Op schoolreis in Nederland

Schoolreis Nederland

Een schoolreis dichterbij huis

Op schoolreis in Nederland

Ook dichtbij huis biedt een schoolreis ongelofelijk veel mogelijkheden. Om die reden zijn wij de afgelopen tijd druk bezig geweest met de ontwikkeling van betekenisvolle schoolreizen in Nederland. Schoolreizen waarbij belangrijke thema’s als verbinding, bewustwording, duurzaamheid, sport, cultuur en geschiedenis, net als in onze buitenlandse schoolreizen, centraal staan. Met onze leuke en gevarieerde programma’s laten wij leerlingen op bijzondere wijze een hele andere kant van Nederland zien.

Offerte aanvragen
Schoolreis Brabant

Waarom op schoolreis in Nederland met Travel Inventive?

Keuze uit een 3, 4 of 5 daagse schoolreis.

Een breed bestemmingsaanbod: ga op schoolreis naar Friesland, Noord-Holland, Zeeland of Brabant. Of bezoek steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Maastricht. 

Een schoolreisprogramma inclusief de workshop de Wereld van Verschil. Tijdens deze workshop gaan leerlingen op ontdekkingstocht naar hun persoonlijke eigenschappen met behulp van een prachtige landkaart.

Een schoolreisprogramma inclusief excursies met thema’s als teambuilding, bewustwording, sport, duurzaamheid, cultuur en geschiedenis.

Schoolreis Nederland
Schoolreis Noord-Holland

Voorbeeld programma

Dag 1. In de ochtend gaan de leerlingen op ontdekkingstocht naar zichzelf in onze 3 uur durende workshop de Wereld van Verschil. Deze workshop vindt plaats op school. In overleg kan de workshop ook naar voren gehaald worden en een paar weken voor vertrek worden gegeven.  
Ready for departure? In de middag vertrekken we naar de bestemming!

Dag 2. In de ochtend gaan de leerlingen op pad voor een educatief stadsspel. De spannende GPS City Game is de ultieme manier om verschillende aspecten binnen een schoolreis te combineren: leerlingen leren de stad, de inwoners en de cultuur op een speelse en moderne manier kennen. De groepjes spelen met elkaar en tegen elkaar, teambuilding to the max!
In de middag is het tijd voor een bedrijfsbezoek.

Dag 3. Vandaag gaan we creatief aan de slag: leerlingen maken tijdens een graffiti workshop kennis met de hedendaagse cultuur. In de middag bezoeken we een hightlight van de regio en komt er een stukje geschiedenis aanbod.

Dag 4. Vandaag is het tijd voor wat actie: fietsen, wandelen, suppen of zeilen. Afhankelijk van de regio kiezen wij een actieve excursie uit. De middag is iedereen vrij!

Dag 5. Leerlingen leren tijdens een excursie meer over een bepaald aspect rondom het thema duurzaamheid. Bijvoorbeeld tijdens een rondleiding in een duurzame accommodatie, door voedings- en kooklessen of door zelf aan de slag te gaan met het hergebruik van afval.  In de middag rijden we terug naar school.

Gaat je voorkeur uit naar een 3 of 4 daagse schoolreis, dan zullen logischerwijs bepaalde excursies vervallen. Ook is het mogelijk dit programma te combineren met onze 24 tot 48 uur durende avontuurlijke micro-schoolreizen.

Onze kijk op Nederland

Workshop

Wereld van Verschil

bekijk workshop
Programma

Micro-schoolreizen

bekijk programma

Praktische informatie

Vervoer
In deze pakketreis reis je per bus naar je bestemming. En daar waar nodig, is de bus uiteraard ook beschikbaar op bestemming.  

Accommodatie
Afhankelijk van voor welke regio je kiest verblijf je in jeugdhotel/hostels of vakantieparken.

Prijs
De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte, de reisperiode en de bestemming. Je boekt de reis als een totaalpakket inclusief accommodatie, vervoer en excursie.  De onderdelen zijn niet los van elkaar te boeken.  

Heb je interesse in een schoolreis in Nederland? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Na je offerte aanvraag nemen wij contact met je op. Vervolgens gaan we aan de slag en ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst. And that’s it. Voordat je het weet staat jouw schoolreis in Nederland op de planning. 

Lotte Stevens
Lotte Stevens

Interesse in een schoolreis naar Nederland?

Heb je nog vragen over onze schoolreizen in Nederland? Stuur mij een e-mail en ik beantwoord je vragen graag.  Of vraag direct een offerte aan en laat weten naar welke regio of stad jouw interesse uitgaat.