Op schoolreis in Nederland

Micro-schoolreizen in Nederland

Een 24 uur durend avontuur

Ga jij met ons mee op micro-schoolreis?

Speciaal voor de scholen die het avontuur graag dichterbij zoeken, heeft Travel Inventive micro-schoolreizen ontwikkeld. Een micro-schoolreis zorgt zeker voor evenveel impact met ook geweldige herinneringen. Scholieren gaan op avontuur, stappen uit hun comfortzone en zetten dingen in een nieuw perspectief. Het is de spanning en sensatie van iets ontdekken wat dichterbij ligt dan je denkt of misschien helemaal niet wist dat het bestond. Voila, een micro-schoolreis is geboren.

Offerte aanvragen
Micro-schoolreizen

Good to know

Onze micro-schoolreizen boek je in iedere provincie in een zo natuurlijk mogelijk omgeving.

Deelnemers gebruiken een eigen fiets, slaapzak en slaapmatje. De rest verzorgen wij. Natuurlijk kun je deze spullen ook via ons reserveren.

Tijdschema’s zijn in overleg, maar ga uit van een vertrek in de ochtend of rond lunchtijd. Na 24 uur ben je weer terug op school. Ben jij ook zo enthousiast? We verlengen je micro-schoolreis graag met 12 of 24 uur extra!

Ook leuk: het combineren van je micro-schoolreis met een groter reisprogramma, bijvoorbeeld in combinatie met de Nederland reis.

Kampvuur schoolreis
Fietsen op schoolreis Nederland

Hoe ziet een micro-avontuur er uit?

Centraal in onze micro-schoolreizen staat een avontuurlijke overnachting in tenten, middenin een bos of aan het water in jouw eigen provincie. Natuurlijk kun je ook kiezen voor overnachting in een andere provincie. Je voelt en hoort en ruikt de natuur om je heen. Hoe we daar komen, hangt af van de locatie. Dat kan lopend zijn, op de fiets of in een kano. Verantwoordelijkheid leren nemen, samen werken en uit je comfortzone stappen zijn allemaal dingen die terugkomen wanneer je in kleine groepjes aan de slag gaat.

Scholieren leren hun eigen kamp op te bouwen en bereiden een eigen maaltijd op een houtvuurtje. Na een avondje stoere of flauwe verhalen rond het kampvuur vallen ze in slaap in je zelfgebouwde tentje met zicht op wel honderdduizend sterren. De volgende ochtend worden ze gewekt door evenzoveel vogels… Na een stevig ontbijt, en als het kamp weer is opgeruimd, staat de ochtend in het teken van een leuke ontspannen activiteit of een wat serieuze teambuilding. Dit is allemaal afhankelijk van de mogelijkheden in de omgeving. In de middag ga je weer naar huis zoals je gekomen bent.

Praktische informatie

Vervoer
We proberen zoveel mogelijk op de fiets naar de locatie te gaan vanuit school. Mochten jullie ervoor kiezen om jullie micro-avontuur in een andere provincie te doen, dan kunnen we het vervoer in overleg vastleggen.

Accommodatie
Wat betreft de overnachting(en) is er van alles mogelijk. Dat kan voor een optimale beleving in tenten maar wil je iets meer comfort dan is overnachten in een groeps-accommodatie ook mogelijk (o.v.v. beschikbaarheid en provincie).

Prijs
Ben jij net zo enthousiast als wij en durf jij met jouw school op micro-schoolreis? Vanaf €89 per leerling geef jij jouw leerlingen een unieke ervaring mee.

Heb je interesse in een micro-schoolreis? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Na je offerte aanvraag nemen wij contact met je op. We bespreken graag jouw reiswensen zodat wij de perfecte micro-schoolreis voor je kunnen samenstellen. Vervolgens gaan we aan de slag met jouw wensen. Je ontvangt per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst. And that’s it. Voordat je het weet staat jouw micro-schoolreis op de planning.