Tips organiseren buitenlandse schoolreis
Terug naar overzicht

10 jaar Travel Consultant: Kim's lessons learned

Na het organiseren van ruim 500 schoolreizen weet Kim van Loon waar je op moet letten om jouw buitenlandse schoolreis succesvol te maken! Zij deelt graag haar tips met je. Doe er je voordeel mee. Dat hebben wij de afgelopen 10 jaar ook gedaan ;)

Zo wordt jouw schoolreis een succes!

Communicatie

- Vraag op tijd je reis aan, zo voorkom je teleurstelling.
Op buitenlandse schoolreis gaan is populair. Dat klinkt voor ons logisch, want als er één geschikt moment is om leerlingen andere gezichtspunten aan te reiken, is het wel tijdens de schoolreis. Wees op tijd met je aanvraag. Wat is op tijd? Een jaar voor je gewenste vertrekdatum heb je vaak optimale keuzevrijheid. 

- Zorg dat je aanmeldprocedure duidelijk is.
Ik ga mee op schoolreis, leuk! Maar wanneer de aanbetaling gedaan moet worden trekt de leerling zich toch terug. Is het voor jouw leerlingen duidelijk genoeg waar ze zich aan verbinden met het zetten van een handtekening? Wij hebben voor jou het perfecte convenant klaarliggen, maak er gebruik van.

- Manage de verwachtingen van je leerlingen.
Je gaat op schoolreis naar een ander land met een andere cultuur en eetgewoonten. Bereid je leerlingen daar goed op voor. Die croque-monsieur is eigenlijk best lekker als je weet dat onder die dikke laag kaas een tosti op je wacht! Lust je geen courgette? Dan hoef je dat niet als allergie op te geven bij je gastgezin, je mag het gewoon op je bord laten liggen ;)

- Betrek je meereizende docenten.
Jij hebt de schoolreisvoorbereiding op je genomen. Jouw collega's hebben zich aangemeld om mee op reis te gaan en krijgen op de dag van vertrek het programma onder ogen. Waarom gaan we niet naar The London Eye? Ah wat zonde, ik heb nog leuke opdrachten op mijn computer staan voor de leerlingen. Geef je collega's na boeking al toegang tot je online reispagina, zo weet iedereen precies wat je hebt geboekt voor jullie leerlingen.

- Betrek je leerlingen bij ontwikkeling van programma. 
Gemotiveerde leerlingen tijdens de stadswandeling door Berlijn! Hoe? Door leerlingen te betrekken bij de ontwikkeling van het programma. Misschien word jij heel blij van de Duitssprekende gids, maar luisteren jouw leerlingen veel beter wanneer ze rondgeleid worden door een Nederlandssprekende gids. Heb jij het ze al eens gevraagd?

Programma

- We starten met een ruwe schets, wees flexibel.
Je hebt het ideale programma voor ogen. Dit moet het worden! Helaas is het ongelooflijk druk in de grote steden en kunnen wij niet altijd aan jouw wensen voldoen. Wees flexibel en geloof dat wij ook het beste willen voor jouw leerlingen. Die ruwe schets wordt vanzelf een krachtig programma! 

- Niet in de rij staan? Kies eens een andere bestemming.
Iedereen wil de Eiffeltoren zien in Parijs. Wist je dat het uitzicht vanaf de Tour Montparnasse net zo mooi, of misschien wel mooier is? Geen rij, snel perfect zicht over het magische Parijs! Zo werkt het ook met schoolreisbestemmingen. Kies eens voor Normandië of de Côte d'Azur, wedden dat je niet anders meer wilt? Zeker wanneer je onze blog hierover leest.

- Prijs belangrijk? Reis in het laagseizoen. 
Je reist elk jaar in april en dat is prima dus waarom zouden we dat veranderen? De reissom kan een verrassende positieve wending nemen wanneer je ervoor kiest om te vertrekken in februari of november. Zullen we eens een poging wagen? 

- Gebruik onze educatieve opdrachten op je online reispagina.
Een museum bezoeken kan zoveel interessanter worden als je interactie creëert. Laat je leerlingen een opdracht doen. Wist je dat wij ruim 800 educatieve opdrachten klaar hebben staan voor jou? Gratis op je online reispagina. Heb jij al gekeken? 

- Sta open voor creativiteit, maak je schoolreis een avontuur. 
We zien dat schoolreizen vaak bestaan uit een ‘plat’ programma van kijken, luisteren en volgen. Zonde. Reizen brengt je uit je vertrouwde omgeving en je bekende patronen en biedt dus een geweldige kans om nieuwe dingen te leren en onbekende ervaringen op te doen. En laten wij nou de perfecte topics voor jouw leerlingen ontwikkeld hebben!

- Maximaal 10 leerlingen per groep tijdens excursie.
Waarom? Ik kan mezelf ook beter focussen in een kleinere groep waarin je minder afleiding hebt. Jij wilt toch ook dat je leerlingen onthouden wat jij tijdens de rondleiding hebt verteld? 

Wij staan klaar om de horizon van jouw leerlingen te verbreden. Deel je wensen met ons!