De reis van je leven met het Young Impact Schoolreispakket

De reis van je leven

Young Impact Schoolreispakket

Young impact op schoolreis

Dit unieke Young impact Schoolreispakket in samenwerking met Young Impact  biedt jou als docent een mooie verdiepingsslag in je schoolreisprogramma. We koppelen het Young Impact programma aan de (buitenlandse) schoolreis bestemming. Zo creëer je een impactvolle onvergetelijke ervaring op een positief moment in het leven van jongeren.

Samen stimuleren we  jongeren om na de reis van hun leven vaker in actie te komen, met duurzame impact als gevolg.

Young Impact Schoolreispakket met Travel Inventive

Waarom dit programma boeken?

Jongeren komen op bestemming echt in actie

Jongeren beseffen wat ze voor een ander kunnen betekenen

Jongeren leren op een andere manier kijken naar hun omgeving

Jongeren worden op een positieve manier aan het denken gezet. Wie ben je? Waar ben je goed in?

Je koppelt thema's als burgerschap, talentontwikkeling en ondernemerschap direct aan je reis

Impact maken op schoolreis met Travel Inventive
Young Impact Schoolreispakket met Travel Inventive

Impact maken op je schoolreisbestemming

Durf te experimenteren met dit Young Impact schoolreispakket. Zo boost je de (buitenlandse) ervaring en vergroot je de blik van je leerlingen al voor vertrek. We starten je programma in overleg 3 weken voor je reis. Je kunt zelf aan de slag gaan of Young Impact trainers uitnodigen op school. Het programma duurt gemiddeld 6 tot 8 lesuren. Tijdens het programma ontdekken jongeren hun talent en interesses. Daarna kiezen jullie als groep twee challenges, die jullie op bestemming écht gaan uitvoeren. De challenges richten zich op centrale thema’s als gelijke kansen, maatschappij, diversiteit, klimaat en gezondheid.  Bij terugkomst kun je reflecteren met de laatste digiles: reflectie en afronding.

Daar wil ik meer van weten

Hoe kan ik meedoen?

3 weken voor vertrek start je met je programma van 6 tot 8 lesuren. Je kunt zelf aan de slag gaan of Young Impact trainers uitnodigen. 

 1. Onderzoek naar de bestemming Het programma start met een bestemmingsonderzoek waarin jongeren aan kijken wat er op bestemming van jullie schoolreis beter kan. Welke thema's spelen in deze omgeving? 

 2. Do it yourself met digilessen of the Young Impact Way met peer-trainer 

  Do it Yourself  Met dit kant en klare pakket ga je als docent binnen no-time van start met de digitale handtekening en de digilessen. Onder begeleiding van jou als docent bereiden jongeren de challenge voor en voeren deze op bestemming uit. Hier zijn geen kosten aan verbonden, afgezien van de kosten van je schoolreis zelf. 
  The Young Impact Way Met dit populaire programma inspireren jonge peer-trainers de jongeren om in actie te komen. De trainers verzorgen een kick-off voor de gehele greop en een workshop voor maximaal 25 jongeren. De overige jongeren gaan met de docent de digilessen doen. Je kunt er ook voor kiezen om alle jongeren een workshop aan te bieden. Dan hoef je als docent niets te doen. 

  Aan het einde van de workshop(s) en digilessen zijn de challenges gekozen en bereiden jongeren de challenges voor. 

 3. In actie op bestemming Onder leiding van de docenten komen de jongeren in actie met een challenge op bestemming.
   
 4. Reflectie Jongeren kijken terug op hun challenge, de impact die zij hebben gemaakt en wat het met ze heeft gedaan.
   
 5. Impact vieren tijdens Young Impact Day 2022 Samen met Young Impact zijn we gewend om de impact van jongeren aan het einde van het schooljaar groots te vieren met bekende artiesten en sprekers. Alle jongeren ontvangen een gratis ticket voor Young Impact Day 2022 

Waar kun je aan denken bij een challenge op bestemming? De challenges richten zich op centrale thema's als gelijke kansen, maatschappij, diversiteit, klimaat en gezondheid.

