Onderwijsreis High Tech High San Diego
Terug naar overzicht

Docentenreis High Tech High San Diego

In samenwerking met Onderwijs dat klopt organiseren we een heel bijzondere reis naar High Tech High in San Diego. Je kunt er over lezen, filmpjes bekijken maar je ervaart en voelt het pas echt als je er bent. High Tech High is een groep van inmiddels 14 scholen in San Diego County in de Verenigde Staten. Ervaar hoe betekenisvol leren er in de praktijk uit ziet en ga mee op deze indrukwekkende reis naar San Diego. Momenteel zijn er nog een paar laatste plaatsen voor de nieuwe reisdatum van 5-13 oktober. Waarom deze samenwerking met onderwijs dat klopt?

Travel Inventive deelt dezelfde passie als onderwijs dat klopt: namelijk verschil maken in het leven van jongeren met betekenisvol onderwijs. De kracht van de een school- of docentenreis is nou juist dat je weg van je vertrouwde omgeving een wezenlijke sprong in je ontwikkeling kan maken en even geen rekening hoeft te houden met een regulier strak lesprogramma. Rosa van onderwijs dat klopt kent het onderwijs van binnenuit als geen ander. Travel Inventive weet dat onderwijs te versterken met betekenisvolle schoolreisprogramma’s buiten het reguliere lesprogramma.

Over deze inspiratiereis

Rosa van Onderwijs dat klopt vat in onderstaande tekst kort samen wat deze reis zo bijzonder maakt.

"Leerlingen autonomie geven binnen duidelijke afspraken geeft ruimte aan ‘eigenaarschap’. Dit is één van de vele inzichten dat het onderwijs op High Tech High mij persoonlijk heeft gebracht. Hoe ik dat toepas in de praktijk? Ik begon met meer balans tussen sturen en ruimte geven in mijn lessen. Dus als docent zelf het thema vaststellen met duidelijke einddoelen. De weg en de vorm mogen leerlingen zelf bepalen. Hoe vaak ik mezelf betrapte op de behoefte om te controleren. Best confronterend om te merken dat ik weinig vertrouwen in de leerling had. Soms terecht, soms onterecht. Nu pas dringen de woorden van een High Tech High docent tot me door. “Soms zie ik het van te voren misgaan en dan bijt ik op mijn tong of zit ik op mijn handen. Ik weet namelijk dat als ik ingrijp, ik de leerling de kans ontneem om ervan te leren”. Hoe vaak ik dit wel niet tegen mezelf heb gezegd…" 

Interesse en meer informatie

Oprah Winfrey, Bill and Melinda Gates gingen je voor. Bekijk hun ervaring

Ga je ook mee  naar High Tech High in San Diego?
De eerstkomende reisdatum is: 5  - 13 oktober 2019  (nog een paar plaatsen beschikbaar)
 
Meer informatie op de website van onderwijs dat klopt of bekijk de motivatie van Rosa over deze reis. 
Of via Travel Inventive via een berichtje naar Ellen