Emissiezone Londen
Terug naar overzicht

Londen stelt emissiezone in na 8 april '19

Vanaf april 2019 voert de stad Londen versnelt een lage emissiezone in. Touringcars moeten dan flink betalen om het centrum van Londen binnen te rijden. Oorspronkelijk zou deze emissiezone (ULEZ) vanaf september 2020 worden ingevoerd. De huidige burgemeester Khan vervroegt de invoering met bijna anderhalf jaar. Al vanaf april zullen voertuigen moeten betalen om het centrum van Londen in te willen. Wat betekent dat concreet voor schoolgroepen naar Londen?

Wat betekent de emissie Norm (Ulez) Londen

Voor het betreden van het centrum van Londen geldt vanaf 9 april 2019 een toeslag van GBP 100,- per dag. Deze dagelijkse toeslag loopt van 00.01 tot middernacht. Groepen die binnen 2 dagen het ULEZ-gebied inrijden, bijvoorbeeld net voor en net na middernacht betalen de toeslag 2 keer. Touringcars moeten vooraf aangemeld zijn. Vanaf oktober 2021 zal het gebied uitbreiden naar het buitenste Londense gebied dat wordt begrensd door de Noord- en Zuid-Cirkelvormige wegen. Meer informatie is te vinden op Government Pagina

Hoe voorkom je het betalen van deze toeslagen?

Natuurlijk denkt Travel Inventive actief mee over het voorkomen van het betalen van deze ULEZ toeslag. Neem vooral contact op met je persoonlijke Travel Consultant om je programma goed vooraf door te spreken. Veel groepen in Londen maken grotendeels al gebruik van het openbaar vervoer. Met een gemiddelde snelheid van 7 mijl per uur in het centrum van Londen is het OV al vele jaren de meest efficiënte manier om je te verplaatsen met je schoolgroep in Londen. In overleg met onze busmaatschappij hebben we een aantal punten gemarkeerd waar groepen net buiten de zone kunnen in- en uitstappen om aansluitend met het OV verder te reizen. 

  • Vanaf het theatergebied is het ongeveer 15-20 minuten lopen naar Euston Road. Euston Road valt net buiten de emissiezone.
  • Andere punten om op- en af te stappen: nabij Towerbridge, Elephant & Castle, Victoria Station, Park Lane en nabij Liverpleel Street Station 


Inhoudelijk betekent dit dat het programma vooraf heel goed doorgesproken moet worden. Wil je toch graag met je touringcar het centrum van Londen in dan moet dit geruime tijd vooraf aangemeld worden. De toeslag van GBP 100,- belast Travel Inventive achteraf aan je door.  

Meer weten?

Vertrek je binnenkort naar Londen? Neem dan contact op met je contactpersoon binnen Travel Inventive. Door het vroegtijdig doorspreken van je programma, voorkom je problemen ter plaatse in Londen.

Meer informatie over de emissiezone op de Government Pagina