Enkele voorbeelden: 

 • Ik regel op locatie dat we de buurt schoonmaken
 • Ik neem de verantwoording voor het scheiden van ons afval tijdens onze hele reis
 • Ik zamel geld in of organiseer een sponsorloop voor een lokale stichting
 • Ik deel tijdens mijn reis 'happy moments-kaarten' uit aan de lokale bevolking
 • Ik geef tijdens het diner een presentatie over diversiteit aan mijn reisgenoten
 • Ik organiseer het uitdelen van voedselpakketjes of (warme) kleding aan daklozen
 • Ik zorg dat we op locatie klimaatneutraal reizen

Voor dit programma werken wij intensief samen met Young Impact. Je kunt op twee manieren participeren: 

 1. Do It yourself schoolreis lespakket
  Met dit kant en klare pakket ga je als docent binnen no-time van start  met digilessen en challenges als het jou uitkomt. Hier programma is kosteloos, afgezien van de kosten van je schoolreis zelf (reis en verbliijf). Onder begeleiding van docenten gaan jongeren aan de slag met hun challenge. 

 2. The Young Impact Way 
  Met dit populaire programma inspireren jonge peer-trainers de jongeren om in actie te komen. De trainers zorgen voor een interactieve kick-off en workshop en trappen het programma af. De workshop is voor 25 jongeren. Natuurlijk kun je dit uitbreiden met meerdere workshops. De overige jongeren volgen de digilessen met hun docent. Onder begeleiding van trainers en docenten gaan jongeren aan de slag met hun challenge.Young Impact vraagt bij inzet van trainers een kleine bijdrage. Deze bijdrage is een klein deel van de daadwerkelijke kosten.Young Impact heeft zelf geen winstoogmerk. Partners en fonds dragen bij, zodat scholen laagdrempeling kunnen deelnemen. De eigen bijdrage kan ook ingezet worden vanuit het NPO programma. 
  1. Voor wie is dit programma geschikt?
   Dit programma is voor het VO en MBO geschikt voor alle niveaus en leerlagen. 

  2. Betekent dit op bestemming veel aanpassing in mijn programma?
   Afhankelijk van de challenge maak je maximaal 2 tot 4 uur in je programma op bestemming vrij. De meeste voorbereiding vindt vooraf in de klas plaats. Sommige challenges kunnen ook makkelijk in het programma worden ingevoegd zonder directe aanpassing ter plaatse. 

  3. Hoe kan ik dit programma koppelen met onderwijs?
   Als school kun je het Young Impact programma inzetten om jongeren kennis te laten maken met verschillende vaardigheden en thema’s rondom eigentijds onderwijs. We doen hier een voorzet voor hoe je het programma kunt koppelen met het onderwijs (kerndoelen, burgerschap, lob en 21st century skills, ondernemend gedrag). Jullie hebben alle vrijheid om het programma in te zetten zoals dat voor jou past binnen het VO of het MBO

  4. Wat is de methodiek achter dit programma?

   Dit programma is gebaseerd op de Young Impact Methodiek die rust op drie verschillende pijlers: Inspire (Inspireren), Empower (Doen) en Connect (Samenbrengen). Via de onderdelen van het programma:

   1. Ontdekt de jongere wat hij/zij belangrijk vindt 
   2. Ervaart de jongere dat hij of zij nu al impact maakt 
   3. Ontdekt wat zijn/haar sterke punten zijn en waar hij/zij blij van wordt
   4. Wordt de jongere geïnspireerd om de sterke punten in te zetten 
   5. Gaat de jongere aan de slag met de challenge en komt direct in actie

   De jongeren werken aan vaardigheden als communiceren en samenwerken, creatief en probleemoplossend denken en handelen, kritisch denken, sociale en culturele vaardigheden. Een belangrijke succesfactor is dat jongeren zélf bepalen wat voor challenge zij gaan doen. Lees hier meer over de Young Impact methodiek & theorie en over hoe je het programma kunt koppelen met het onderwijs.

Ellen Weijand Founder

Word je enthousiast?

"Impact maken op jongeren is wat Travel Inventive en Young Impact met elkaar verbindt. Met deze verdiepingsslag kunnen we écht het verschil maken tijdens de schoolreis". 

Ben je geïnteresseerd? We staan samen voor je klaar. Neem contact op of laat je gegevens achter voor een persoonlijk advies.