Terug naar overzicht

Aangepaste schoolreizen gedurende corona

Het nieuwe schooljaar is gestart. Voor veel jongeren normaal gesproken het moment waarop ze reikhalzend uitkijken naar hun lang geplande schoolreis. Nu zij eindelijk aan de beurt zijn is het allemaal net een beetje anders. Vanzelfsprekend vraagt de huidige situatie om een andere aanpak. Vooruitkijken kan weer, zij het met aangepaste blik. We hebben de flexibele reismogelijkheden & voorwaarden voor je op een rijtje gezet. Ook geven we antwoord op de veel gestelde vragen van ouders en docenten. 

Micro-schoolreis

Jouw schoolreisexpeditie dichtbij huis zorgt zeker voor impact en geweldige herinneringen. Jongeren gaan op avoantuur, stappen uit hun comfortzone en zetten zaken in een nieuw perspectief. Het is de spanning en sensatie van iets ontdekken wat dichterbij ligt dan je denkt en waarvan je misschien helemaal niet wist dat het bestond. En Voila, een micro-schoolreis is geboren. 

GO-Holland Experience

Een bijzonder 3 tot 5-daags programma in Nederland waarin we verbinding, ontmoetingen, bewustwording en avontuur combineren. Onze Go-Holland Experience biedt een vergelijkbare ervaring van hun lang verwachte (buitenlandse) schoolreis dichtbij huis. Met dit programma boosten we het zelfvertrouwen en de ontwikkeling van jongeren. Zo gaan leerlingen gaan tijdens bijzondere ontmoetingen in gesprek met markante persoonlijkheden. Ook een interactieve GPS City Game is onderdeel van het programma. In groepjes spelen ze op eigentijdse wijze met en tegen elkaar en stimuleren we het contact met elkaar en met de mensen op bestemming. Het programma wordt verder aangevuld met sportieve uitdagingen, duurzame & creatieve excursies en bedrijfsbezoeken. 

Nature quests in Nederland en net over de grens

In the 'Nature Quest Elements' gaan jongeren op avontuurlijke wijze met zichzelf en elkaar de uitdaging aan over thema's die spelen in hun leven. Voorafgaand aan de quest ontvangen docenten een lespakket dat ze voorbereidt op de gekozen bouwstenen. In Nederland bestaat de  Quest uit 2 dagdelen op een passende Nature Quest locatie. IJsbadsessies, solo quests, verdwaalsessies, zweethut- en kampvuursessies kunnen onderdeel zijn van de quest. Uiteraard is de Quest te combineren met onze GO Holland Experience. In het buitenland bieden we een 3-daagse Quest aan in de Ardennen, Eiffel of Noord-Frankrijk, waarin we een uitgebreide combinatie aanbieden van de genoemde activiteiten in de natuur. 

Schoolreisgame

Met deze knotsgekke spelshow vol creatieve opdrachten bereiden jongeren zich op ludieke wijze voor op hun schoolreis. Ze spelen de game in de klas of thuis op een dag dat het de school zelf uitkomt. De klas speelt in teams. Welk team scoort de meeste punten en wint? Zet zoveel hulplijnen in als je wilt. En ja, ook Google is ok. Met deze schoolreisgame vol challenges haal je het buitenland vast naar de klas. Zeker als jongeren wat langer moeten wachten om echt op reis te vertrekken is deze game een unieke manier om de voorpret naar voren te halen. 

FAQ's van docenten en ouders

Begin dit jaar had niemand kunnen voorspellen dat de wereld op z'n kop zou staan. We waren gewend overal grenzeloos heen te reizen. Als schoolreisspecialist begrijpen we heel goed dat je in deze onzekere periode met vragen zit over je schoolreis. Samen met ons netwerk van scholen hebben we de belangrijkste vragen van docenten en van ouders voor je op een rijtje gezet. 

Flexibel boeken met onze schoolreis-annuleringsgarantie

Met deze garantie annuleer je je reis tot 6 weken voor vertrek kosteloos zonder opgaaf van redenen. We boeken ook flexibel je volledige programma vanaf 6 weken voor vertrek dat je hierin ook minder risico loopt. En de premie bedraagt 10% van de basisreissom met een maximum van € 30,- per persoon. Houd wel rekening met een beperkte keuze uit vaste partners van accommodaties en vervoerders. 

Bijkomend voordeel: ga je gewoon op reis? dan storten we de premie terug. 

Workshops

Kun je even niet op reis? Een goede gelegenheid om je schoolreis eens goed onder de loep te nemen. We denken met je mee en geven je handvatten om direct mee aan de slag te gaan. In deze workshop werken we met het Experience Design Model. Samen met je collega's werk je jullie idee uit naar realiteit. 

Een andere succesvolle voorbereiding is onze workshop 'Wereld van verschil' waarin leerlingen op persoonlijke ontdekkingsreis gaan en inzicht krijgen in hun eigen 'reis'. In deze workshop leren de klasgenoten hun eigen gedrag en dat van anderen beter begrijpen. De ontdekkingstocht ervarne leerlingen op een prachtige wereldkaart, gebaseerd op de DISC methode waarbij menselijk gedrag en drijfveren in kaart worden gebracht. Vele klassen gingen voor en gingen trots met hun persoonlijke kaart op reis.  

Meer informatie?

We begrijpen dat je met veel vragen zit. Bel ons op 076 522 30 57 en vraag naar onze collega's Hanne of Lotte. Samen met jou zoeken we naar inspirerende mogelijkheden voor jouw school in dit bijzondere schooljaar.