Schoolreis Cambridge

Schoolreis Cambridge

dé universiteitsstad

Boek nu een unieke schoolreis naar Cambridge!

Cambridge is echt een studentenstad, van de 123.000 inwoners zijn er 21.000 student. Met al die jongeren op straat hangt er een gezellige sfeer. In de vele parken wordt er met mooi weer volop in de zon gelegen en gepicknickt. Aanrader: in de lente staat de Cambridge Botanical Garden in bloei! Maar de belangrijkste attractie van Cambridge is natuurlijk Cambridge University, de 31 eeuwenoude colleges zijn super indrukwekkend. Het iconische gebouw van King’s College is zeker een bezoek waard, dit is namelijk één van de beroemdste universiteiten van Engeland. Kan je er niet genoeg van krijgen? Ga dan ook naar Trinity College en St John’s College. Deze prachtige gebouwen zijn ook goed te zien vanaf de rivier de Cam. Ga daarom ‘punten’ en geniet van het uitzicht vanaf het water! Smalle platte bootjes worden door iemand met een stok vooruitgeduwd. Dit noemen ze in Cambridge ‘Punting’. Het is moeilijker dan het lijkt, maar laat het de leerlingen vooral proberen!
Maak je schoolreisprogramma compleet met een wandeling door het historisch centrum, een bezoek aan Market Hill (het marktplein van de stad) en ga langs één van de gratis musea.

Offerte aanvragen
Op schoolreis naar Cambridge

Wat je voor vertrek naar Cambridge wilt weten

Geen enkele universiteit heeft zoveel Nobelprijswinnaars voortgebracht als Cambridge University.

Een bezoek aan Cambridge kan goed gecombineerd worden met Oxford en Canterbury.

Let op: sommige colleges worden tijdelijk gesloten voor bepaalde gelegenheden. Check vooraf of een bezoek in jouw reisperiode mogelijk is.

werkweek Cambridge
Punting op schoolreis

Een passende reis bij de belevingswereld van de leerlingen

Ter aanvulling of ter afwisseling op het programma van de schoolreis naar Cambridge, kan de reis eventueel uitgebreid worden met een bezoek aan Oxford en Canterbury. Afhankelijk van jouw wensen zullen we een passende route samenstellen.

Travel Inventive organiseert al ruim twintig jaar met veel plezier inventieve en interactieve schoolreizen. Ga je liever op schoolreis naar een andere bestemming dan Cambridge? Bekijk dan onze overzichtspagina met bestemmingen. 

Praktische informatie

Vervoer
De meest gebruikelijke manier om naar Cambridge te reizen is een combinatie van de bus en ferry. Vervolgens zijn er twee opties, met de veerboot vanaf Duinkerken of Calais naar Dover in Engeland, of de Eurotunnel vanuit Calais naar Folkestone. De laatste optie is het snelst maar ook duurder, daarom wordt er vaak gekozen voor een overtocht met de veerboot. Kies je voor één van deze twee opties dan heb je in Cambridge je eigen bus ter beschikking. Handig als je kiest te verblijven bij gastgezinnen.

Op schoolreis naar Cambridge met het vliegtuig behoort ook tot één van de mogelijkheden. Je vliegt vanaf Schiphol Airport , Rotterdam Airport of Eindhoven Airport rechtstreeks naar Londen. Vervolgens reis je van Londen naar Cambridge met de bus of trein. In ongeveer één a twee uur tijd sta je in het centrum van Cambridge. Vanaf Stansted Airport is er zelfs een treinverbinding die er maar een halfuurtje over doet!

Accommodatie
Wil je jouw leerlingen volledig onderdompelen in de cultuur van Cambridge? Kies dan voor een verblijf in een gastgezin in Cambridge. Bijkomend voordeel voor docenten: je hebt je nachtrust terug op schoolreis.

Andere mogelijkheden die wij aanbieden zijn hotels of jeugdhotel/hostels. Voor grote groepen adviseren wij de accommodatie in Cambridge voor je schoolreis tenminste 6 maanden (liever nog eerder) van te voren te boeken.

  1. Vraag een vrijblijvende offerte aan en geef aan dat je interesse hebt in Cambridge als bestemming
  2. Wij nemen contact met je op. We bespreken jouw reiswensen zodat wij de perfecte schoolreis kunnen samenstellen.
  3. We gaan aan de slag met jouw wensen. Afhankelijk van jouw aanvraag gaan we vrijblijvend op zoek naar vervoer, accommodatie, restaurants en eventueel een programma ter plaatse.
  4. Binnen 5 werkdagen ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst.
  5. Het is zo ver: alles is rond en jullie schoolreis staat op de planning!