude vestingstad Toledo. Op schoolreis naar Madrid kan een excursie naar Toledo, tot 1561 de hoofdstad van Spanje, niet ontbreken. Het historisch centrum heeft ontzettend veel middeleeuwse gebouwen en bezienswaardigheden. 

Offerte aanvragen
Schoolreis Park Retiro

Wat je voor vertrek naar Madrid wilt weten

Madrid werd pas in het jaar 1561 de hoofdstad van Spanje.

De naam Madrid komt van het Arabische woord 'Magerit' wat 'plaats van vele stromen' betekent.

De stad begint fietsers steeds meer te omarmen.

Bezoek Madrid in het voor- of najaar en ontwijk de hoge temperaturen.

Schoolreis Madrid
Schoolreis dagexcursie Toledo

Een passende reis bij de belevingswereld van de leerlingen

Madrid is minder toeristisch dan de populaire schoolreisbestemming Barcelona en een zeer geschikte bestemming voor een schoolreis, studieweek of werkweek. Met de enorme lijst aan educatieve excursies zijn er genoeg opties om een leuk en leerzaam programma voor je schoolreis samen te stellen!

Voor een geslaagde schoolreis, kies je voor een ervaren organisator die inspeelt op de belevingswereld van de leerlingen. Travel Inventive organiseert al ruim twintig jaar met veel plezier inventieve en interactieve schoolreizen. Bezoek deze pagina voor meer bestemmingen, zowel in en buiten Europa.

Praktische informatie

Vervoer
Op schoolreis naar Madrid met het vliegtuig behoort tot één van de mogelijkheden. Vanaf Schiphol Airport zijn er rechtstreekse verbindingen met Madrid. Is jouw school in het zuiden van het land gevestigd, dan kan vliegen vanaf Brussel Airport of Charleroi Airport soms ook lonen.

Verder is het mogelijk met de bus naar Madrid af te reizen. Dit is de voordeligste optie voor grote groepen en is tevens milieubewust. Je hebt dan je eigen bus ter beschikking.

Accommodatie
In Madrid is het mogelijk te verblijven in hotels of jeugdhotel/hostels. Voor grote groepen adviseren wij de accommodatie voor uw schoolreis tenminste 6 maanden (liever nog eerder) van te voren te boeken.

Heb je interesse in een schoolreis naar Madrid? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Na je offerte aanvraag  nemen wij contact met je op. We bespreken graag jouw reiswensen zodat wij de perfecte schoolreis naar Madrid voor je kunnen samenstellen. Vervolgens gaan we aan de slag met jouw wensen. Afhankelijk van jouw aanvraag gaan we vrijblijvend op zoek naar vervoer, accommodatie, restaurants en eventueel een programma ter plaatse. Denk aan educatieve bezoeken en  excursies. Binnen 5 werkdagen ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst. And that’s it. Voordat je het weet zijn jouw schoolreisplannen gemaakt.