Op schoolreis naar Valencia

Schoolreis Valencia

Stad van de kunst en wetenschap

Boek nu een unieke schoolreis naar Valencia!

Valencia is modern en futuristisch. Oud en nieuw vormen een perfecte combi in deze verrassende stad. Eén van de hoogtepunten van Valencia is de Stad van de Kunst en Wetenschap, ook wel ‘Ciudad de las Artes y Ciencias’. Het complex bestaat uit zes verschillende gebouwen, waaronder: het wetenschapsmuseum, een openlucht discotheek, een aquariumpark en een operagebouw. Breng een bezoek aan dit futuristische gebouwencomplex tijdens de schoolreis en laat je leerlingen kennis maken met moderne architectuur. Ook de volgende activiteiten en excursies mogen op een schoolreis naar Valencia niet ontbreken: ontdek Valencia op de fiets met een Nederlandstalige gids, niet alleen maar leuk, maar ook nog eens informatief en gezond! Bezoek de zijdebeurs, de grootste markt van Europa voor de handel in zijde. Bezichtig de gotische Kathedraal, ‘Lonia de la Seda’, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en vergeet niet de trap omhoog te nemen naar de uitkijktoren. Eet paella op één van de vele terrasjes of bestel flink wat tapas. Én vergeet niet door de historische wijk ‘Barrio del Carmen’ te slenteren. Kortom: voldoende te beleven dus!

Offerte aanvragen
Schoolreis Valencia

Wat je voor vertrek naar Valencia wilt weten

Valencia wordt ook wel de sinaasappelstad genoemd. De stad ligt aan de rivier de Turia en daardoor heeft de omgeving genoeg water voor de teelt van sinaasappelen.

Valencia heeft een prettig Middellandse zeeklimaat. In de maanden juni t/m september is het vrij warm, dus wil je liever een iets koelere temperatuur kies dan voor het voor(april en mei)- of najaar (oktober).

De stad heeft een goed bus, tram en metronetwerk.

Valencia is de officiële geboorteplaats van de beroemde paella.

Paella eten op schoolreis
Studiereis Valencia

Een passende reis bij de belevingswereld van de leerlingen

Valencia is een zeer geschikte bestemming voor een schoolreis, studieweek of werkweek van een paar dagen. Samen met jou stellen wij graag een programma samen met verdieping in kunst en cultuur en een stukje ontspanning.

Kies voor een ervaren organisator die inspeelt op de belevingswereld van de leerlingen. Travel Inventive organiseert al ruim twintig jaar met veel plezier inventieve en interactieve schoolreizen. Liever op schoolreis naar een andere bestemming dan Valencia? Bekijk dan onze overzichtspagina met bestemmingen. 

Praktische informatie

Vervoer
Op schoolreis naar Valencia met het vliegtuig behoort tot één van de mogelijkheden. Vanaf Schiphol Airport , Rotterdam Airport en Eindhoven Airport zijn er rechtstreekse verbindingen met Valencia.

Verder is het mogelijk met de bus naar Valencia af te reizen. Dit is de voordeligste optie voor grote groepen en is tevens milieubewust. Je hebt dan je eigen bus ter beschikking.

Accommodatie
In Valencia is het mogelijk te verblijven in hotels of jeugdhotel/hostels. Voor grote groepen adviseren wij de accommodatie voor uw schoolreis tenminste 6 maanden (liever nog eerder) van te voren te boeken.

  1. Vraag een vrijblijvende offerte aan en geef aan dat je interesse hebt in Valencia als bestemming.
  2. Wij nemen contact met je op. We bespreken jouw reiswensen zodat wij de perfecte schoolreis kunnen samenstellen.
  3. We gaan aan de slag met jouw wensen. Afhankelijk van jouw aanvraag gaan we vrijblijvend op zoek naar vervoer, accommodatie, restaurants en eventueel een programma ter plaatse.
  4. Binnen 5 werkdagen ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst.
  5. Het is zo ver: alles is rond en jullie schoolreis staat op de planning!