Schoolreis Canterbury

Schoolreis Canterbury

Historisch en levendig

Boek nu een unieke schoolreis naar Canterbury

Winkelen, een boottochtje over de rivier de Stour of relaxen in de Wesgate tuinen, het kan allemaal in deze levendige studentenstad. Maar Canterbury is bovenal een authentiek middeleeuws stadje met een prachtig autovrij historisch centrum. Slenter door de middeleeuwste straatjes, bewonder de vakwerkhuizen en bezoek de kathedraal die al sinds de 16e eeuw een belangrijk bedevaartsoord is.

Laat de leerlingen in de klas alvast kennis maken met het beroemde boek van Geoffrey Chaucer ‘The Canterbury Tales’, een verhalenbundel waarin 24 pelgrims een verhaal vertellen over hun tocht van Londen naar de kathedraal van Canterbury. Bezoek vervolgens op schoolreis The Canterbury Tales, een attractie waarin de humoristische verhalen uit de middeleeuwen tot leven komen door middel van acteurs!

Offerte aanvragen
Schoolreis Canterbury Kathedraal

Wat je voor vertrek naar Canterbury wilt weten

Canterbury is één van de meest bezochte steden in Engeland.

De gidsen tijdens de boottochtjes zijn bijna allemaal student.

Canterbury werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd, maar de sporen van deze bombardementen zijn bijna niet meer zichtbaar door restauratie.

werkweek canterbury
schoolreis naar Canterbury

Een passende reis bij de belevingswereld van de leerlingen

Ter aanvulling of ter afwisseling op het programma van de schoolreis naar Canterbury, kan de reis eventueel uitgebreid worden met een bezoek aan Londen, Cambridge of Oxford. Afhankelijk van jouw wensen zullen we een passende route samenstellen.

Travel Inventive organiseert al ruim twintig jaar met veel plezier inventieve en interactieve schoolreizen. Ga je liever op schoolreis naar een andere bestemming dan Canterbury? Bekijk dan onze overzichtspagina met bestemmingen. 

Praktische informatie

Vervoer
De meest gebruikelijke manier om naar Canterbury te reizen is een combinatie van de bus en ferry. Vervolgens zijn er twee opties, met de veerboot vanaf Duinkerken of Calais naar Dover in Engeland, of de Eurotunnel vanuit Calais naar Folkestone. De laatste optie is het snelst maar ook duurder, daarom wordt er vaak gekozen voor een overtocht met de veerboot. Kies je voor één van deze twee opties dan heb je in Canterbury je eigen bus ter beschikking. Vanaf Folkestone of Dover is het maar een halfuur rijden naar Canterbury.

Op schoolreis naar Canterbury met het vliegtuig behoort ook tot één van de mogelijkheden. Je vliegt vanaf Schiphol Airport , Rotterdam Airport of Eindhoven Airport rechtstreeks naar Londen. Vervolgens reis je van Londen naar Canterbury met de bus of trein. In ongeveer één a twee uur tijd sta je in het centrum van Canterbury.

Accommodatie
Wil je jouw leerlingen volledig onderdompelen in de Engelse cultuur? Kies dan voor een verblijf in een gastgezin in Canterbury. Bijkomend voordeel voor docenten: je hebt je nachtrust terug op schoolreis.

Andere mogelijkheden die wij aanbieden zijn hotels of jeugdhotel/hostels. Voor grote groepen adviseren wij de accommodatie in Canterbury voor je schoolreis tenminste 6 maanden (liever nog eerder) van te voren te boeken.

Heb je interesse in een schoolreis naar Canterbury? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Na  je offerte aanvraag  nemen wij contact met je op. We bespreken graag jouw reiswensen zodat wij de perfecte schoolreis voor je kunnen samenstellen. Vervolgens gaan we aan de slag met jouw wensen. Afhankelijk van jouw aanvraag gaan we vrijblijvend op zoek naar vervoer, accommodatie, restaurants en eventueel een programma ter plaatse. Denk aan educatieve bezoeken, excursies of een impactvol topic. Binnen 5 werkdagen ontvang je per mail een reisvoorstel en de boekingsovereenkomst. And that’s it. Voordat je het weet zijn jouw schoolreisplannen gemaakt.