Terug naar overzicht

Schoolreizen in coronatijd

Begin dit jaar had niemand kunnen voorspellen dat de wereld op z’n kop zou staan. We waren gewend overal grenzeloos heen te reizen. Door de pandemie is deze onbezorgde houding minder zorgeloos. Naarmate de tijd vordert, komt het normale leven weer op gang. De meeste Europese bestemmingen staan inmiddels weer op code geel. Daar is recent ook het Verenigd Koninkrijk aan toegevoegd. Dat betekent dat je deze bestemmingen gelukkig weer kunt bezoeken. Natuurlijk laten we je graag optimaal genieten van je schoolreis zonder de huidige  realiteit uit het oog te verliezen. Dat betekent concreet dat je op bestemming rekening moet houden met beperkende lokale maatregelen, naast de inmiddels zo bekende gedragsregels in Nederland. 

Regels op bestemming

Naast afwijkende regelgeving op bestemming wijzen we op een mogelijke aanpassing van je programma ter plaatse. Musea en andere bezienswaardigheden kunnen (onverwachts) sluiten. We leven in een nieuwe realiteit waarin we ook rekening houden met lokale uitbraken. Ook onderweg kan dit nog spontaan invloed hebben op je programma. In overleg met jou passen we waar mogelijk je programma. 

Natuurlijk houden ook voor je vertrek de specifiek geldende maatregelen op bestemming voor je in de gaten. Deze regels kunnen echter adhoc veranderen. De eindverantwoordelijkheid voor opvolging ligt bij de school/deelnemers zelf. We volgen hierbij het advies van het ministerie van Buitenlandse zaken en het advies van onze reisbrancheorganisatie de ANVR, naast de lokale regeringen. Deze maken, net als hier in Nederland, continu afwegingen om maatregelen te versoepelen of juist aan te scherpen.

Onderweg blijft Travel Inventive je vangnet. Onze collega’s zijn 24 uur per dag bereikbaar op ons noodnummer. Je staat er dus nooit alleen voor.

Wat kun je zelf doen als reiziger?

Het klinkt allemaal zo logisch, maar we herhalen het graag nog eens. Neem geen leerlingen mee die verkouden zijn, hoesten, niezen of koorts hebben. Ook als iemand uit hun huishouden koorts heeft, blijven ze thuis. Als bij een deelnemer op reis Corona wordt vastgelegd ben je zowel letterlijk als figuurlijk verder van huis. En nog belangrijker: bekijk wat de voorschriften op je bestemming zijn en volg deze op. Zo houd je in Nederland 1,5 meter afstand, schud je geen handen en draag je een mondkapje in het OV. Deze regels verschillen per land. Als Nederlandse reiziger houd je je naast de Nederlandse regels ook aan de vereisten op je bestemming.

Overige vragen?


Waar vind je meer up to date informatie? 

  • Onze branchevereniging ANVR heeft Veelgestelde vragen en antwoorden op hun site gezet. Hier vind onder andere antwoorden op vragen over risico’s als de kleurcode van je bestemming verandert op reis of als je ter plaatse in quarantaine zou moeten.
  • Op Nederlandwereldwijd vind je alle up to date informatie per land.