Schoolreis Nice

Schoolreis Nice

De hoofdstad van de Côte d’Azur

Boek nu een unieke schoolreis naar Nice

De magische aantrekkingskracht van de Côte d’Azur trekt veel toeristen. Maar Nice en omgeving zijn per uitstek ook geschikt voor studie- en schoolreizen vanwege het diverse aanbod aan bezienswaardigheden en excursiemogelijkheden. Ga naar Nice en geniet van alle cultuur, historie en kunst. Laat de leerlingen bijvoorbeeld kennismaken met verschillende collecties van kunstenaars Matisse en Chagall of bezoek de ruïnes van het Romeinse amfitheater in de wijk Cimiez. Ontdek Nice op een actieve manier en ga fietsen. Met een gids ga je op pad en hoor je van alles over de stad. In korte tijd kan je op deze manier toch veel zien. Naast de excursies in Nice biedt de omgeving ook vele mogelijkheden. Denk eens aan een bezoek aan Monaco, Grasse of de prachtige bergen van Les Provences-Alpes.

Sluit de schoolreis af met een bezoek aan het kasteel op de heuvel, La Colline du Château. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de baai, de oude stad en de Zuidelijke Alpen. Kortom: musea, stadswandelingen, fietsen en raften: in Nice en omgeving is alles mogelijk!

Schoolreis Nice

Wat je voor vertrek naar Nice wilt weten

Nice is prachtig gelegen aan de baai 'Baie des Anges' op een kleine afstand (34 km) van de Italiaanse grens.

Nice heeft een kilometers lange boulevard, genaamd: 'Promenade des Anglais'.

Juni tot en met september is de drukste en tevens duurste reisperiode. Ga daarom op schoolreis in april, mei, oktober of november. Ook dan zijn de temperaturen vaak aangenaam!

schoolreis  naar de Côte d’Azur
Studiereis nice

Een passende reis bij de belevingswereld van de leerlingen

Ter aanvulling of ter afwisseling op het programma van de schoolreis naar Nice, kan de reis eventueel uitgebreid worden met activiteiten en dagtripjes in de Côte d’Azur.

Aan de hand van jouw wensen stellen we een passend programma op maat samen. Travel Inventive organiseert al ruim twintig jaar met veel plezier inventieve en interactieve schoolreizen. Ga je liever op schoolreis naar een andere bestemming dan Athene? Bekijk dan onze overzichtspagina met bestemmingen. 

Onze kijk op Nice

De perfecte schoolreis samenstellen

schoolreis naar de Côte d'Azur
Artikel

Schoolreis naar de Côte d'Azur

Bekijk artikel
Workshop Wereld van Verschil
Workshop

Wereld van Verschil

Bekijk workshop

Praktische informatie

Vervoer
Op schoolreis naar Nice met het vliegtuig behoort tot één van de mogelijkheden. Vanaf Schiphol Airport en Eindhoven Airport zijn er rechtstreekse verbindingen met Nice. Is jouw school in het zuiden van het land gevestigd, dan kan vliegen vanaf Brussel Airport soms ook lonen.

Verder is het mogelijk met de bus naar Nice af te reizen. Dit is de voordeligste optie voor grote groepen en is tevens milieubewust. Je hebt dan je eigen bus ter beschikking. Extra handig als je kiest te verblijven bij gastgezinnen.

Accommodatie
Wil je jouw leerlingen volledig onderdompelen in de cultuur van het land, dan kunnen de leerlingen verblijven in gastgezinnen. Bijkomend voordeel voor docenten: je hebt je nachtrust terug op schoolreis.

Andere mogelijkheden die wij aanbieden zijn hotels of jeugdhotel/hostels. Voor grote groepen adviseren wij de accommodatie voor je schoolreis tenminste 6 maanden (liever nog eerder) van te voren te boeken.

Heb je interesse in een schoolreis naar Nice? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Na je offerteaanvraag  nemen wij contact met je op. We bespreken graag jouw reiswensen zodat wij de perfecte schoolreis voor je kunnen samenstellen. Vervolgens gaan we aan de slag met jouw wensen. Afhankelijk van jouw aanvraag gaan we vrijblijvend op zoek naar vervoer, accommodatie, restaurants en eventueel een programma ter plaatse. Denk aan educatieve bezoeken, excursies of een impactvol topic. Binnen 5 werkdagen ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst. And that’s it. Voordat je het weet zijn jouw schoolreisplannen gemaakt.