De reis van je leven met het Young Impact Schoolreispakket

De reis van je leven

Young Impact Schoolreispakket

Young impact op schoolreis

Dit unieke Young impact Schoolreispakket in samenwerking met Young Impact  biedt jou als docent een mooie verdiepingsslag in je schoolreisprogramma. We koppelen het Young Impact programma aan de (buitenlandse) schoolreis bestemming. Zo creëer je een impactvolle onvergetelijke ervaring op een positief moment in het leven van jongeren.

Samen stimuleren we  jongeren om na de reis van hun leven vaker in actie te komen, met duurzame impact als gevolg.

Young Impact Schoolreispakket met Travel Inventive

Waarom dit programma boeken?

Jongeren komen op bestemming echt in actie

Jongeren beseffen wat ze voor een ander kunnen betekenen

Jongeren leren op een andere manier kijken naar hun omgeving

Jongeren worden op een positieve manier aan het denken gezet. Wie ben je? Waar ben je goed in?

Je koppelt thema's als burgerschap, talentontwikkeling en ondernemerschap direct aan je reis voor het VO-onderwijs of het MBO-onderwijs-onderwijs

Impact maken op schoolreis met Travel Inventive
Young Impact Schoolreispakket met Travel Inventive

Impact maken op je schoolreisbestemming

Durf te experimenteren met dit Young Impact schoolreispakket. Zo boost je de (buitenlandse) ervaring en vergroot je de blik van je leerlingen al voor vertrek. We starten je programma in overleg 3 weken voor je reis. Young Impact trainers komen op school voor een workshop van een halve dag met jouw leerlingen. Tijdens de workshop ontdekken jongeren hun talent en interesses. Daarna kiezen ze als groep zelf hun challenges, die ze op bestemming écht gaan uitvoeren. De challenges richten zich op centrale thema’s als gelijke kansen, maatschappij, diversiteit, klimaat en gezondheid.  Bij terugkomst kun je reflecteren met de laatste digiles: reflectie en afronding.

Daar wil ik meer van weten

Hoe kan ik meedoen?

3 weken voor vertrek start je met de workshop verzorgd door de young impact trainers uitnodigen. 

 1. Onderzoek naar de bestemming Het programma start met een bestemmingsonderzoek waarin jongeren aan kijken wat er op bestemming van jullie schoolreis beter kan. Welke thema's spelen in deze omgeving? Kun je zelf iets bijdragen aan de problematiek op je bestemming door het positief inzetten van jouw talent? 

 2. The Young Impact Way met peer trainers? 

  The Young Impact Way
  Met dit populaire programma inspireren en activeren jonge peer-trainers de jongeren om in actie te komen. De trainers verzorgen een kick-off workshop van een halve dag voor maximaal 25 jongeren en doorlopen samen met de trainer alle lessen in verschillende interactieve werkvormen. Het enige dat je als docent geeft is de lesmodule Projectmanagement en de begeleiding bij het uitvoeren van de challenge op locatie. Vervolgens geef je bij terugkomst de les Reflectie & Afronding. 


  Aan het einde van de workshop en digilessen zijn de challenges gekozen en bereiden jongeren de challenges voor. 

 3. In actie op bestemming Onder leiding van de docenten komen de jongeren in actie met een challenge op bestemming. Reken hier gemiddeld een halve dag voor. 
   
 4. Reflectie Jongeren kijken terug op hun challenge, de impact die zij hebben gemaakt en wat het met ze heeft gedaan.
   
 5. Impact vieren tijdens Young Impact Day 2024 Samen met Young Impact zijn we gewend om de impact van jongeren aan het einde van het schooljaar groots te vieren met bekende artiesten en sprekers. Alle jongeren ontvangen een gratis ticket voor Young Impact Day 2024 Dat betekent niet 1 maar 2 schoolreizen, want ook het busvervoer naar Ahoy Rotterdam wordt door YOung Impact betaald.

Waar kun je aan denken bij een challenge op bestemming? De challenges richten zich op centrale thema's als gelijke kansen, maatschappij, diversiteit, klimaat en gezondheid.

