Zuid-Afrika

Schoolreis Zuid-Afrika

Proef de cultuur door onderdeel te zijn van het lokale leven

Veelzijdig Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is indrukwekkend. De zee dichtbij, spotten van wild in de safariparken, hiken in de bergen. Maar ook het land van de verschillen. Zelden zie je zoveel rijkdom en armoede naast elkaar. De gevolgen zie je overal: luxe villa's en uitgestrekte krottenwijken. 

Voordat de leerlingen worden ondergedompeld in de lokale cultuur leren zij eerst over de do’s en don’ts, te beginnen natuurlijk met wat lessen in de lokale taal ‘Zulu’. In het programma wisselen we het bezoek en meewerken aan projecten af met het reizen door dit prachtige land. Leerlingen bezoeken onder andere projecten waarin de oprichters jonge meisjes  en oudere vrouwen naailessen geven. Op deze manier leren vrouwen voor hun eigen inkomen te zorgen. Uiteraard werken we ter plaatse mee aan het project om andere te verkopen aan lagere scholen.

Interesse? Vraag direct jouw offerte Zuid-Afrika aan of download een voorbeeld expeditiereis naar Zuid-Afrika

Wie in Afrika is, gaat uiteraard op safari. Alle gelegenheid om olifanten en ander wid op de foto te zetten en van dichtbij te spotten. Naast safariparken bezoeken leerlingen tijdens het reizen imposante bergen van de Drakensberg op weg naar het piepkleine landje Lesotho. Omdat dit het hoogste koninkrijk ter wereld is, staat het ook wel bekend als The Kingdom of the Sky. In Lesotho overnacht de groep basic. Geen stromend water of elektriciteit, wel een prachtige aanblik van een onvergetelijke sterrenhemel. Tijdens de reis is er ook tijd voor ontspanning aan het strand, een surfles of een leuke Zulu kookles.

Tussen al het reizen en ontspanning door bezoeken we andere projecten, waaronder the Farm’, een opvanghuis voor ongeveer 60 kinderen. Leerlingen helpen hier met praktische klussen als opruimen, schilderen en uiteraard een potje voetbal spelen met de ouderen kinderen. Liefhebbers kunnen een rap/song opnemen met Zuidafrikaanse tieners.
Bij het project Icare, werken de leerlingen een dag mee op de dagopvang waar straatjongens overdag naar toe komen om te eten, douchen of lessen te volgen.

In de buurt van Durban leert de groep meer over de andere kant van Zuid-Afrika in een groot township. Leerlingen bezoeken hostels, De MOngosuthu Univeversity, King Zwelithini Stadium, een highschool en de sloppenwijken. Onderweg krijgt de groep een traditionele lunch bij een lokale familie.

En route bezoekt de groep het indrukwekkende kunstwerk op Nelson Mandela Capture Site, de plek waar Nelson Mandela in het begin van zijn 27 jaar gevangenschap werd vastgehouden. Later noemde hij het ‘the long walk to freedom’.

Onze topics in Zuid-Afrika

De perfecte schoolreis samenstellen

Topic: Wereldburgerschap en Global Learning
Topic

Topic: Wereldburgerschap en Global Learning

Op onze 'wereldburgerschap reizen' combineren we kleinschalige partnerprojecten met onvergetelijke excursies. Leerlingen zien, proeven, ruiken en ervaren hoe het dagelijkse...
Lees meer
Topic: De Wereld van Verschil
Topic

Topic: De Wereld van Verschil

Op reis met een groep leerlingen en docenten die allemaal verschillend zijn, dat is boeiend! We "reizen" allemaal samen op onze eigen manier. Wat fijn om jezelf daarvan bew...
Lees meer

Lees de ervaringen van Lotte

De ervaring van het werken en ontdekken in een ontwikkelingsland staat nog altijd op mijn netvlies. Door de onderdompeling in het lokale leven veranderde mijn kijk op de wereld. Een hele bijzondere manier om kennis te maken met een andere cultuur. Een life lasting experience die ik iedere jongere gun.tess

Lotte Stevens
Lotte Stevens
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Deze site is beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
× Wil je tips ontvangen voor Zuid-Afrika? Mail mij voor inspiratie!
...
Lotte