Schoolreis oxford

Schoolreis Oxford

Een eeuwenoude universiteitsstad

Boek nu een unieke schoolreis naar Oxford

Wanneer je aan Oxford denkt, denk je wellicht aan ‘The University of Oxford’. Deze universiteit is al in de elfde eeuw gesticht en mag zichzelf bekronen tot de oudste universiteit ter wereld. De universiteit bestaat uit 38 colleges en elk college heeft een eetzaal, bibliotheek, kapel en bar. Loop een binnenplaats op of neem in één van de colleges een rondleiding met een gids. The University of Oxford is zeker niet het enige wat deze stad te bieden heeft. Met een bezoek aan de Carfax Tower of Oxford Castle Unlocked kan je de scholieren kennis laten maken met de prachtige historie van Oxford. Zijn jouw leerlingen fan van de films van Harry Potter? Dan is Oxford al helemaal the place-to-be! Treed in de voetsporen van Harry Potter en bezichtig de verschillende filmlocaties.

Offerte aanvragen
Schoolreis naar Oxford

Wat je voor vertrek naar Oxford wilt weten

Oxford is een levendige studentenstad.

Studenten gaan graag op de fiets naar college, volg hun voorbeeld en doe een fietstour.

De hall van Christ Church college stond model voor de beroemde eetzaal van Zweinstein in Harry Potter.

De botanische tuin van Oxford is de oudste van heel Engeland.

werkweek oxford
studiereis oxford

Een passende reis bij de belevingswereld van de leerlingen

Ter aanvulling of ter afwisseling op het programma van de schoolreis naar Oxford, kan de reis eventueel uitgebreid worden met een bezoek aan Cambridge en Canterbury. Afhankelijk van jouw wensen zullen we een passende route samenstellen.

Travel Inventive organiseert al ruim twintig jaar met veel plezier inventieve en interactieve schoolreizen. Ga je liever op schoolreis naar een andere bestemming dan Oxford? Bekijk dan onze overzichtspagina met bestemmingen. 

Praktische informatie

Vervoer
De meest gebruikelijke manier om naar Oxford te reizen is een combinatie van de bus en ferry. Vervolgens zijn er twee opties, met de veerboot vanaf Duinkerken of Calais naar Dover in Engeland, of de Eurotunnel vanuit Calais naar Folkestone. De laatste optie is het snelst maar ook duurder, daarom wordt er vaak gekozen voor een overtocht met de veerboot. Kies je voor één van deze twee opties dan heb je in Oxford je eigen bus ter beschikking. Handig als je kiest te verblijven bij gastgezinnen.

Op schoolreis naar Oxford met het vliegtuig behoort ook tot één van de mogelijkheden. Je vliegt vanaf Schiphol Airport, Rotterdam Airport of Eindhoven Airport rechtstreeks naar Londen. Vervolgens reis je van Londen naar Oxford met de bus of trein. In ongeveer één a twee uur tijd sta je in het centrum van Oxford.

Accommodatie
Wil je jouw leerlingen volledig onderdompelen in de Engelse cultuur? Kies dan voor een verblijf in een gastgezin in Oxford. Bijkomend voordeel voor docenten: je hebt je nachtrust terug op schoolreis.

Andere mogelijkheden die wij aanbieden zijn hotels of jeugdhotel/hostels. Voor grote groepen adviseren wij de accommodatie in Oxford voor je schoolreis tenminste 6 maanden (liever nog eerder) van te voren te boeken.

Heb je interesse in een schoolreis naar Oxford? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Na je offerte aanvraag  nemen wij contact met je op. We bespreken graag jouw reiswensen zodat wij de perfecte schoolreis voor je kunnen samenstellen. Vervolgens gaan we aan de slag met jouw wensen. Afhankelijk van jouw aanvraag gaan we vrijblijvend op zoek naar vervoer, accommodatie, restaurants en eventueel een programma ter plaatse. Denk aan educatieve bezoeken, excursies of een impactvol topic. Binnen 5 werkdagen ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst. And that’s it. Voordat je het weet zijn jouw schoolreisplannen gemaakt.