Studiereis Marrakech

Schoolreis Marrakech

Een compleet andere wereld

Boek nu een unieke schoolreis naar Marrakech

Op zoek naar een schoolreis bestemming waar alle zintuigen geprikkeld kunnen worden? Zoek dan niet verder: Marrakech it is! Deze koningsstad heeft een rijke cultuur met een prachtige medina. De medina (het oude stadsdeel) is een doolhof van straatjes en winkeltjes. Het hart van de medina is het plein Djemaa El-Fna. ’s Ochtends is hier markt en ’s avonds stroomt het plein vol met muzikanten, straatverkopers, acrobaten en slangenbezweerders. Kijk niet op van een kleine cultuurshock bij je leerlingen!

Ga cultureel erfgoed bekijken in de oudste Koranschool van Marokko of bezoek het Bahia Paleis. Het Bahia Paleis is gebouwd in de 19e eeuw en heeft een prachtig versierd interieur met mozaïek, marmer en beschilderd hout. Bekijk alle leuke patio’s, 150 kamers en vele tuinen. Willen jij en je leerlingen weten hoe je zelf die lekkere Tajine kan maken? Doe dan een Marokkaanse kookworkshop: start de dag met boodschappen doen op de markt om vervolgens met alle verse ingrediënten traditionele gerechten te gaan maken. Tijd voor wat rust tussen alle bedrijvigheid door? Bezoek dan Jardin Marjorelle: een prachtige tuin met bloemen, palmbomen en cactussen.

Offerte aanvragen
Schoolreis naar Marokko

Wat je voor vertrek naar Marrakech wilt weten

Onderhandelen kan prima in de souks; bijna niets heeft een vaste prijs.

Marrakech is super fotogeniek maar helaas gelden er wel enige regels. Vraag altijd om toestemming als je iemand wil fotograferen.

Het plein Djemaa el Fna staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Overdag kan de tempratuur in de zomer boven de 40 graden oplopen. Bezoek Marrakech dus buiten de zomermaanden.

Sterk getrokken thee met heel veel suiker is onderdeel van de cultuur. Proberen dus!

Schoolreis Marrakesh
Schoolreis medina Marrakech

Een passende reis bij de belevingswereld van de leerlingen

Marrakech is bij uitstek een geschikte bestemming voor een meerdaagse schoolreis, studiereis of werkweek. De stad kan perfect gecombineerd worden met uitstapjes in de omgeving. Bezoek bijvoorbeeld de kustplaats Essaouira, doe een één of tweedaagse trip naar de woestijn of verken de natuur en leuke bergdopjes tijdens een wandeling in het Atlasgebergte. Afhankelijk van jouw wensen stellen we een programma op maat samen.

Voor een geslaagde schoolreis, kies je voor een ervaren organisator die inspeelt op de belevingswereld van de leerlingen. Travel Inventive organiseert al ruim twintig jaar met veel plezier inventieve en interactieve schoolreizen naar bestemmingen in en buiten Europa.

Praktische informatie

Vervoer
Je vliegt vanaf Nederland in ongeveer 4 uur tijd naar Marrakech. Vanaf Schiphol Airport en Eindhoven Airport zijn er rechtstreekse verbindingen met Marrakech. Is jouw school in het zuiden van het land gevestigd, dan kan vliegen vanaf Brussel Airport of Charleroi Airport soms ook lonen.

Accommodatie
In Marrakech is het mogelijk te verblijven in hotels, jeugdhotel/hostels of de zogenoemde riads (traditionele Marokkaanse huizen). Voor grote groepen adviseren wij de accommodatie voor uw schoolreis tenminste 6 maanden (liever nog eerder) van te voren te boeken.

Heb je interesse in een schoolreis naar Marrakech? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Na je offerte aanvraag nemen wij contact met je op. We bespreken graag jouw reiswensen zodat wij de perfecte schoolreis naar Marrakech voor je kunnen samenstellen. Vervolgens gaan we aan de slag met jouw wensen. Afhankelijk van jouw aanvraag gaan we vrijblijvend op zoek naar vervoer, accommodatie, restaurants en eventueel een programma ter plaatse. Denk aan educatieve bezoeken, excursies of een impactvol topic. Binnen 5 werkdagen ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst. And that’s it. Voordat je het weet zijn jouw schoolreisplannen gemaakt.