Enkele voorbeelden: 

 • Ik regel op locatie dat we de buurt schoonmaken
 • Ik neem de verantwoording voor het scheiden van ons afval tijdens onze hele reis
 • Ik zamel geld in of organiseer een sponsorloop voor een lokale stichting
 • Ik deel tijdens mijn reis 'happy moments-kaarten' uit aan de lokale bevolking
 • Ik geef tijdens het diner een presentatie over diversiteit aan mijn reisgenoten
 • Ik organiseer het uitdelen van voedselpakketjes of (warme) kleding aan daklozen
 • Ik zorg dat we op locatie klimaatneutraal reizen
   Inspiratie nodig? Bekijk dan de

challenges

   van het

Mencia

   de

Mendoza in Praag

Voor dit programma werken wij intensief samen met Young Impact

The Young Impact Way 
Voor dit programma wordt een eigen bijdrage voor de inzet van de trainers gevragd. Dit is een klein gedeelte van de totale kosten. De overige kosten worden gefinancieerd via Young Impact. Young Impact heeft zelf geen winstoogmerk. Partners en fonds dragen bij, zodat scholen laagdrempeling kunnen deelnemen. De eigen bijdrage kan ook ingezet worden vanuit het NPO programma of bijvoorbeeld via CJP. De investeringis € 595,- per workshop. 

De volgende onderdelen zijn bij deelname inbegrepen:

  1. Jouw eigen Young Impact coördinator voor advies en begeleiding.
  2. Impact coach voor jongeren voor advies en tips via Whatsapp
  3. Toegang tot Young Impact Day op 4 juni 2024, de grote afsluiter van het schooljaar. 
  4. De mogelijkheid om jongeren te nomineren voor een Young Impact Award
  5. Kies je voor the Young Impact Way dan zijn ook de trainers voor de workshop inbegrepen. 
  1. Voor wie is dit programma geschikt?
   Dit programma is voor het VO en MBO geschikt voor alle niveaus en leerlagen. 

  2. Betekent dit op bestemming veel aanpassing in mijn programma?
   Afhankelijk van de challenge maak je maximaal 2 tot 4 uur in je programma op bestemming vrij. De meeste voorbereiding vindt vooraf in de klas plaats. Sommige challenges kunnen ook makkelijk in het programma worden ingevoegd zonder directe aanpassing ter plaatse. 

  3. Hoe kan ik dit programma koppelen met onderwijs?
   Als school kun je het Young Impact programma inzetten om jongeren kennis te laten maken met verschillende vaardigheden en thema’s rondom eigentijds onderwijs. We doen hier een voorzet voor hoe je het programma kunt koppelen met het onderwijs (kerndoelen, burgerschap, lob en 21st century skills, ondernemend gedrag). Jullie hebben alle vrijheid om het programma in te zetten zoals dat voor jou past binnen het VO of het MBO

  4. Wat is de methodiek achter dit programma?

   Dit programma is gebaseerd op de Young Impact Methodiek die rust op drie verschillende pijlers: Inspire (Inspireren), Empower (Doen) en Connect (Samenbrengen). Via de onderdelen van het programma:

   1. Ontdekt de jongere wat hij/zij belangrijk vindt 
   2. Ervaart de jongere dat hij of zij nu al impact maakt 
   3. Ontdekt wat zijn/haar sterke punten zijn en waar hij/zij blij van wordt
   4. Wordt de jongere geïnspireerd om de sterke punten in te zetten 
   5. Gaat de jongere aan de slag met de challenge en komt direct in actie

   De jongeren werken aan vaardigheden als communiceren en samenwerken, creatief en probleemoplossend denken en handelen, kritisch denken, sociale en culturele vaardigheden. Een belangrijke succesfactor is dat jongeren zélf bepalen wat voor challenge zij gaan doen. Lees hier meer over de Young Impact methodiek & theorie en over hoe je het programma kunt koppelen met het onderwijs.

Ellen Weijand Founder

Word je enthousiast?

"Impact maken op jongeren is wat Travel Inventive en Young Impact met elkaar verbindt. Met deze verdiepingsslag kunnen we écht het verschil maken tijdens de schoolreis". 

Ben je geïnteresseerd? We staan samen voor je klaar. Neem contact op of laat je gegevens achter voor een persoonlijk advies.