Schoolreis Triër

Schoolreis Triër

Een levendige middeleeuwse stad

Boek nu een unieke schoolreis naar Triër

Triër is de oudste stad van Duitsland en is toch levendig! Doordat de stad een hogeschool en een universiteit heeft wonen er veel (Luxemburgse) studenten in de stad. Je vindt er dan ook veel gezellige terrasjes, restaurantjes en een leuk winkelaanbod. De stad is prachtig gelegen tussen de wijnvelden en de rivier de Moezel. Maak een boottocht op de Moezel en geniet van de prachtige omgeving. Of wissel de educatieve excursies af met wat beweging en ga wandelen of fietsen in het Moezelgebied!

Triër behoorde vroeger tot de grootste metropolen van het Romeinse Rijk! Romeinse overblijfselen, mooi pleinen en historische gebouwen kom je dan ook op volop tegen. Porta Nigra, één van de vroegere toegangspoorten tot de stad, hoort zeker op het schoolreisprogramma. Dit bouwwerk staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een makkelijk oriëntatiepunt in de stad. Het amfitheater, de Romeinse brug en de Dom zijn andere overblijfselen uit het Romeinse Rijk. Kortom: een perfecte bestemming voor verdieping in de geschiedenis van de Romeinen.

Offerte aanvragen
Op schoolreis naar Trier

Wat je voor vertrek naar Triër wilt weten

Triër is de oudste stad van Duitsland en werd zo’n 2000 jaar geleden gesticht door de Romeinen.

De stad is door de ligging het handelscentrum van de wijn die rondom de Moezel wordt geproduceerd.

Triër is de geboorteplaats van KarlMarx. Zijn geboortehuis is ingericht als museum: het Karl Marx-huis.

Op maandag zijn de musea in Triër gesloten.

Werkweek Trier
werkweek trier

Een passende reis bij de belevingswereld van de leerlingen

Triër is een zeer geschikte bestemming voor een schoolreis, studieweek of werkweek van een paar dagen. De stad kan door de ligging ook goed gecombineerd worden met een bezoek aan Luxemburg en/of de Belgische Ardennen. Samen met jou stellen wij graag een passend programma samen!

Kies voor een ervaren organisator die inspeelt op de belevingswereld van de leerlingen. Travel Inventive organiseert al ruim twintig jaar met veel plezier inventieve en interactieve schoolreizen. Liever op schoolreis naar een andere bestemming dan Triër? Bekijk dan onze overzichtspagina met bestemmingen. 

Praktische informatie

Vervoer
Wij bieden schoolreizen naar Triër aan met de bus. Dit is een voordelige optie en tevens milieubewust. Je hebt dan op bestemming je eigen bus ter beschikking.

Accommodatie
In Triër is het mogelijk te verblijven in hotels of jeugdhotel/hostels. Voor grote groepen adviseren wij de accommodatie voor uw schoolreis tenminste 6 maanden (liever nog eerder) van te voren te boeken.

  1. Vraag een vrijblijvende offerte aan en geef aan dat je interesse hebt in Triër als bestemming
  2. Wij nemen contact met je op. We bespreken jouw reiswensen zodat wij de perfecte schoolreis kunnen samenstellen.
  3. We gaan aan de slag met jouw wensen. Afhankelijk van jouw aanvraag gaan we vrijblijvend op zoek naar vervoer, accommodatie, restaurants en eventueel een programma ter plaatse.
  4. Binnen 5 werkdagen ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst.
  5. Het is zo ver: alles is rond en jullie schoolreis staat op de planning!