Schoolreis Edinburgh

Schoolreis Edinburgh

a city to bedazzle

Boek nu een unieke schoolreis naar Edinburgh!

Edinburgh is een bestemming die de leerlingen weet te betoveren met zijn schoonheid, diversiteit en charme. Bezoek het ‘National Museum of Scotland’. Een diversie collectie neemt je mee door de inspirerende verhalen van de geschiedenis van Schotland. Ook Edinbugh Castle hoort op je programma. Dit kasteel is gebouwd op één van de vele heuvels van de stad. Educatieve opdrachten maken dit kasteel een leerzame ervaring. Vul jij je schoolreisprogramma graag met actieve excursies? Beklim Arthur’s Seat: vanaf deze uitgedoofde vulkaan heb je een prachtig uitzicht over de stad. Of ga naar Pentland Hills Regional Park waar leerlingen kunnen genieten van wat de omgeving van Edinburgh te bieden heeft. De natuur in deze omgeving licht een tipje van de sluier op van het adembenemende Schotse landschap. Een wandelroute inclusief opdrachten maken dit park tot een verfrissende actieve excursie. Sluit de avond af met een spookwandeling in het oude centrum, waarbij de rillingen de leerlingen over de rug lopen. Leuk, informatief en spannend!

Offerte aanvragen
Op schoolreis naar Edinburgh

Wat je voor vertrek naar Edinburgh wilt weten

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland, maar niet de grootste stad. Op nummer 1 staat Glasgow.

Het historische centrum van Edinburgh staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Onder de wegen van Edinburgh ligt een compleet ondergrondse stad.

J.K. Rowling heeft de meeste Harry Potter boeken in Edinburg geschreven.

Schotland kent drie officiële talen: Engels, Schots en Schots-Gaelisch.

werkweek Edinburgh
studiereis Edinburgh

Een passende reis bij de belevingswereld van de leerlingen

Als je kiest om met de ferry en de bus naar Edinburgh af te reizen dan kan een bezoek aan Newcastle een leuke afwisseling zijn. Deze bruisende stad is een leuke combinatie tussen oud en nieuw. Afhankelijk van jouw wensen zullen we een passende programma samenstellen voor een studiereis Edinburgh.

Travel Inventive organiseert al ruim twintig jaar met veel plezier inventieve en interactieve schoolreizen. Ga je liever naar een andere bestemming op schoolreis? Bekijk dan onze overzichtspagina met bestemmingen. 

Praktische informatie

Vervoer
De meest gebruikelijke manier om naar Edinburgh te reizen is met het vliegtuig. Je vliegt vanaf Schiphol Airport, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport rechtstreeks naar Edinburgh.

Op schoolreis naar Edinburgh met de ferry en bus behoort ook tot één van de mogelijkheden. De beste manier is om de ferry van IJmuiden naar Newcastle te nemen. Vanaf de meeste noordelijke veerhaven rijd je in minder dan drie uur naar Edinburgh. Vervolgens heb je in Edinburgh je eigen bus ter beschikking. Handig als je kiest te verblijven bij gastgezinnen.

Accommodatie
Wil je jouw leerlingen volledig onderdompelen in de cultuur van Edinburgh? Kies dan voor een verblijf in een gastgezin. Bijkomend voordeel voor docenten: je hebt je nachtrust terug op schoolreis.

Andere mogelijkheden die wij aanbieden zijn hotels of jeugdhotel/hostels. Voor grote groepen adviseren wij de accommodatie in Edinburgh voor je schoolreis tenminste 6 maanden (liever nog eerder) van te voren te boeken.

  1. Vraag een vrijblijvende offerte aan en geef aan dat je interesse hebt in Edinburgh als bestemming
  2. Wij nemen contact met je op. We bespreken jouw reiswensen zodat wij de perfecte schoolreis kunnen samenstellen.
  3. We gaan aan de slag met jouw wensen. Afhankelijk van jouw aanvraag gaan we vrijblijvend op zoek naar vervoer, accommodatie, restaurants en eventueel een programma ter plaatse.
  4. Binnen 5 werkdagen ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst.
  5. Het is zo ver: alles is rond en jullie schoolreis staat op de planning!