Waarom op schoolreis naar de Côte d’Azur?
Terug naar overzicht

5 redenen voor een schoolreis naar de Côte d’Azur

Het is begin mei en de meeste schoolreizen voor 2018 zijn al zo goed als rond, maar voor 2019 ligt bijna alles nog open! Zijn jullie benieuwd naar een nieuwe bestemming voor de volgende schoolreis? Wat dacht je van kunst, cultuur, strand, de Franse taal en dat allemaal onder de Franse zon! Travel Inventive geeft je vijf redenen voor een schoolreis naar de Côte d’Azur.

1. Cultuur snuiven in Nice

Nice heeft volop te bieden voor studenten. Naast de gezellige straatjes, de mooie blauwe zee en de lokale markten is er op het gebied van kunst ook een hoop te zien. Bezoek bijvoorbeeld het Matisse Museum, het Chagall museum of het museum voor Moderne Kunst. Willen jullie liever de stad zelf ontdekken? Kies dan voor een stadswandeling met een lunch (uiteraard een baguette) als afsluiter. Veel Franser dan dit wordt het niet! Vergeet ook niet het fort Colline du Chateau te bezoeken, het is even een klim naar boven, maar zeker de moeite waard. Je kunt trouwens ook de lift nemen, mochten de croissantjes iets te zwaar op de maag liggen.

2. Sportactiviteiten in overvloed

We horen vaak van onze docenten dat het goed is om de leerlingen overdag veel energie te laten verbruiken. Hoe vermoeider ze zijn, hoe meer rust ’s avonds! Gelukkig heeft de Côte d’Azur volop te bieden op het gebied van sportactiviteiten. Onze groepen blijven vaak in jeugdhostel Vila Saint Exupery Beach. Dit hostel ligt midden in het centrum, heeft genoeg ruimte om met de groep even samen te komen, maar organiseert bovendien allerlei leuke sportactiviteiten in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan watersporten zoals: raften, kajakken, zeilen, snorkelen, duiken of wakeboarden. Wat extremer? Wat dacht je van canyoning? Een hele dag zwemmen, glijden, klimmen en in de bergrivieren springen. Via Ferrata is ook een optie; een touwklimavontuur in de bossen. Wat rustiger aan kan natuurlijk ook, met activiteiten als fietsen, wandelen of paddelles (deze mix tussen tennis en squash is een echte hype in Frankrijk). Zijn jullie ’s avonds nog steeds niet moe, ga dan met de groep bowlen, speel een potje American pool of bezoek de ijsbaan om een paar rondjes te schaatsen. Nachtrust gegarandeerd!

3. Afwisseling

Tijdens een bezoek aan de Côte d’Azur kun je verschillende plekken bezoeken, wat de reis afwisselend maakt en bovendien heb je na afloop prachtige foto’s als souvenir. Bezoek bijvoorbeeld het aquarium in Monaco. Dit gebouw alleen al is een bezoekje waard. Het is een oud wetenschapsgebouw en staat op de rots van Monaco. Met maar liefst 90 aquaria lijkt het net of je zelf onder water bent. Een bezoek aan Cannes kan ook niet ontbreken; voel je eventjes filmster terwijl een gids je alles vertelt over het filmfestival. Leer in het stadje Grasse van alles over het maken van parfum in het parfummuseum (de Ici Paris is er niks bij). Het is ook mogelijk om met de groep een kaasboerderij, bloemenboerderij of wijngaard te bezoeken. Ideaal voor horeca en toerismestudenten. 

4. Eten en drinken

In Frankrijk is eten en drinken heel erg belangrijk en je struikelt dan ook zowat over de restaurantjes en terrasjes tijdens een bezoek aan de Côte d’Azur. Niet alleen handig om ’s avonds met de hele groep in een restaurant te eten, het is ook altijd een goed idee om op een terrasje wat te drinken met je collega’s om even bij te komen! Probeer eens een ‘socca’ (een soort pannenkoek van kikkererwtenmeel), gevulde sardientjes, pan bagnat of soupe au pistou.

5. Sunshine!

Waar we in Nederland in april geluk hebben als de zon zich eventjes laat zien, is het aan de Côte d’Azur tussen de 17 en 20 graden. Daar wordt iedereen vrolijk van! Laat de studenten praten met locals, de omgeving ontdekken en de zonsondergang bekijken op het strand. Jullie zullen vol met nieuwe herinneringen terugkomen!